De ce avem buzele uscate iarna?

12.01.2024
De ce avem buzele uscate iarna?

Iarna este un anotimp în care au loc mai multe schimbări. Vremea devine rece și înghețată, iar corpul uman este forțat să se adapteze la schimbările bruște de temperatură. Pe lângă îmbrăcămintea groasă pe care trebuie să o purtăm, frigul ne afectează în special buzele. De ce se usucă buzele în timpul iernii?

De ce se usucă buzele iarna?

buzele

Buzele omului sunt un organ senzorial foarte sensibil, atât la temperaturile mari, cât și la cele apropiate de îngheț. Aspectul și mobilitatea acestora pot fi grav avariate în momentul în care ne lovim de temperaturi reduse. De ce? Nu știm, dar haideți să aflăm ce ar trebui să facem pentru a evita situațiile neplăcute.

Se usucă, le simțim tari, crapă și chiar se cojesc. Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale buzelor pe timpul iernii. Pielea subțire și sensibilă a buzelor este supusă zilnic la diferite temperaturi la care trebuie să se adapteze. Din simplul fapt că buzele fac parte din categoria organelor fără glande sebacee, trebuie avut grijă să fie mereu hidratate.

Haideți să vedem motivele pentru care avem buzele uscate pe timp de iarnă:

Ce ar trebui să facem?

Acum că am aflat de ce ne-am trezit cu buzele uscate și ne ustură, trebuie să descoperim cum trebuie să le îngrijim. Uscăciunea și sensibilitatea acestora pe timp de iarnă va trece, însă trebuie să vedem cum reușim să le menținem sănătoase.

Una dintre cele mai rapide și comune metode, promovate inclusiv de către medicii specialiști, este utilizarea unui lipstick care nu irită. Pe lângă acesta, trebuie să bem apă suficientă, dar și să ne oprim din a ne linge sau mușca buzele, pentru că saliva face mai mult rău decât bine.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot