Ce este un PPT? Totul despre fișierul PPT

20.03.2020
Ce este un PPT? Totul despre fișierul PPT

Cine nu s-a întrebat măcar o dată ce este acela un PPT? De unde vine prescurtarea și la ce ne poate fi de folos un fișier. PPT. Dacă nu știți ce este un PPT, site-ul shtiu.ro vă va spune în rândurile de mai jos. Totodată veți afla și la ce se folosește acesta.

Ce este un PPT?

Fișierul PPT este un document creat în Microsoft PowerPoint, un program de birotică, produs de gigantul Microsoft. Acesta face parte din suita de programe Microsoft Office, utilizat pentru efectuarea unor prezentări grafice. PPT-ul este un bun instrument de editat rapoarte si prezentari în mediul business. De obcei, un PPT conține mai multe slide-uri care pot fi prezentate într-o ședință sau într-un meeting.

Avantajele PPT-ului

PPT are o serie de avantaje când este folosit pentru că:

Trebuie specificat că prezentările în PowerPoint constau într-un număr de pagini individuale cunoscute și sub denumirea de „cadre” sau „slide”-uri. Aceste pagini pot conține text, grafică, sunet, filme, și alte obiecte, care pot fi aranjate în mod liber. Acestea pot fi create atât separat, cât și cu ajutorul unui șablon sau „Slide Master”.

Prezentarea unui fișier PPT poate fi imprimată, afișată în direct pe un calculator sau, de ce nu, cu ajutorul unui proiector video.

Cum se deschide un fișier PPT?

Pentru a deschide un fișier PPT, dacă aveți instalat Windows, mergeți în bara de start, selectați apoi Microsoft Office și ulterior Microsoft Power Point.

PPT

În concluzie, PPT este un software de calculator, creat de Microsoft. Cu ajutorul acestuia, se pot face prezentări grafice a unui proiect și este extrem de ușor de utilizat.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot