Ce este Jagermeister și cum se bea digestivul?

02.02.2022
Ce este Jagermeister și cum se bea digestivul?

Jagermeister este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice din lume. Gustul și aroma sa sunt inconfundabile, băutura fiind realizată din fix 56 de ierburi și mirodenii. Cu toate acestea, rețeta finală este un secret și indiferent cât ai încerca să o reproduci acasă va fi imposibil.

Lichiorul are 36% alcool pe volum și a fost văzut, inițial, ca o băutură alcoolică digestivă, care se consumă după o masă copioasă pentru a ajuta procesarea mai rapidă a alimentelor. În prezent, Jagermeister este consumat sub formă de shot-uri sau amestecat în diferite cocktail-uri.

Cum se produce Jagermeister?

Procesul de producție al acestei băuturi alcoolice de origine germană este secret, însă, de-a lungul timpului, s-au mai aflat unele lucruri. În compoziția lichiorului se găsesc 56 de ierburi și mirodenii, printre care cardamom, scorțișoară, ghimbir, anason și coajă de portocală. Cantitatea acestora este măsurată exact și după ce sunt uscate, sunt introduse la macerat în alcool și apă pentru câteva luni.

După aceea, amestecul obținut este filtrat și depozitat în butoaie de stejar pentru un an de zile. Din când în când experții în producția de Jagermeister verifică compoziția pentru a ajunge la acel gust unic. Lichidul obținut este apoi amestecat cu apă, alcool, zahăr și caramel, după care este îmbuteliat în celebrele sticluțe verzi.

Cât de sănătos este consumul de Jagermeister?

Consumul moderat de alcool are beneficiile sale pentru organismul uman. Lichiorul Jagermeister este obținut din ingrediente naturale și are un rol important în procesul de digestie și nu numai.

Băutură alcoolică poate reduce inflamația, fiindcă are în compoziția sa ingrediente precum cuișoarele și anasonul, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii. Potrivit specialiștilor în sănătate, consumul de Jagermeister ajută și la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Cercetătorii au descoperit că dacă se consumă băuturi alcoolice spirtoase în cantități mici, acestea pot reduce semnificativ riscul unui atac cerebral. Drept urmare, un pahar de Jagermeister pe zi te poate ține departe de doctor în anumite cazuri.

Cum a apărut această băutură alcoolică?

Jagermeister, în traducere „Maestru vânător”, este o băutură alcoolică, a cărei rețetă a fost creată în anul 1935, de către Curt Mast. A apărut pe piață abia în anii 1980, când importatorul Sidney Frank a intrat în posesia drepturilor asupra acestei licori. El a venit cu impresionanta idee de a promova băutura ca shot pentru petrecerile studenților din Statele Unite ale Americii, potrivit bzi.ro.

De atunci, băutura a devenit foarte apreciată în rândul tinerilor și nu numai, fiind consumată în special la petreceri, dar și în zilele obișnuite când se dorește un moment de relaxare.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot