Motivul hilar pentru care s-a enervat Carol al II-lea pe regina mamă Elena

28.10.2022
Motivul hilar pentru care s-a enervat Carol al II-lea pe regina mamă Elena

Regele Carol al II-lea a avut o viață plină de controverse. Acesta a renunțat în nenumărate rânduri la îndatoririle regale și la tronul României pentru a-și trăi iubirea inițial cu Ioana Maria Valentina (Zizi) Lambrino, apoi cu Elena Lupescu. De altfel, din cauza acestor relații Carol a fost trimis de mai multe ori în exil de către tatăl său Ferdinand I.

Carol al II-lea nu a iubit-o pe regina mamă Elena

Căsătoria lui Carol al II-lea cu Regina Mamă Elena a fost o ușurare, toții consderând că regele Carol al II-lea s-a cumințit, după oficializarea relației cu prințesa Danemarcei. Aceasta a rămas cunoscută în istorie ca regina mamă Elena și nu a avut deloc o viață ușoară cu soțul ei.

Se poate spune că regele a fost un personaj egocentrist, el iubindu-se doar pe sine. De altfel, acesta a avut numeroase aventuri amoroase extraconjugale, trăind după bunul plac fără să îi pese de cei apropiați. Ca atare, acesta a părăsit-o pe regina Elena și s-a căsătorit, într-un final, cu amanta sa, Elena Magda Lupescu.

Cu toate acestea, Carol al II-lea a continuat să aibă o influență puternică în viața reginei Elena, cei doi fiind părinții lui Mihai I. Regele nu vedea cu ochii buni popularitatea crescută a fostei sale soții în rândul românilor și a făcut în așa fel încât aceasta să fie plecată mai mereu în străinătate.

În 1932 regina Elena a călătorit în Marea Britanie, împreună cu fiul ei, Mihai I. Vacanța, care trebuia să dureze șase săptămâni, a fost întreruptă brusc de Carol al II-lea după ce s-a supărat că regina Elena l-a îmbrăcat pe Mihai I într-un costum când au mers la Palatul Buckingham şi nu în pantaloni scurţi cum îi spusese el.

Acesta a fost singurul moment când regina Elena a reacționat public față de atitudinea lui Carol al II-lea, susținând că îi sunt încălcate drepturile de mamă. Ca atare, regele a decis să îi interzică reginei Elena să mai revină în țară, iar aceasta a plecat în Germania, la mama ei. Mihai I a fost în schimb adus în România și a trebuit să suporte faptul că mama lui nu îi va fi aproape.

Așadar, viața reginei Elena nu a fost una simplă. Departe de fiul ei, Mihai I, aceasta a trebuit să își continue viața în exil, însă a recunoscut că este mândră de copilul ei.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot