Cum sunt introduse perele întregi în sticlele de pălincă?

29.10.2020
Cum sunt introduse perele întregi în sticlele de pălincă?

România are puține produse originale recunoscute pe plan internațional. Unul dintre acestea este pălinca cu pară în sticlă. Toți cunoscători recunosc autenticitatea acestei băuturi, însă putini știu cum este introdus acel fruct, așa de mare în sticlă. În rândurile de mai jos vom elucida acest mister.

Cum este introdusă para în sticlă?

Metoda inedită de a introduce para în sticlă a făcut ca produsul să fie apreciat și cumpărat de toată lumea. Este știut faptul că pălinca este o bautură alcoolică foarte tare, iar fructul din sticlă îi dă o aromă deosebită.

Un buzoian a explicat faptul că fructele, de exemplu perele, sunt introduse în sticlă când sunt mici și sunt recoltate la maturitate. Primăvara când fructele încep, să prindă formă, sunt băgate într-o sticlă, fixată pe creangă, și se recoltează toamna.

Începem treaba când perele sunt foarte mici. Sticlele trebuie agăţate în pom, introducem para în sticlă, după care o protejăm patru luni de zile, până ajunge la mărimea aceasta.

Se introduce crăcuţa cu para mică, atât cât să poată trece prin gura sticlei. După aceea, ca să o protejăm de soare, învelim sticla cu ziare. De asemenea, când plouă, trebuie să scoatem apa din sticlă, a declarat Valeriu Hagiu, pentru Adevărul.

O pălincă de 2.000 de euro litrul

Deși pare greu de crezut, pălinca românească este una dintre cele mai exclusiviste băuturi alcoolice din lume. Tăria care a făcut carieră și este dorită de toți cunoscători este produsă la Medieșul Aurit, în Satu Mare. Totuși, pălincă se mai produce și în alte regiuni din țara noastră.

Un om de afaceri a reușit un lucru pe care nici el nu îl credea. Silviu Zetea vinde pălincă din cireșe amare, îmbuteliată într-o sticlă legată cu fir de aur, iar un litru costă 2.000 de euro. Turiștii sunt încântați de acest produs, iar unii vin sa deguste pălinca direct din cazan.

Se poate spune că e cea mai scumpă pălincă din lume. De multe ori, eu spun că nu am făcut mare lucru, ci doar am făcut-o mai performantă, mai savuroasă și i-am dat un nume. Nu m-am așteptat la succesul pe care îl am. Știam din start ce am vrut, a spus Silviu Zetea, pentru Kanal D.

Așadar, pălinca cu fructe în sticlă este un produs tradițional, recunoscut pe plan internațional, a dracului de aromată și de tare.

Foto: lajumate.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot