Cum arată clădirea din deșert care cu greu poate fi văzută?

26.06.2023
Cum arată clădirea din deșert care cu greu poate fi văzută?

Arabia Saudită este cea mai mare țară din Peninsula Arabă. Statul asiatic are cu ce se mândri, fiindcă pe teritoriul său a fost construită de puțină vreme cea mai mare clădire din lume ”îmbrăcată” în oglinzi. Drept urmare, în unele momente ale zilei, aceasta cu greu poate fi observată și pare că se ”pierde” în deșert.

Clădirea arată impresionant și este așezată în peisajul deșertic din AlUla, la doar 22,5 de kilometri de situl arhitectural de la Hegra. Construcția a fost denumită Maraya și a fost ridicată în urma cooperării dintre firma italiană de design Gio Forma Studio și Black Engineering.

Maraya, clădirea care se ”pierde” în deșert

Construcția are o sală de concerte de 500 de locuri, un centru comunitar și un spațiu pentru evenimente. De-a lungul timpului, aici au fost văzuți cântând artiști celebri, precum Alicia Keys, Andrea Bocelli, Enrique Iglesias și John Legend.

Credem cu adevărat că, dacă o clădire nu poate concura cu peisajul, ea ar trebui să îl pună în valoare. Am avut norocul de a vizita locația și am fost profund impresionați de peisajul natural și cultural, așa că, atunci când am prezentat proiectul nostru, primul lucru pe care l-am scris a fost: Nimic vizibil nu ar trebui să fie construit aici, așa că, dacă trebuie neapărat, ar trebui să fie un cub de oglindă, a afirmat Florian Boje, arhitectul Maraya, potrivit cnn.com.

Clădirea a fost inaugurată în anul 2019 și a durat șase luni până când a fost terminată. Aceasta a fost îmbrăcată într-o sticlă specială, care a fost proiectată pentru a rezista condițiilor extreme din deșert.

Maraya, un ”miraj” în deșert

Clădirea cu greu poate fi văzută în anumite momente ale zilei. Cele 9.740 de panouri reflectă perfect mediul înconjurător, creând senzația de continuu. Arhitecții au vizitat mai multe locații până au ales această zonă, fiind impresionați de felul cum totul se așează aici.

Ne-am confruntat cu provocările ridicate de teren și de timp, dar am reușit să mergem mai departe. Curbura subtilă a fațadei face ca, de la distanță, clădirea să pară un miraj strălucitor al panoramei înconjurătoare, dar, pe măsură ce vizitatorii se apropie, văd o reflexie perfectă a lor, a spus Jasmin Hodzic, directorul de marketing al companiei care a proiectat oglinzile speciale, potrivit sursei citate mai sus.

Turiștii din întreaga lume vin să fotografieze clădirea care se ”pierde” în deșert și să viziteze interiorul impresionant. Iată că Arabia Saudită are încă o clădire cu care se poate mândri la nivel mondial.

Foto: cnn.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot