Ce este berea artizanală? Ce este berea Pale Ale?

06.10.2020
Ce este berea artizanală? Ce este berea Pale Ale?

Berea este o băutură alcoolică apreciată de majoritatea oamenilor. Diferitele sale sortimente o face să fie una dintre cele mai consumate băuturi de pe planetă. Aceasta este băută, în special, în timpul sezonului cald, însă sunt persoane care o preferă indiferent de anotimp.

Această băutură alcoolică este realizată din patru produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă. Ea are aproximativ 5% alcool, iar așa-zisa bere fără alcool are între 0 și 0,5% alcool. Potrivit specialiștilor, temperatura ideală la care trebuie ținută și consumată berea este situată între 6 și 8 grade Celsius.

Ce este berea artizanală?

Berea artizanală este berea făcută de amatori acasă. Iubitorii acestui gust au ales să își facă propriile rețete, fiindcă produsul finit nu conține aditivi și conservanți, iar oamenii pot experimenta în funcție de preferințele fiecăruia. Atunci când se face bere acasă accentul se pune pe calitate, și nu pe cantitate.

Berea artizanală este denumită și bere craft, și este produsă în cantități mai mici prin fermentație naturală și cu ingrediente naturale. Acest tip de bere se realizează prin rețete și metode tradiționale de producere și nu conține ingrediente folosite în procesul industrial (conservanți, aditivi etc.).

Tot mai multă lume preferă acest sortiment de băutură, fiindcă are un gust mai puternic, este mai aromată și are mai puțin acid. Berea artizanală ca și cea industrială are aceeași alcoolemie între 5 și 7 la sută.

Ce este berea Pale Ale?

Berea Pale Ale este un sortiment de bere care s-a născut în Anglia. Odată cu dezvoltarea tehnologiei s-a putut controla temperatura în cuptoarele care prelucrează orzul. Astfel, a fost mai ușor să se pună accent pe culoarea băuturii și a fost creată o bere galben pai, aurie sau chiar chilimbarie. Berile Pale Ale britanice au un gust dominat de caracteristicile malțului cu note lemnoase și florale de la hamei.

Sortimentul de bere a fost preluat ulterior de americani, însă nu au folosit rețetele tradiționale englezești, astfel că s-au focusat pe amăreală și hamei. Berea Pale Ale este apreciată în toată lumea, iar mai toți producătorii industriali au în fabricație acest sortiment de bere.

Bere Pale Ale de la Silva

Cât de multă bere se bea în România?

Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică din România, berea este băutura alcoolică preferată a românilor. Conform statisticilor oficiale, țara noastră ocupă un loc fruntaș la consumul de alcool excesiv, ocupând locul 5 în Europa în anul 2019.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot