Cum beau câinii apa?│VIDEO

25.07.2023
Cum beau câinii apa?│VIDEO

Câinii sunt considerați a fi cei mai buni prieteni ai omului. Patrupezii sunt în preajma oamenilor de mii de ani protejându-ne de orice potențial pericol. Aceștia stau lângă noi când ne este greu, dar la fel de prezenți sunt și în perioadele în care suntem fericiți. Și ei, asemeni nouă, au nevoie de apă pentru a se hidrata. Ați văzut vreodată atent cum beau câinii apă?

Câte rase există? Ce rase de patrupezi au fost inventate de oameni?

câinii

Fie că sunt de talie mică, medie sau mare, albi, maro, cu ochii bulbucați sau nu, câinii au fost cei mai apropiați de oameni dintre animale. Aceștia sunt strămoși ai lupilor care au ales să fie hrăniți de persoane, astfel că au ajuns să ne fie aproape de suflet.

Câinii reprezintă unele dintre cele mai diverse specii de pe planetă și se găsesc în majoritatea țărilor și regiunilor din lume. Chiar dacă în minte ne vin câteva zeci de imagini cu câini diferiți, este bine de știut că specialiștii consemnează faptul că există între 195 și 500 de rase în lume. Pentru a fi înregistrați ca patrupezi de rasă au nevoie de mai multe documente care atestă acest lucru, adică pedigree.

Unele dintre ele au fost create de oamenii de știință. Cea mai cunoscută rasă de câine care a fost creată în laborator este Dobermanul. A fost dezvoltat în Apolda, Germania de un anume Karl Friedrich Louis Dobermann, un paznic de noapte în jurul anului 1890. Pentru crearea acestei rase, Karl Friedrich a încrucișat mai multe rase diferite, printre care: Rottweiler, Pinscher german, Terrieri negru, Weimaraner și ciobani cu păr scurt.

Cum beau câinii apă?

Câinii sunt considerați a fi cei mai buni prieteni ai oamenilor. De multe ori, stăpânii și câinii mănâncă în același timp, dar beau apă în mod diferit. Pentru a bea apă, aceste animale creează cu ajutorul limbii o lingură pe care o duc la gură, într-o viteză remarcabilă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot