Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire administrativă din lume

20.07.2023
Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire administrativă din lume

Cea mai mare clădire administrativă din lume se află în India. Construcția a depășit Pentagonul, care deținea acest record de 80 de ani. Bursa de Diamante din Surat (Surat Diamond Bourse), căci despre ea este vorba, a fost finalizată recent și arată impresionant.

Bursa de Diamante din Surat, cea mai mare clădire administrativă din lume

La 240 de kilometri de Mumbai, cel mai populat oraș din India, se află localitatea Surat. Aici a fost finalizată recent cea mai mare clădire de birouri din lume. Construcția se întinde pe 14 hectare și are o înălțime de 15 etaje. Practic, întregul complex este format din nouă structuri dreptunghiulare, interconectate între ele printr-o ”coloană vertebrală” centrală.

Potrivit datelor oficiale prezentate de arhitecți, clădirea are peste 650.000 de metri pătrați suprafață utilă, ceea ce o face să fie cea mai mare clădire administrativă din lume, depășind Pentagonul. Construirea a durat patru ani, însă putea fi terminată mai devreme dacă nu era pandemia de coronavirus.

Cum arată cea mai mare clădire de birouri din lume?

Bursa de Diamante din Surat (Surat Diamond Bourse) va adăposti 65.000 de profesioniști în domeniul diamantelor, precum tăietori, lustruitori şi comercianţi. Se preconizează că în noiembrie 2023 va fi data în care se vor instala primii oameni în aceste birouri. În mod surprinzător, complexul a costat doar 388 de milioane de dolari.

Podelele sunt din marmură, iar atriumurile pline de lumină conectează peste 4.700 de spaţii de birouri ce pot fi folosite şi ca mici ateliere pentru tăierea şi lustruirea celebrelor pietre prețioase. Complexul are nu mai puțin de 131 de lifturi care duc către diferite zone, precum spații de vânzare cu amănuntul, locuri de luat masa și multe altele.

Clădirea a fost pusă pe hârtie de către firma indiană de arhitectură Morphogenesis, iar faptul că a devenit cea mai mare clădire administrativă din lume a fost o pură coincidență, fiindcă nimeni nu s-a gândit să bată recordul deținut de Pentagon. Construcția a fost gândită în așa fel încât indiferent de locul de unde intri să îți ia maxim șapte minute să ajungi la cel mai îndepărtat birou.

Întreg complexul a fost gândit să respecte regulile ecologice, iar autoritățile indiene consideră că va ajuta la dezvoltarea orașului Surat, potrivit cnn.com.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot