De ce nu este bine pentru organism să-ți pui alarma să sune dimineața? Care este soluția?

23.09.2022
De ce nu este bine pentru organism să-ți pui alarma să sune dimineața? Care este soluția?

Somnul ajută organismul să se regleze și să își revină după o zi plină de activități. Trezitul dimineața nu este un moment plăcut pentru cei mai mulți oameni. Cu toate acestea sunt persoane care au foarte bine reglat ceasul biologic intern, astfel încât se trezesc fără probleme în fiecare zori de zi. Pentru ceilalți, însă este nevoie de o alarmă care să îi readucă la realitate.

De ce nu este indicat să sune alarma dimineața?

Cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate Industrială din Japonia au studiat îndelung somnul oamenilor și impactul brusc pe care îl are alarma asupra organismului. Potrivit acestora, atunci când alarma sună dimineața corpul uman este trezit brusc la realitate și duce la creșterea tensiunii arteriale și a ritmul cardiac, au scris cei de la site-ul medium.com.

Așadar, pe termen lung, clasica alarmă de dimineață poate dăuna grav sănătății organismului uman. Trebuie precizat că atunci când aceasta sună, adrenalina în corp crește brusc, iar dacă somnul nu a fost unul normal și liniștit puteți avea o zi agitată, plină de tensiune. Specialiștii în sănătate din Japonia recomandă folosirea unei melodii liniștitoare la alarmă, care să crească gradat în intensitate, iar astfel organismul uman să nu aibă parte de un șoc auditiv.

Cercetările științifice au arătat că noaptea sângele se îngroașă, astfel că o trezire bruscă urmată de o creștere a tensiunii arteriale nu face bine niciunei persoane. Unele persoane se trezesc dimineața ca și cum ar fi avut o noapte de beție, iar această stare indică faptul că somnul nu a fost unul liniștit. S-a demonstrat că trezirea în această situație afectează memoria și abilitățile cognitive, potrivit Jurnalului Asociației Medicale Americane.

Care este soluția?

Trezitul dimineața nu este ceva simplu pentru toată lumea. De aceea, unele persoane au nevoie de alarmă pentru a reveni la realitate. Specialiștii în sănătate susțin că fiecare organism are nevoie de minim 8 ore de somn, iar sculatul dimineața nu trebuie făcut brusc. Este indicat ca alarma să aibă o melodie liniștitoare care să crească treptat în intensitate și volum.

Totodată, în cameră ar trebui să intre cât mai multă lumină naturală, fiindcă va ajuta organismul să se trezească singur. În prezent, există becuri inteligente care pot fi programate să se aprindă la o anumită oră, iar corpul uman va conștientiza că este timpul să se trezească. În concluzie, felul cum te trezești dimineața îți influențează întreaga zi. De aceea, este indicat să ai o stare psihică liniștită pentru a da un randament maxim.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot