Cum arată clădirea OZN construită de Arsenie Boca la Prislop?

15.06.2023
Cum arată clădirea OZN construită de Arsenie Boca la Prislop?

Arsenie Boca continuă să fie un personaj misterios pentru credincioșii din România. Trecând la cele sfinte cu puțin timp înainte de căderea comunismului, cariera lui a fost îmbrăcată în scandaluri, activități plastice și închideri politice. În anii petrecuți la Mănăstirea Prislop, acesta a construit o clădire unică în România. Cum arată construcția ridicată de Arsenie Boca?

Clădirea OZN, construită de Părintele Arsenie Boca

Arsenie Boca

Arsenie Boca reprezintă inclusiv în prezent un subiect tabu pentru Biserica Română. Cea mai importantă parte a activității parohiale și-a petrecut-o la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara. Construită în anii 1564, Mănăstirea Prislop devine arhicunoscută odată cu venirea preotului misterios.

În 1948, fiind stareț acesta transformă lăcașul de cult într-o mănăstire de maici, rămânând duhovnic. Ulterior, în anul 1959, regimul comunist i-au mutat acestuia domiciliul la București pentru a-l ține sub supraveghere.

În incinta complexului parohial se află o clădire unică în România, construită de Arsenie Boca. Ridicarea acesteia a început în anii ’50, poziționând-o departe de ochii pelerinilor. Inițial, scopul construcției era de a ține slujbele, iar în prezent este un adăpost pentru animale.

Aceasta a fost ridicată din piatră, are o formă circulară și este acoperită cu un strat gros de stuf, așezat pe bârne de lemn. Câteva ferestre mici pot fi văzute, lăsând lumina să pătrundă înăuntrul clădirii. Este interesant faptul că de pe aleile așezământului, construcția nu poate fi zărită. După ce Părintele a fost mutat la București, măicuțele care au rămas la mănăstire s-au ocupat de îngrijirea lăcașului lăsat moștenire de Arsenie Boca.

Câți oameni calcă anual pragul Mănăstirii Prislop?

Situată la peste 400 de kilometri distanță față de București, Mănăstirea Prislop este una dintre cele mai vizitate complexe parohiale din România. Aici, anual vin oameni din toate colțurile țării, și chiar din străinătate, pentru a se ruga la mormântul preotului Arsenie Boca.

Decedat în noiembrie 1989, acesta a fost înmormântat în curtea mănăstirii unde a slujit pentru mai mulți ani. Conform datelor adunate, de-a lungul timpului, săptămânal, mii de oameni călătoresc din toate colțurile României până în Hunedoara. În urma unui scurt calcul, dacă în fiecare săptămână 1.000 de oameni vizitează Mănăstirea, reiese că la final de an aproape 50.000 turiști vin aici.

Foto: Romaniatv.net & Adevarul.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot