Motivul hilar pentru care s-a enervat Carol al II-lea pe regina mamă Elena

28.10.2022
Motivul hilar pentru care s-a enervat Carol al II-lea pe regina mamă Elena

Regele Carol al II-lea a avut o viață plină de controverse. Acesta a renunțat în nenumărate rânduri la îndatoririle regale și la tronul României pentru a-și trăi iubirea inițial cu Ioana Maria Valentina (Zizi) Lambrino, apoi cu Elena Lupescu. De altfel, din cauza acestor relații Carol a fost trimis de mai multe ori în exil de către tatăl său Ferdinand I.

Carol al II-lea nu a iubit-o pe regina mamă Elena

Căsătoria lui Carol al II-lea cu Regina Mamă Elena a fost o ușurare, toții consderând că regele Carol al II-lea s-a cumințit, după oficializarea relației cu prințesa Danemarcei. Aceasta a rămas cunoscută în istorie ca regina mamă Elena și nu a avut deloc o viață ușoară cu soțul ei.

Se poate spune că regele a fost un personaj egocentrist, el iubindu-se doar pe sine. De altfel, acesta a avut numeroase aventuri amoroase extraconjugale, trăind după bunul plac fără să îi pese de cei apropiați. Ca atare, acesta a părăsit-o pe regina Elena și s-a căsătorit, într-un final, cu amanta sa, Elena Magda Lupescu.

Cu toate acestea, Carol al II-lea a continuat să aibă o influență puternică în viața reginei Elena, cei doi fiind părinții lui Mihai I. Regele nu vedea cu ochii buni popularitatea crescută a fostei sale soții în rândul românilor și a făcut în așa fel încât aceasta să fie plecată mai mereu în străinătate.

În 1932 regina Elena a călătorit în Marea Britanie, împreună cu fiul ei, Mihai I. Vacanța, care trebuia să dureze șase săptămâni, a fost întreruptă brusc de Carol al II-lea după ce s-a supărat că regina Elena l-a îmbrăcat pe Mihai I într-un costum când au mers la Palatul Buckingham şi nu în pantaloni scurţi cum îi spusese el.

Acesta a fost singurul moment când regina Elena a reacționat public față de atitudinea lui Carol al II-lea, susținând că îi sunt încălcate drepturile de mamă. Ca atare, regele a decis să îi interzică reginei Elena să mai revină în țară, iar aceasta a plecat în Germania, la mama ei. Mihai I a fost în schimb adus în România și a trebuit să suporte faptul că mama lui nu îi va fi aproape.

Așadar, viața reginei Elena nu a fost una simplă. Departe de fiul ei, Mihai I, aceasta a trebuit să își continue viața în exil, însă a recunoscut că este mândră de copilul ei.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot