Cum arată clădirea din deșert care cu greu poate fi văzută?

26.06.2023
Cum arată clădirea din deșert care cu greu poate fi văzută?

Arabia Saudită este cea mai mare țară din Peninsula Arabă. Statul asiatic are cu ce se mândri, fiindcă pe teritoriul său a fost construită de puțină vreme cea mai mare clădire din lume ”îmbrăcată” în oglinzi. Drept urmare, în unele momente ale zilei, aceasta cu greu poate fi observată și pare că se ”pierde” în deșert.

Clădirea arată impresionant și este așezată în peisajul deșertic din AlUla, la doar 22,5 de kilometri de situl arhitectural de la Hegra. Construcția a fost denumită Maraya și a fost ridicată în urma cooperării dintre firma italiană de design Gio Forma Studio și Black Engineering.

Maraya, clădirea care se ”pierde” în deșert

Construcția are o sală de concerte de 500 de locuri, un centru comunitar și un spațiu pentru evenimente. De-a lungul timpului, aici au fost văzuți cântând artiști celebri, precum Alicia Keys, Andrea Bocelli, Enrique Iglesias și John Legend.

Credem cu adevărat că, dacă o clădire nu poate concura cu peisajul, ea ar trebui să îl pună în valoare. Am avut norocul de a vizita locația și am fost profund impresionați de peisajul natural și cultural, așa că, atunci când am prezentat proiectul nostru, primul lucru pe care l-am scris a fost: Nimic vizibil nu ar trebui să fie construit aici, așa că, dacă trebuie neapărat, ar trebui să fie un cub de oglindă, a afirmat Florian Boje, arhitectul Maraya, potrivit cnn.com.

Clădirea a fost inaugurată în anul 2019 și a durat șase luni până când a fost terminată. Aceasta a fost îmbrăcată într-o sticlă specială, care a fost proiectată pentru a rezista condițiilor extreme din deșert.

Maraya, un ”miraj” în deșert

Clădirea cu greu poate fi văzută în anumite momente ale zilei. Cele 9.740 de panouri reflectă perfect mediul înconjurător, creând senzația de continuu. Arhitecții au vizitat mai multe locații până au ales această zonă, fiind impresionați de felul cum totul se așează aici.

Ne-am confruntat cu provocările ridicate de teren și de timp, dar am reușit să mergem mai departe. Curbura subtilă a fațadei face ca, de la distanță, clădirea să pară un miraj strălucitor al panoramei înconjurătoare, dar, pe măsură ce vizitatorii se apropie, văd o reflexie perfectă a lor, a spus Jasmin Hodzic, directorul de marketing al companiei care a proiectat oglinzile speciale, potrivit sursei citate mai sus.

Turiștii din întreaga lume vin să fotografieze clădirea care se ”pierde” în deșert și să viziteze interiorul impresionant. Iată că Arabia Saudită are încă o clădire cu care se poate mândri la nivel mondial.

Foto: cnn.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot