Cum să-ți cureți eficient ochelarii de vedere?

09.09.2021
Cum să-ți cureți eficient ochelarii de vedere?

Persoanele care poartă ochelari de vedere au întotdeauna o grijă pe cap, să își mențină lentilele curate pentru a vedea bine. Toți cei care au probleme cu vederea și poartă ochelari știu cât de iritant este atunci când lentilele nu sunt curate. De aceea, din când în când, ochelarii trebuie curățați. Însă, care este cea mai bună metodă?

Cum să-ți cureți eficient ochelarii?

Păstrarea ochelarilor de vedere curați poate fi o bătaie de cap atât pentru adulți cât și pentru copii. Din fericire, există câteva metode simple și eficiente de a-i curăța de impurități, tehnici folosite chiar de doctorii oftalmologi.

Curățarea corectă a ochelarilor se poate face în mai multe feluri, după cum urmează:

Cum să nu îți cureți ochelarii?

Foarte multe persoane ajung să își curețe ochelarii prin metode greșite, fie din lipsa timpului fie din cauza faptului că nu au la îndemână ceea ce le trebuie pentru o curățare corectă. Potrivit specialiștilor în oftalmologie, nu este indicat niciodată să cureți lentilele cu soluții care conțin alcool, fiindcă pot dăuna tratamentelor la care au fost supuși ochelarii.

Totodată, nu este indicat ca lentilele să fie curățate cu șervețele umede din comerț, decât dacă sunt cumpărate de la magazinele de optică. Nici curățarea cu șervețele uscate sau o parte textiă nu este corectă, fiindcă poate deteriora lentila.

În concluzie, acum știți ce trebuie făcut pentru a avea ochelarii curățați corect, astfel încât lentila să nu fie zgâriată, iar durata de viață a acestora să fie cât mai mare.

Potrivit datelor oficiale, din anul 2018, jumătate din populația României suferă de diferite probleme oftalmologice. Din păcate, foarte puțini dintre cei cu astfel de probleme se prezintă la un control de specialitate pentru a remedia deficiențele de vedere până nu se agravează mai rău.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot