De ce trebuie să purtăm ochelari în fața calculatorului? Chiar ajută consumul de morcovi la ochi?

10.11.2022
De ce trebuie să purtăm ochelari în fața calculatorului? Chiar ajută consumul de morcovi la ochi?

Evoluția societății ne-a adus mai aproape de tehnologie. Zilnic, ochii noștri sunt expuși pentru o lungă perioadă de timp în fața ecranului telefonului și a computerului. Statul cu ochii în monitor sau în telefon a devenit o obișnuință, lucru care nu face decât să ne rănească ochii. De ce trebuie să purtăm ochelari în fața calculatorului?

Ce alimente sunt bune pentru a menține ochii sănătoși?

ochelari

Ochii sunt organele care ne permit să vedem lumea. Fără ei nu ne-am putea ghida, lumea noastră devenind întuneric total. Ochii sunt adesea expuși anumitor factori de risc. Praful, poluarea, expunerea îndelungată la calculator sau microbii intră în contactul cu ochii, riscând să ne afecteze definitiv.

Persoanele care suferă de afecțiuni oftalmologice primesc de la medicul de specialitate indicații prețioase despre modul în care ar trebui ochii curățați sau chiar despre ce tip de ochelari ar trebui să poarte. Observăm zilnic copii, adulți sau bătrâni care nu pot finaliza misiuni zilnice fără ochelari.

Doctorii consideră că am putea ajuta ochii să devină mai sănătoși prin diverse metode. Consumul moderat de alimente benefice poate fi un aliat împotriva oboselii ochilor. Astfel, reușim să îi ținem sănătoși pentru o lungă perioadă de timp.

De ce trebuie să purtăm ochelari în fața calculatorului?

Inovația în materie de tehnologie a adus schimbări în majoritatea industriilor. Acest lucru s-a întâmplat inclusiv în oftalmologie. Au apărut ochelarii special concepuți pentru calculator. Aceștia ajută privitorul să petreacă un timp îndelungat în fața ecranului, neobosind mușchiul vederii.

În medie, o persoană adultă petrece peste 1.700 de ore anual în fața unui calculator sau telefon. Acest lucru reduce timpul la 6.5 ore zilnic, ceea ce poate însemna creșterea gradului de risc în pierderea vederii. Sfatul medicilor este de a aplica regula 20-20-20. Asta înseamnă că pentru fiecare 20 de minute în fața calculatorului, persoana trebuie să privească 20 de secunde un obiect care se află la 20 de metri distanță.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot