Cum poți dezgheța parbrizul mașinii rapid și eficient?

04.01.2023
Cum poți dezgheța parbrizul mașinii rapid și eficient?

Venirea iernii înseamnă pentru mulți oameni un adevărat coșmar. Frumusețea căldurii este înlocuită cu frig, ger, gheață și zăpadă. Plecatul la muncă dimineața nu mai este la fel de frumos pentru că mașina trebuie încălzită și dezghețată. Care sunt cele mai eficiente metode prin care parbrizul mașinii poate fi dezghețat cu ușurință?

Ce NU trebuie făcut când mașina este înghețată?

parbriz

Mașina este unul dintre cele mai importante bunuri pe care le are omul. Aceasta deservește în numeroase ocazii, precum concedii, mersul la serviciu sau pur și simplu comoditatea de a merge până la mall.

Iarna este capricioasă pentru mașini. Acestea pot îngheța, iar de multe ori să pornească greu sau chiar deloc. În cazul în care mașina și parbrizul sunt înghețate este bine să cunoaștem câteva reguli:

Cum poți dezgheța parbrizul mașinii rapid și eficient?

În cazul în care nopțile au fost geroase, dimineața poate fi enervantă pentru șoferii grăbiți spre serviciu. Cei care dețin mașini de ultimă generații tind să nu aibă probleme, motoarele încălzindu-se mai repede. Însă pentru cei cu mașini trecute de prima tinerețe poate fi un adevărat chin.

În drumul spre benzinărie, este bine să achiziționezi un spray special pentru dezghețarea parbrizului. Este foarte util și rapid, scutind minute bune de așteptare. Acesta trebuie aplicat conform instrucțiunilor, iar efectul său este rapid.

O altă soluție este realizarea propriei soluții în casă. Singurele ingrediente necesare sunt apa și alcoolul sanitar. Soluția poate fi realizată din 1 litru de apă cu 30cl de alcool sanitar. Indicat este turnarea soluției într-o sticlă cu pulverizator.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot