Cum sunt introduse perele întregi în sticlele de pălincă?

29.10.2020
Cum sunt introduse perele întregi în sticlele de pălincă?

România are puține produse originale recunoscute pe plan internațional. Unul dintre acestea este pălinca cu pară în sticlă. Toți cunoscători recunosc autenticitatea acestei băuturi, însă putini știu cum este introdus acel fruct, așa de mare în sticlă. În rândurile de mai jos vom elucida acest mister.

Cum este introdusă para în sticlă?

Metoda inedită de a introduce para în sticlă a făcut ca produsul să fie apreciat și cumpărat de toată lumea. Este știut faptul că pălinca este o bautură alcoolică foarte tare, iar fructul din sticlă îi dă o aromă deosebită.

Un buzoian a explicat faptul că fructele, de exemplu perele, sunt introduse în sticlă când sunt mici și sunt recoltate la maturitate. Primăvara când fructele încep, să prindă formă, sunt băgate într-o sticlă, fixată pe creangă, și se recoltează toamna.

Începem treaba când perele sunt foarte mici. Sticlele trebuie agăţate în pom, introducem para în sticlă, după care o protejăm patru luni de zile, până ajunge la mărimea aceasta.

Se introduce crăcuţa cu para mică, atât cât să poată trece prin gura sticlei. După aceea, ca să o protejăm de soare, învelim sticla cu ziare. De asemenea, când plouă, trebuie să scoatem apa din sticlă, a declarat Valeriu Hagiu, pentru Adevărul.

O pălincă de 2.000 de euro litrul

Deși pare greu de crezut, pălinca românească este una dintre cele mai exclusiviste băuturi alcoolice din lume. Tăria care a făcut carieră și este dorită de toți cunoscători este produsă la Medieșul Aurit, în Satu Mare. Totuși, pălincă se mai produce și în alte regiuni din țara noastră.

Un om de afaceri a reușit un lucru pe care nici el nu îl credea. Silviu Zetea vinde pălincă din cireșe amare, îmbuteliată într-o sticlă legată cu fir de aur, iar un litru costă 2.000 de euro. Turiștii sunt încântați de acest produs, iar unii vin sa deguste pălinca direct din cazan.

Se poate spune că e cea mai scumpă pălincă din lume. De multe ori, eu spun că nu am făcut mare lucru, ci doar am făcut-o mai performantă, mai savuroasă și i-am dat un nume. Nu m-am așteptat la succesul pe care îl am. Știam din start ce am vrut, a spus Silviu Zetea, pentru Kanal D.

Așadar, pălinca cu fructe în sticlă este un produs tradițional, recunoscut pe plan internațional, a dracului de aromată și de tare.

Foto: lajumate.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot