Care este locul unde este imposibil să plângi și cum a apărut plânsul?

06.11.2018
Care este locul unde este imposibil să plângi și cum a apărut plânsul?

Plânsul. Există undeva, în Univers, un loc unde nimeni nu poate să se manifeste prin plâns. Oricât de mult și-ar dori și oricât de mare ar fi tristețea sau bucuria. Unde este imposibil să plângi?

Lacrimile sunt generate de glandele lacrimale localizate în partea exterioară, superioară a orbitei, în fosa sacului lacrimal. Canalele glandelor se deschid sub pleoapa superioară, în colţul ochiului. Când sunt produse lacrimi în exces, acestea se varsă în mici canale în cavitatea nazală, iar când volumul lor e prea mare, acestea ajung în ochi. Gravitația este cea care face ca lacrimile să cadă.

Care este originea expresiei „a plânge cu lacrimi de crocodil”? De unde a început totul?

Aflați în spațiu, astronauții nu pot să plângă. Pot însă să lacrimeze, însă lacrimile se conglomerează în jurul globului ocular. Conform mărturiilor astronauților, indiferent de emoție, lacrimile „nu cad de la ochi, ci stau acolo”. Totuși, acestea pot fi șterse și pot să plutească în jurul astronautului după ce au părăsit ochiul.

Cum a apărut plânsul?

Conform specialiștilor, plânsul ar fi apărut în timpul evoluţiei pentru a semnaliza situaţiile în care oamenii se aflau în pericol, fără a face prea mare zgomot. Astfel, lacrimile au funcționat ca un sistem de avertizare. „Ne putem imagina că, la un moment dat, a fost nevoie să dezvoltăm un sistem de avertizare care să nu alerteze şi prădătorii că suntem vulnerabili”, afirmă psihologul Randy Cornelius. Plânsul are astăzi un rol terapeutic.

Cât de des plângem?

Conform studiilor efectuate, se pare că femeile plâng, în medie, de 5,3 ori pe lună, în timp ce bărbaţii plâng de 1,4 ori.

De ce „plângem” când tăiem ceapă?

Conform cercetătorilor, ceapa extrage apa și nutrienții din pământ cu ajutorul rădăcinilor. Totodată, ceapa mai extrage și foarte mult sulf din mediul în care trăiește, sulf care este ulterior depozitat în partea pe care o consumăm noi din ceapă. Tot acolo, ceapa mai conține și alte substanțe denumite enzime. Când ceapa este secționată, enzimele se amestecă cu sulful și se formează o substanță care ustură atunci când intră în contact cu apa din ochii noștri.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Putin și Trump au vorbit la telefon. Se instaurează pacea în Europa? De ce Ucraina are cel mai mult de pierdut?
Putin și Trump au vorbit la telefon. Se instaurează pacea în Europa? De ce Ucraina are cel mai mult de pierdut?
Președintele american Donald Trump a declarat că a vorbit miercuri cu președintele rus Vladimir Putin despre începerea imediată a negocierilor pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Cei... citește tot
Expresia folosită des despre un produs: „e așa prost încât e făcut pe vapor”. Chiar se fac produse pe vapor?
Expresia folosită des despre un produs: „e așa prost încât e făcut pe vapor”. Chiar se fac produse pe vapor?
Expresia „e făcut pe vapor” este des folosită în vorbirea cotidiană pentru a descrie un obiect sau un produs de proastă calitate. Termenul sugerează o grabă, o execuție neglijentă și un... citește tot
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile și mâncăm pâine cu pâinică
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile și mâncăm pâine ...
De câteva luni, de la apariția lui Călin Georgescu în viețile noastre, se tot vorbește despre produsele și firmele 100% românești. Georgescu a îndemnat la boicot în supermarketuri... citește tot