Este mai sănătoasă apa plată îmbuteliată decât cea de la robinet?

28.02.2020
Este mai sănătoasă apa plată îmbuteliată decât cea de la robinet?

Apa este unul dintre elementele esențiale fără de care omul nu poate trăi. O persoană poate trăi 40 de zile fără mâncare, însă fără apă nu poate duce mai mult de 3 zile.

Organismul uman este format 75% din apă. De aceea este foarte important și indicat consumul de apă, însă trebuie avut în vedere și calitatea acesteia.

Studiile au arătat că apa conține o serie de minerale de care organismul uman are nevoie, dar cantitatea și calitatea acestora depinde foarte mult de locul de proveniență al apei.

Apă plată îmbuteliată sau apă de la robinet?

Cercetătorii au analizat apa plată îmbuteliată și apa de la robinet și au ajuns la concluzia că ambele au părți pozitive și negative.

Apa plată îmbuteliată conține o cantitate mai mare de minerale importante precum calciu, magneziu, zinc, fosfor, potasiu, iod, sodiu, clor, fluor pentru menţinerea echilibrului mineral. Problema aici apare la modalitatea de depozitare. Apa îmbuteliată în sticle de plastic este mai puțin sănătoasă, fiindcă din acel plastic se elimină anumiți compuși chimici care sunt dăunători pentru organism.

Apa de la robinet este cea mai sănătoasă, fiindcă este controlată de instituțiile statului, astfel încât să fie sănătoasă pentru consumul public. Datorită normelor Uniunii Europene se poate spune că apa de la robinet este mult mai filtrată și mai sănătoasă decât apa îmbuteliată.

Problema aici apare la rețelele de distribuție, care sunt foarte vechi și pot contamina apa cu diferite metale, precum plumbul. De aceea, este indicat ca cei care consumă apă de la robinet să mai aibă acasă un filtru, pentru purificarea și mai bine a apei. Conform USDA, consumul zilnic de 2-3 litri de apă de la robinet asigură >1% din totalul recomandat de cupru (10%), calciu (6%), magneziu (5%) și sodiu (3%).

În concluzie apa de la robinet este mai sănătoasă, dacă este filtrată încă o dată acasă,  decât apa îmbuteliată la sticle de plastic.

Apa, mai valoroasă decât petrolul? Vom purta războaie pentru apă? Care este țara cu cele mai multe resurse de apă?

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising