Cum a murit Apostolul Iuda?

10.04.2023
Cum a murit Apostolul Iuda?

Iisus Hristos este cea mai cunoscută personalitate a religiei creștine. Săptămâna patimilor a rămas în memoria colectivă a creștinilor pentru pregătirea și suferința prin care a trecut Acesta pentru căința oamenilor. Cu toate astea, rezultatul final a fost influențat de un personaj pe care istoria l-a tratat superficial. Ce părere are religia despre trădătorul Iuda? Cum a murit Apostolul Iuda?

Este Iuda considerat sfânt?

Iuda

Viața lui Iuda de dinaintea apropierii de Mântuitorul Iisus Hristos nu este foarte cunoscută. Acesta a fost unul dintre cei 12 Apostoli care au propovăduit religia creștină împreună cu Hristos. A rămas cunoscut în istorie ca fiind persoana decisivă în trădarea Mântuitorului și din cauza căruia a avut loc celebra arestare din Grădina Ghețimani.

În noaptea arestării, Iuda a condus autoritățile la Iisus, primind o pungă cu bani în urma acestei acțiuni. Regretând ulterior această decizie, Iuda a dorit returnarea arginților, dar preoții au refuzat. Atunci a aruncat banii în templu și s-a spânzurat.

La o scurtă privire a icoanei de mai sus putem identifica ușor care dintre personaje este Iuda. Acesta este singurul fără aura cerească deasupra capului. Din moment ce acesta L-a trădat pe Iisus, Iuda nu este considerat sfânt. În plus, moartea a survenit în urma unei sinucideri, păcat grav al Bisericii. Deși a fost unul dintre cei 12 apostoli, nu este sfânt și nici nu este venerat de Biserica Ortodoxă sau Catolică.

Ce s-a întâmplat cu Apostolii după Învierea lui Hristos?

Evangheliile sunt cărțile în care sunt prezentate faptele religioase ale apostolilor și nu numai. Conform scripturilor, după Înălțarea lui Iisus Hristos, apostolii au plecat să predice cuvântul Lui Dumnezeu.

Aceștia s-au împrăștiat în diferite puncte ale lumii. Istoria a arătat că Apostolii au fost împărțiți în 3 grupuri. Sfântul Petru a propovăduit în Iudeea, Antiohia, după aceea în Pont, Galația, Capadocia și mai târziu în Roma unde și-a găsit sfârșitul.

Sfântul Pavel a urmat același traseul ca al lui Petru, ajungând la Roma, unde i s-a tăiat capul de către Nero. Sfântul Andrei a fost în zona Mării Negre, inclusiv România de astăzi. Sfântul Iacov a propovăduit în toată Iudeea, fiind omorât de Irod Agripa.

Sfântul Ioan a propovăduit în Asia, iar sfârșitul vieții și l-a trăit în liniște în Efes. Sfântul Filip a ajuns în Asia și în Ierapole, unde a fost și răstignit. Sfântul Toma a dus numele în regiunea Persiei. Bartolomeu, Matei, Iacov și Simon au propovăduit în zona Africii, Indiei sau Asiriei unde au fost și răstigniți.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising