De ce în Paraguay casele nu au sonerii?

12.07.2021
De ce în Paraguay casele nu au sonerii?

Paraguay, cu capitala la Asuncion, este o țară umilă fără ieșire la mare din America de Sud, adesea trecută cu vederea de străini. Cu toate acestea, în cadrul acestui mister se află o cultură și o istorie incredibil de interesante.

Paraguay este situat central în America de Sud, o țară de mărimea Californiei, înconjurată de Brazilia, Argentina și Bolivia. Are o triplă graniță cu Argentina și Brazilia la infamele cascade Iguazu și se învecinează cu Bolivia, unde împărtășesc pădurea uscată Chaco.

Această regiune din vestul Paraguay, El Chaco, ocupă 60% din suprafața totală. Cu toate acestea, cu greu locuiesc acolo 3% din populație. Împreună cu pădurea Amazonului, Patagonia și deșertul Atacama, este una dintre cele mai dure și mai dificile regiuni de trăit în America de Sud. Chaco a fost cadrul celui mai lung război din America de Sud între Bolivia și Paraguay, între 1932 și 1935.

În plus față de spaniolă, Paraguay are o a doua limbă oficială, guarani. Aproape toată lumea din țară vorbește sau înțelege această limbă și majoritatea oamenilor vorbesc un amestec între spaniolă și guarani. În prezent, guaraniul este o limbă obligatorie la școală.

De ce în Paraguay nu sunt sonerii?

În Paraguay, curțile unifamiliale sunt de obicei înconjurate de ziduri înalte sau garduri cu o poartă. Uneori poarta este blocată, alteori nu. De obicei, casele din Paraguay nu au sonerii. În schimb, oamenii își anunță sosirea bătând din palme. Vremea este atât de caniculară încât ferestrele sunt lăsate întotdeauna deschise, așa că este ușor să auzi aplauzele.

Imediat ce s-au întâlnit, oamenii trebui să mențină contactul vizual, acesta fiind o necesitate în timpul conversațiilor. Arată respect reciproc și încredere între cei care se angajează în orice formă de comunicare față în față. Acest lucru nu se întâmplă în alte națiuni și culturi. Unii oameni cred că menținerea contactului vizual este lipsă de respect.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De unde vine simpatia oamenilor pentru extremism?
De unde vine simpatia oamenilor pentru extremism?
În ultima perioadă se tot vorbește despre partide extremiste și extremism în general, cu atât mai mult cu în multe țări din Europa partidele extremiste au câștigat un capital extrem de... citește tot
Ce înseamnă antisemit? Cum s-a manifestat antisemitismul în România?
Ce înseamnă antisemit? Cum s-a manifestat antisemitismul în România?
Antisemitismul este un termen folosit pentru a descrie ura, prejudecățile sau discriminarea împotriva evreilor, ca grup religios, etnic sau cultural. Această formă de intoleranță are o istorie... citește tot
Cine este Rodrigo Duterte, „Călin Georgescu de Filipine” care și-a câștigat mandatul pe… Facebook?
Cine este Rodrigo Duterte, „Călin Georgescu de Filipine” care și-a câștigat mandatul pe… Facebook?
Până în anul 2016, de Rodrigo Duterte nu auzise multă lume. Nici măcar oamenii din Filipine. Peste noapte, Rodrigo Duterte a câștigat alegerile prezidențiale desfășurate într-un singur tur... citește tot