De ce spun italienii BOH? Ce înseamnă „Boh” în italiană?

02.09.2022
De ce spun italienii BOH? Ce înseamnă „Boh” în italiană?

Fiecare limbă are particularitățile sale. Cu cât limba este vorbită de mai multe milioane de oameni, cu atât diferă mai mult de la o regiune la alta. La nivel global, 61,8 milioane de oameni au ca limbă nativă limba italiană. Dintre aceștia 55 sunt numai în Italia.

Pe lângă faptul că gesticulează foarte mult când dialoghează, italienii se exprimă și cu ajutorul interjecțiilor, atunci când este cazul. De exemplu cuvântul „Boh” este un termen pe care îl poți auzi la tot pasul în Italia. Practic, acest „Boh” înseamnă „nu știu, cine știe”. Dar, pentru a evita să spună: „Non so”, locuitorii din Peninsulă spun simplu: „Boh”, scrie mycornerofitaly.com.

Ce înseamnă „Boh” în italiană?

Gramatical, „Boh” este o interjecție. Interjecția sintetizează practic o stare de spirit cu o expresie simplă. Înseamnă că poate reprezenta o propoziție întreagă de la sine sau poate fi poziționată în mijlocul unui discurs fără legături cu restul propoziției. Faimosul „Boh” poate fi folosit pentru a exprima îndoiala, indiferența sau reticența de a comenta ceva. Se pare că originea sa este onomatopeică, adică transcrierea sunetului pe care oamenii îl emit atunci când vor să exprime incertitudinea. Exemplu: „Câți ani are fiul lui Victor?” „Boh, habar n-am”. Totuși, „boh” este nepoliticos și nu se recomandă să fie utilizat într-o conversație protocolară.

De ce gesticulează italienii?

Italienii vorbesc repede și au o limbă melodioasă. Totuși, aceștia nu ratează ocazia să se folosească de mâini și să gesticuleze atunci când situația o cere. Obiceiul de a gesticula s-a moștenit din moși-strămoși și a devenit involuntar pentru locuitorii din Peninsulă.

Gesticulatul este, în primul rând, folosit de italieni ca formă de exprimare pentru a însoți conversația și nu ca un substitut pentru comunicarea verbală. Ajutându-se de limbajul trupului, indivizii doresc în mod inconștient să fie mai vizibili și să ocupe mai mult spațiu într-un cadru urban aglomerat adăugând elemente fizice la comunicarea lor.

Isabella Poggi, profesor de psihologie la Universitatea Roma Tre și expert în gesturi, a identificat în jur de 250 de gesturi pe care italienii le folosesc în conversațiile de zi cu zi.

O teorie extrem de pertinentă susține că italienii au dezvoltat gesticulatul ca o formă alternativă de comunicare în secolele în care au trăit sub ocupație străină – de către Austria, Franța și Spania în secolele al XIV- lea, al XIX-lea – ca o modalitate de comunicare fără înțelegerea stăpânilor lor. Practic, un limbaj ascuns.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 2 septembrie este cea de-a 245-a a calendarului gregorian și a 246-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Tags:
Cele mai noi articole
Câte culori are curcubeul? Care sunt culorile curcubeului?
Câte culori are curcubeul? Care sunt culorile curcubeului?
În religia creștină curcubeul a fost creat de Dumnezeu după Potopul lui Noe. Se spune că acesta a fost realizat ca o legătură eternă între divinitate și urmașii lui Noe. În schimb există... citește tot
„The Playboy King”! Cât de dotat era Carol al II-lea și de ce aveau nevoie prostituatele de îngrijiri medicale?
„The Playboy King”! Cât de dotat era Carol al II-lea și de ce aveau nevoie prostituatele de îngrijiri medicale?
Viața lui Carol al II-lea a fost un mix între viața de familie și viața amoroasă. Multe dintre deciziile sale care au schimbat soarta a milioane de români au fost luate pe baza pornirilor... citește tot
Ce sunt onomatopeele? Exemple de onomatopee
Ce sunt onomatopeele? Exemple de onomatopee
Limba română este una complexă, cu cuvinte transmise din generație în generație, iar altele împrumutate de la alte culturi și civilizații. Frumusețea ei este dată și de faptul că pentru... citește tot