Este mai sănătoasă apa plată îmbuteliată decât cea de la robinet?

28.02.2020
Este mai sănătoasă apa plată îmbuteliată decât cea de la robinet?

Apa este unul dintre elementele esențiale fără de care omul nu poate trăi. O persoană poate trăi 40 de zile fără mâncare, însă fără apă nu poate duce mai mult de 3 zile.

Organismul uman este format 75% din apă. De aceea este foarte important și indicat consumul de apă, însă trebuie avut în vedere și calitatea acesteia.

Studiile au arătat că apa conține o serie de minerale de care organismul uman are nevoie, dar cantitatea și calitatea acestora depinde foarte mult de locul de proveniență al apei.

Apă plată îmbuteliată sau apă de la robinet?

Cercetătorii au analizat apa plată îmbuteliată și apa de la robinet și au ajuns la concluzia că ambele au părți pozitive și negative.

Apa plată îmbuteliată conține o cantitate mai mare de minerale importante precum calciu, magneziu, zinc, fosfor, potasiu, iod, sodiu, clor, fluor pentru menţinerea echilibrului mineral. Problema aici apare la modalitatea de depozitare. Apa îmbuteliată în sticle de plastic este mai puțin sănătoasă, fiindcă din acel plastic se elimină anumiți compuși chimici care sunt dăunători pentru organism.

Apa de la robinet este cea mai sănătoasă, fiindcă este controlată de instituțiile statului, astfel încât să fie sănătoasă pentru consumul public. Datorită normelor Uniunii Europene se poate spune că apa de la robinet este mult mai filtrată și mai sănătoasă decât apa îmbuteliată.

Problema aici apare la rețelele de distribuție, care sunt foarte vechi și pot contamina apa cu diferite metale, precum plumbul. De aceea, este indicat ca cei care consumă apă de la robinet să mai aibă acasă un filtru, pentru purificarea și mai bine a apei. Conform USDA, consumul zilnic de 2-3 litri de apă de la robinet asigură >1% din totalul recomandat de cupru (10%), calciu (6%), magneziu (5%) și sodiu (3%).

În concluzie apa de la robinet este mai sănătoasă, dacă este filtrată încă o dată acasă,  decât apa îmbuteliată la sticle de plastic.

Apa, mai valoroasă decât petrolul? Vom purta războaie pentru apă? Care este țara cu cele mai multe resurse de apă?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot