De ce apa sfințită nu se strică niciodată?

13.11.2018
De ce apa sfințită nu se strică niciodată?

În religia ortodoxă, apa sfințită are un rol extrem de important. An de an, în țările ortodoxe, mii de litri de apă sunt sfinţiţi de preoţi de Bobotează. În mod ciudat, apa sfințită, denumită și agheasmă, nu se strică niciodată. Cum e posibil?

De ce apa sfințită nu se strică?

Conform oamenilor de știință, argintul, introdus chiar pentru scurtă vreme în apă, omoară bacteriile de putrefacţie şi algele microscopice care se află în ea. Totodată, argintul creează un mediu în care acestea nu se pot dezvolta.

Busuiocul cu care preoții ortodocși sfințesc apa are și el proprietăţi antiseptice. Astfel, busuiocul și argintul, în combinaţie, fac ca apa sfinţită să se conserve pentru o perioadă îndelungată de timp.

Care este locul unde este imposibil să plângi și cum a apărut plânsul?

„Electrolizii de argint se utilizează la purificarea apei, deoarece argintul este unul dintre acele metale care are proprietăţi sterilizante şi antiseptice, fix la fel ca și aurul. Pus în apă, el omoară toate bacteriile şi microbii. Este de ajuns şi o concentraţie foarte mică de argint ca să purifice o cantitate mare de apăî. O parte din argintul metalic trece în apă, iar aceasta nu se strică”, a declarat pentru napocanews.ro Silviu Moisa, inginer-chimist din Baia Mare.

De ce folosește busiocul pentru a sfinți apa? Explicaţia reprezentanților bisericii ar fi aceea că Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, începe la apa Iordanului misiunea Sa de răstignire pe cruce a păcatelor lumii, iar busuiocul, care este o plată aromată, mirositoare, reprezintă participarea naturii întregi, a cosmosului, la minunea sărbătorii Bobotezei.

Pe de altă parte, adepții bisericii ortodoxe române sunt convinși că apa are proprietăți magice și îi ajută să treacă cu bine peste anumite situații dificile din viața lor.

Care este originea expresiei „a plânge cu lacrimi de crocodil”? De unde a început totul?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot