Cum a traumatizat-o Carol al II-lea pe prințesa Elena: „Când o prindea îi ridica fusta-n cap şi…”

09.04.2020
Cum a traumatizat-o Carol al II-lea pe prințesa Elena: „Când o prindea îi ridica fusta-n cap şi…”

Una dintre marile probleme ale României interbelice a fost tumultoasa viață sexuală pe care a dus-o Carol al II-lea, moștenitorul tronului României.

Când și-a început Carol al II-lea viața sexuală?

Se spune că fostul rege și-a început viața sexuală la vârsta de 16 ani, fiind inițiat în tainele amorului de o prostituată. La 20 de ani, acesta s-a îndrăgostit de Ella Filiti, prietena bună a surorii lui, Elisabeta. Relația nu a fost pe placul familiei regale. În anul 1913, Carol al II-lea începe o aventură cu Ioana Maria Valentina Lambrino („Zizi”), cu care se și căsătorește la Odessa. Ulterior, căsătoria este anulată de către Curtea Supremă a României.

În anul 1920, lui Carol i se prezintă Maria Martini, o frumoasă transilvăneancă, ce ar fi fost plătită să-l facă pe Carol să o uite pe „Zizi”. Când aceasta rămâne însărcinată, este la rândul ei îndepărtată și i se găsește un soț pe măsură. În plus, este remunerată considerabil de Casa Regală pentru a se îndepărta definitiv de Carol.

Pe 10 martie 1921, Carol al II-lea se căsătorește cu prinţesa Elena a Greciei şi Danemarcei, iar principesa este bine primită de poporul român. Începutul relației dintre cei doi a fost frumos, dar ulterior lucrurile au început să se deterioreze. Din păcate, faptul ca moștenitorul tronului suferea de priapism, a traumatizat-o profund pe prințesa Elena.

„Carol a traumatizat-o profund pe soția sa”

„Prinţul Carol era un fenomen al naturii care a traumatizat-o profund pe soţia sa, prinţesa Elena…când o prindea îi ridica fusta-n cap şi-o supunea zi şi noapte în pat sau la repezeală pe un colţ de canapea, îndatoririlor conjugale”, scria Constantin Argetoianu în lucrarea „Pentru cei de mâine. Memorii, 1996”

La puțină vreme după venirea pe lume a lui Mihai I, prințesa Elena și noul născut sunt trimişi în Grecia, însă gurile rele vorbeau că motivul pentru care a părăsit ţara prinţesa Elena era tratamentul pe care îl aplica soţul ei în pat. În timpul primei domnii a Regelui Mihai (1927-1930), Elena a divorțat de Carol al II-lea.

Se pare că prințesa Elena nu a fost singura femeie traumatizată de Carol al II-lea. Acesta era un cunoscut al bordelurilor vremii și se spune că multe dame de companie au avut nevoie de intervenţia medicilor după o partidă de amor cu prinţul moştenitor.

Carol al II-lea

 

Cine a fost Regina Mamă Elena?

Regina mamă Elena a României a fost soția principelui moștenitor (viitorului rege Carol al II-lea al României) și mama regelui Mihai I al României. În timpul primei domnii a Regelui Mihai (1927-1930), Elena a divorțat de Carol. Odată cu reîntoarcerea lui Carol din străinătate și uzurparea tronului fiului său (la 8 iunie 1930), Elena a pierdut controlul legal asupra vieții și destinului copilului său, fiind supusă unei campanii de defăimare din partea lui Carol. În cele din urmă, principesa Elena a preferat să părăsească România stabilindu-se la Vila Sparta din Florența (1932), fiindu-i permis să își vadă fiul timp de 2 luni în fiecare an.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
Expresia „Ai carte, ai parte” este una bine cunoscută în cultura românească și a fost, de-a lungul timpului, interpretată ca fiind o celebrare a educației și a cunoașterii. La prima... citește tot
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
La fiecare început de an școlar, în spațiul public au loc ample dezbateri despre cum funcționează sistemul public de educatie de la noi și cum ar trebui el să funcționeze la modul ideal. De... citește tot