Cum arată clădirea OZN construită de Arsenie Boca la Prislop?

15.06.2023
Cum arată clădirea OZN construită de Arsenie Boca la Prislop?

Arsenie Boca continuă să fie un personaj misterios pentru credincioșii din România. Trecând la cele sfinte cu puțin timp înainte de căderea comunismului, cariera lui a fost îmbrăcată în scandaluri, activități plastice și închideri politice. În anii petrecuți la Mănăstirea Prislop, acesta a construit o clădire unică în România. Cum arată construcția ridicată de Arsenie Boca?

Clădirea OZN, construită de Părintele Arsenie Boca

Arsenie Boca

Arsenie Boca reprezintă inclusiv în prezent un subiect tabu pentru Biserica Română. Cea mai importantă parte a activității parohiale și-a petrecut-o la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara. Construită în anii 1564, Mănăstirea Prislop devine arhicunoscută odată cu venirea preotului misterios.

În 1948, fiind stareț acesta transformă lăcașul de cult într-o mănăstire de maici, rămânând duhovnic. Ulterior, în anul 1959, regimul comunist i-au mutat acestuia domiciliul la București pentru a-l ține sub supraveghere.

În incinta complexului parohial se află o clădire unică în România, construită de Arsenie Boca. Ridicarea acesteia a început în anii ’50, poziționând-o departe de ochii pelerinilor. Inițial, scopul construcției era de a ține slujbele, iar în prezent este un adăpost pentru animale.

Aceasta a fost ridicată din piatră, are o formă circulară și este acoperită cu un strat gros de stuf, așezat pe bârne de lemn. Câteva ferestre mici pot fi văzute, lăsând lumina să pătrundă înăuntrul clădirii. Este interesant faptul că de pe aleile așezământului, construcția nu poate fi zărită. După ce Părintele a fost mutat la București, măicuțele care au rămas la mănăstire s-au ocupat de îngrijirea lăcașului lăsat moștenire de Arsenie Boca.

Câți oameni calcă anual pragul Mănăstirii Prislop?

Situată la peste 400 de kilometri distanță față de București, Mănăstirea Prislop este una dintre cele mai vizitate complexe parohiale din România. Aici, anual vin oameni din toate colțurile țării, și chiar din străinătate, pentru a se ruga la mormântul preotului Arsenie Boca.

Decedat în noiembrie 1989, acesta a fost înmormântat în curtea mănăstirii unde a slujit pentru mai mulți ani. Conform datelor adunate, de-a lungul timpului, săptămânal, mii de oameni călătoresc din toate colțurile României până în Hunedoara. În urma unui scurt calcul, dacă în fiecare săptămână 1.000 de oameni vizitează Mănăstirea, reiese că la final de an aproape 50.000 turiști vin aici.

Foto: Romaniatv.net & Adevarul.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot