Cum se numește moneda folosită în China? De ce moneda chinezilor nu este puternică precum dolarul?

08.03.2023
Cum se numește moneda folosită în China? De ce moneda chinezilor nu este puternică precum dolarul?

China este țara cu unul dintre cele mai întinse teritorii din lume. Totodată, deține deocamdată recordul de cea mai populată țară a lumii. Pentru ca economia să funcționeze într-o țară de o asemenea anvergură, statul are nevoie de o monedă puternică. Deși toată lumea este familiarizată cu euro, dolari, în China este folosită o monedă mai necunoscută. Cum se numesc banii din China?

Ce bani se folosesc în China?

China

La o țară cu peste 1.4 miliarde de oameni, banii care sunt folosiți sunt într-o cantitate exorbitantă. Deși pe plan internațional există alte monede de referință, în China moneda oficială este Renminbi. O unitate de renminbi este un yuan, la fel cum lira peni este unitatea de bază pentru lira sterlină din Marea Britanie.

Pentru a crea o imagine de ansamblu, 1 Yuan = 0.67 Lei sau 0.14 euro. Deși aceasta este moneda folosită de peste 1 miliard de oameni, puterea ei pe plan internațional este destul de scăzută. Yuanul tranzacționat în piețele tranzacționale a scăzut la cel mai mic nivel pentru prima dată din 2011.

Pentru a ține moneda în frâu, Banca Populară Chineză a redus ratele dobânzilor pentru a încerca să relanseze economia de după dezastrul COVID. Acest lucru se află în opoziție cu Rezerva Federală a SUA care încearcă să controleze inflația.

Scăderea valorii yuanului este utilă pentru exportatorii din China, deoarece ar putea ieftini bunurile, dar să crească cererea. Exporturile reprezintă peste 20% din economia totală a statului chinez, deci moneda trebuie să rămână una stabilă.

India este cea mai populată țară a lumii

Ultimele analize demografice au arătat că India va depăși curând China la numărul total de oameni. În primăvara anului 2023, India va depăși 1.4 miliarde de oameni și va deține recordul pentru cei mai mulți oameni.

Densitatea populației din India se datorează resurselor naturale bogate care permit susținerea agriculturii și a industriilor. Disponibilitatea apei în majoritatea satelor și orașelor au contribuit decisiv la creșterea populației.

Totodată, nivelul violurilor din India este la un nivel alarmant, iar școlile nu sunt pregătite pentru a învăța elevii despre relațiile intime. Problema este că India nu are capacitatea cu adevărat să numere populația țării. Venirea pandemiei a oprit autoritățile campania de recensământ, astfel că orice număr ar putea să crească.

Foto: Depositphotos.com

Tags:
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”
Cum s-a LANSAT Delia în muzică, în anul 1999. Primul lucru pe care l-a făcut...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising