De ce avem buzele uscate iarna?

12.01.2024
De ce avem buzele uscate iarna?

Iarna este un anotimp în care au loc mai multe schimbări. Vremea devine rece și înghețată, iar corpul uman este forțat să se adapteze la schimbările bruște de temperatură. Pe lângă îmbrăcămintea groasă pe care trebuie să o purtăm, frigul ne afectează în special buzele. De ce se usucă buzele în timpul iernii?

De ce se usucă buzele iarna?

buzele

Buzele omului sunt un organ senzorial foarte sensibil, atât la temperaturile mari, cât și la cele apropiate de îngheț. Aspectul și mobilitatea acestora pot fi grav avariate în momentul în care ne lovim de temperaturi reduse. De ce? Nu știm, dar haideți să aflăm ce ar trebui să facem pentru a evita situațiile neplăcute.

Se usucă, le simțim tari, crapă și chiar se cojesc. Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale buzelor pe timpul iernii. Pielea subțire și sensibilă a buzelor este supusă zilnic la diferite temperaturi la care trebuie să se adapteze. Din simplul fapt că buzele fac parte din categoria organelor fără glande sebacee, trebuie avut grijă să fie mereu hidratate.

Haideți să vedem motivele pentru care avem buzele uscate pe timp de iarnă:

Ce ar trebui să facem?

Acum că am aflat de ce ne-am trezit cu buzele uscate și ne ustură, trebuie să descoperim cum trebuie să le îngrijim. Uscăciunea și sensibilitatea acestora pe timp de iarnă va trece, însă trebuie să vedem cum reușim să le menținem sănătoase.

Una dintre cele mai rapide și comune metode, promovate inclusiv de către medicii specialiști, este utilizarea unui lipstick care nu irită. Pe lângă acesta, trebuie să bem apă suficientă, dar și să ne oprim din a ne linge sau mușca buzele, pentru că saliva face mai mult rău decât bine.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot