Cum se numește moneda folosită în China? De ce moneda chinezilor nu este puternică precum dolarul?

08.03.2023
Cum se numește moneda folosită în China? De ce moneda chinezilor nu este puternică precum dolarul?

China este țara cu unul dintre cele mai întinse teritorii din lume. Totodată, deține deocamdată recordul de cea mai populată țară a lumii. Pentru ca economia să funcționeze într-o țară de o asemenea anvergură, statul are nevoie de o monedă puternică. Deși toată lumea este familiarizată cu euro, dolari, în China este folosită o monedă mai necunoscută. Cum se numesc banii din China?

Ce bani se folosesc în China?

China

La o țară cu peste 1.4 miliarde de oameni, banii care sunt folosiți sunt într-o cantitate exorbitantă. Deși pe plan internațional există alte monede de referință, în China moneda oficială este Renminbi. O unitate de renminbi este un yuan, la fel cum lira peni este unitatea de bază pentru lira sterlină din Marea Britanie.

Pentru a crea o imagine de ansamblu, 1 Yuan = 0.67 Lei sau 0.14 euro. Deși aceasta este moneda folosită de peste 1 miliard de oameni, puterea ei pe plan internațional este destul de scăzută. Yuanul tranzacționat în piețele tranzacționale a scăzut la cel mai mic nivel pentru prima dată din 2011.

Pentru a ține moneda în frâu, Banca Populară Chineză a redus ratele dobânzilor pentru a încerca să relanseze economia de după dezastrul COVID. Acest lucru se află în opoziție cu Rezerva Federală a SUA care încearcă să controleze inflația.

Scăderea valorii yuanului este utilă pentru exportatorii din China, deoarece ar putea ieftini bunurile, dar să crească cererea. Exporturile reprezintă peste 20% din economia totală a statului chinez, deci moneda trebuie să rămână una stabilă.

India este cea mai populată țară a lumii

Ultimele analize demografice au arătat că India va depăși curând China la numărul total de oameni. În primăvara anului 2023, India va depăși 1.4 miliarde de oameni și va deține recordul pentru cei mai mulți oameni.

Densitatea populației din India se datorează resurselor naturale bogate care permit susținerea agriculturii și a industriilor. Disponibilitatea apei în majoritatea satelor și orașelor au contribuit decisiv la creșterea populației.

Totodată, nivelul violurilor din India este la un nivel alarmant, iar școlile nu sunt pregătite pentru a învăța elevii despre relațiile intime. Problema este că India nu are capacitatea cu adevărat să numere populația țării. Venirea pandemiei a oprit autoritățile campania de recensământ, astfel că orice număr ar putea să crească.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot