Ce este un PPT? Totul despre fișierul PPT

20.03.2020
Ce este un PPT? Totul despre fișierul PPT

Cine nu s-a întrebat măcar o dată ce este acela un PPT? De unde vine prescurtarea și la ce ne poate fi de folos un fișier. PPT. Dacă nu știți ce este un PPT, site-ul shtiu.ro vă va spune în rândurile de mai jos. Totodată veți afla și la ce se folosește acesta.

Ce este un PPT?

Fișierul PPT este un document creat în Microsoft PowerPoint, un program de birotică, produs de gigantul Microsoft. Acesta face parte din suita de programe Microsoft Office, utilizat pentru efectuarea unor prezentări grafice. PPT-ul este un bun instrument de editat rapoarte si prezentari în mediul business. De obcei, un PPT conține mai multe slide-uri care pot fi prezentate într-o ședință sau într-un meeting.

Avantajele PPT-ului

PPT are o serie de avantaje când este folosit pentru că:

Trebuie specificat că prezentările în PowerPoint constau într-un număr de pagini individuale cunoscute și sub denumirea de „cadre” sau „slide”-uri. Aceste pagini pot conține text, grafică, sunet, filme, și alte obiecte, care pot fi aranjate în mod liber. Acestea pot fi create atât separat, cât și cu ajutorul unui șablon sau „Slide Master”.

Prezentarea unui fișier PPT poate fi imprimată, afișată în direct pe un calculator sau, de ce nu, cu ajutorul unui proiector video.

Cum se deschide un fișier PPT?

Pentru a deschide un fișier PPT, dacă aveți instalat Windows, mergeți în bara de start, selectați apoi Microsoft Office și ulterior Microsoft Power Point.

PPT

În concluzie, PPT este un software de calculator, creat de Microsoft. Cu ajutorul acestuia, se pot face prezentări grafice a unui proiect și este extrem de ușor de utilizat.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot