Comanda secretă. Ce se întâmplă dacă scrii în Word =rand(200,90) și apeși Enter?

04.11.2019
Comanda secretă. Ce se întâmplă dacă scrii în Word =rand(200,90) și apeși Enter?

Orice versiunea de Windows are ascunse câteva comenzi pe care puțină lume le știe. Și Microsoft Office are câteva ciudățenii menite să pună mintea utilizatorilor la contribuție. Una dintre acestea se poate găsi în Microsoft Word.

Astfel, oricine deschide Word și tastează =rand(200,99) apoi apasă tasta Enter se va speria. La propriu. În funcție de versiunea de Office, se vor deschide sute de pagini cu mesaje care mai de care mai ciudate. Într-o anumită versiune, utilizatorul va primi sute de pagini de instrucțiuni. Într-o altă versiune, va apărea propoziția „The quick brown fox jumps over the lazy dog” scrisă de sute de ori, una dintre puținele propoziții din limba engleză care conține toate literele din alfabet! În plus, operațiunea este valabilă și dacă se înlocuiește numărul 99 cu altul mai mic așa cum este 82, 45 sau 15. Sau, cu orice număr mai mic decât 99.

Ce înseamnă acest „limbaj secret”?

Aceasta este, de fapt, o funcţie care are ca scop umplerea unei pagini cu text când se doreşte crearea unui template şi observarea cum ar arăta acesta cu un text. Datele din paranteză au următoarele semnificaţii: 200 este numărul de paragrafe introduse, iar 99 numărul de propoziţii din acelaşi paragraf. Numerele pot fi modificate după bunul plac al utilizatorului, însă 200 şi 99 sunt limitele maxime pentru numărul de paragrafe, respectiv propoziţii, care pot fi introduse cu o singură comandă.

Ce este hashtagul? #hashtag

Câți oameni folosesc Microsoft Office?

Conform statisticilor, la nivel mondial există peste un miliard de utilizatori în întreaga lume ai Microsoft Office (suită de programe pentru birou). Microsoft a introdus suita sa de birou Microsoft Office în anul 1990. De la un an la altul programatorii au îmbunătățit Office și astăzi există aplicații pentru diferite categorii de utilizatori (Word, Excel, Power Point etc.).

Un român, cel mai bun la Office

În anul 2017, Tiberiu Danciu, elev al Colegiului Naţional Grigore Moisil din Bucureşti, a fost desemnat cel mai bun utilizator din lume al aplicaţiei Microsoft Office Word 2013. La competiție s-au înscris 1.100.000 de candidaţi din 140 de ţări. Pe lângă o diplomă de merit, românul care avea 18 ani în 2017 a primit și un premiu în valoare de 7.000 de dolari şi un joc Xbox One.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot