Îngheață parbrizul pe interior? Vezi care este motivul real!

22.01.2024
Îngheață parbrizul pe interior? Vezi care este motivul real!

Iarna vine la pachet cu frig și zăpadă. Pentru șoferi este și mai rău când își face apariția ceața. Totuși, nici dezghețarea și curățarea geamurilor mașinii înainte de a pleca la drum nu este întotdeauna o sarcină facilă. Totuși, dacă la exterior este normal ca geamul să înghețe, de ce îngheață parbrizul pe interior?

De ce îngheaţă parbrizul pe interior?

Când temperaturile scad sub zero îngheață și geamul mașinii. Uneori, nu doar la exterior, ci și la interior. Parbrizul îngheață pe interior din exact aceleași motive umiditate și temperatură scăzută, scrie site-ul swanswaygarages.com.

În cazul în care interiorul mașinii este foarte umed, umiditatea se poate condensa pe parbriz în condiții reci, formând gheață. Acest lucru poate fi rezolvat prin reducerea umidității din interiorul mașinii. Asigură-te că nu lași haine ude în mașină, folosește sisteme de ventilație pentru a reduce umiditatea și evită să deschizi ferestrele când este umed afară.

Dacă există scurgeri de apă în interiorul mașinii, aceasta poate contribui la creșterea umidității. Verifică dacă există scurgeri de apă în interiorul mașinii și remediază-le pentru ca pe viitor să nu-ți mai înghețe parbrizul.

Sistem de încălzire defect? Îngheață parbrizul!

Sistemul de încălzire sau de ventilație al mașinii nu funcționează corect? Acest lucru poate duce la formarea gheții pe parbriz. Asigură-te că sistemul de încălzire și de ventilație este în stare de funcționare și că fluxul de aer este direcționat în mod corespunzător.

Atenție la filtrul de habitaclu!

Dacă filtru de habitaclu este vechi, acesta nu-și mai face treaba cum trebuie. Astfel, filtrul poate permite umidității să intre în sistemul de ventilație al mașinii. Asigură-te că filtrul de cabine este curat și înlocuit la intervale regulate.

O altă cauză poate fi și utilizarea necorespunzătoare a sistemului de aer condiționat poate contribui la formarea de condens pe parbriz. Evită să setezi temperatura prea joasă în timpul sezonului rece și folosește corect sistemul de climatizare.

Ce este de făcut dacă parbrizul îngheață pe interior?

În primul rând trebuie identificată problema (din cele prezentate mai sus), apoi redusă umezeala din mașină. Doar așa vei reduce șansele de apariție a înghețului. Totodată, poți încerca să aplici un tratament pe parbriz. Mai întâi, curăță bine sticla – particulele de apă se agață de murdărie. Apoi aplică o peliculă subțire de spumă de ras pe geam cu o cârpă din microfibră înainte de a șterge spuma pentru a obține un finisaj fără urme. Detergentul din spumă ajută la crearea unei bariere, astfel încât umiditatea să nu se lipească de sticlă.

Cum să faci acasă lichid de parbriz care să nu înghețe?

O modalitate simplă de a prepara lichid de parbriz presupune să amestecați detergentul de vase cu apă, iar pentru sezonul rece se adăugă și alcool medicinal, pentru ca lichidul să nu înghețe. La cantitatea de apă se pune o zecime detergent de vase și cel puțin o treime alcool medicinal. Proporția poate crește la jumătate, 50 la sută amestec și 50 la sută alcool, dacă temperaturile sunt foarte mici.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot