Îngheață parbrizul pe interior? Vezi care este motivul real!

22.01.2024
Îngheață parbrizul pe interior? Vezi care este motivul real!

Iarna vine la pachet cu frig și zăpadă. Pentru șoferi este și mai rău când își face apariția ceața. Totuși, nici dezghețarea și curățarea geamurilor mașinii înainte de a pleca la drum nu este întotdeauna o sarcină facilă. Totuși, dacă la exterior este normal ca geamul să înghețe, de ce îngheață parbrizul pe interior?

De ce îngheaţă parbrizul pe interior?

Când temperaturile scad sub zero îngheață și geamul mașinii. Uneori, nu doar la exterior, ci și la interior. Parbrizul îngheață pe interior din exact aceleași motive umiditate și temperatură scăzută, scrie site-ul swanswaygarages.com.

În cazul în care interiorul mașinii este foarte umed, umiditatea se poate condensa pe parbriz în condiții reci, formând gheață. Acest lucru poate fi rezolvat prin reducerea umidității din interiorul mașinii. Asigură-te că nu lași haine ude în mașină, folosește sisteme de ventilație pentru a reduce umiditatea și evită să deschizi ferestrele când este umed afară.

Dacă există scurgeri de apă în interiorul mașinii, aceasta poate contribui la creșterea umidității. Verifică dacă există scurgeri de apă în interiorul mașinii și remediază-le pentru ca pe viitor să nu-ți mai înghețe parbrizul.

Sistem de încălzire defect? Îngheață parbrizul!

Sistemul de încălzire sau de ventilație al mașinii nu funcționează corect? Acest lucru poate duce la formarea gheții pe parbriz. Asigură-te că sistemul de încălzire și de ventilație este în stare de funcționare și că fluxul de aer este direcționat în mod corespunzător.

Atenție la filtrul de habitaclu!

Dacă filtru de habitaclu este vechi, acesta nu-și mai face treaba cum trebuie. Astfel, filtrul poate permite umidității să intre în sistemul de ventilație al mașinii. Asigură-te că filtrul de cabine este curat și înlocuit la intervale regulate.

O altă cauză poate fi și utilizarea necorespunzătoare a sistemului de aer condiționat poate contribui la formarea de condens pe parbriz. Evită să setezi temperatura prea joasă în timpul sezonului rece și folosește corect sistemul de climatizare.

Ce este de făcut dacă parbrizul îngheață pe interior?

În primul rând trebuie identificată problema (din cele prezentate mai sus), apoi redusă umezeala din mașină. Doar așa vei reduce șansele de apariție a înghețului. Totodată, poți încerca să aplici un tratament pe parbriz. Mai întâi, curăță bine sticla – particulele de apă se agață de murdărie. Apoi aplică o peliculă subțire de spumă de ras pe geam cu o cârpă din microfibră înainte de a șterge spuma pentru a obține un finisaj fără urme. Detergentul din spumă ajută la crearea unei bariere, astfel încât umiditatea să nu se lipească de sticlă.

Cum să faci acasă lichid de parbriz care să nu înghețe?

O modalitate simplă de a prepara lichid de parbriz presupune să amestecați detergentul de vase cu apă, iar pentru sezonul rece se adăugă și alcool medicinal, pentru ca lichidul să nu înghețe. La cantitatea de apă se pune o zecime detergent de vase și cel puțin o treime alcool medicinal. Proporția poate crește la jumătate, 50 la sută amestec și 50 la sută alcool, dacă temperaturile sunt foarte mici.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot