Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul

01.12.2022
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul

Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din lume care a înțeles cum funcționează forțele naturii și ale Universului.

Potrivit Wikipedia.org, cu câteva clipe înainte să moară Isaac Newton a spus: „Nu știu cum arăt eu în fața lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe malul mării și se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei, sau o scoică roșie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în fața mea”.

Lucruri mai puțin știute despre Isaac Newton

1. Isaac Newton este considerat cel mai important savant din istoria omenirii, descoperirile sale revoluționând felul în care lumea a fost înțeleasă ulterior.

2. Isaac Newton a studiat la început pentru a obține o diplomă în drept.

3. Savantul a suferit în timpul vieții două căderi nervoase.

4. Newton a fost cel care a inventat telescopul cu refracție și a descoperit gravitația după ce a văzut cum un măr a căzut din pom.

5. Newton a fost un renumit om de știință, făcând carieră ca și alchimist, teolog, mistic, matematician, fizician și astronom.

6. În 1696, Issac Newton a fost numit director al Monetăriei Regale.

7. Lucrarea „Philosophiae Naturalis Principia Mathematica” este considerată, de specialiștii în domeniu, cea mai influentă carte de fizică din istoria omenirii.

8. Newton a lucrat asupra efectelor și caracteristicilor corpurilor în mișcare, difracția luminii, gravitația universală, forța centrifugă și forța centripetă.

9. Newton a ajutat Marea Britanie să treacă peste criza economică a secolului al XVII-lea.

10. Isaac Newton nu a fost căsătorit și se presupune că nu a întreținut niciodată relații intime.

11. Unul dintre dinții lui Newton a fost vândut la o licitație, în anul 1816, pentru aproximativ 3.600 de dolari.

12. Savantul a prezis că până în anul 2060 lumea se va sfârși.

13. Tatălui celebrului om de știință s-a numit tot Isaac Newton.

14. Una dintre replicile celebre ale lui Newton spune: „Platon este prietenul meu – Aristotel este prietenul meu – dar cel mai mare prieten al meu este adevărul.”

15. Copacul din care a căzut mărul în urma căruia Isaac Newton a descoperit gravitația încă există, potrivit seriousfacts.com.

Foto: nationalgeographic.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot