Cum a fost noaptea nunții Reginei Maria: „Un eșec total”. Câți amanți ar fi avut?

20.07.2021
Cum a fost noaptea nunții Reginei Maria: „Un eșec total”. Câți amanți ar fi avut?

Regina Maria a fost și va rămâne una dintre cele mai emblematice femei din spațiul Românesc. Aceasta a fost un model pentru multe dintre femeile din Europa, atât prin feminitatea pe care o arăta la fiecare eveniment la care participa, cât și prin deciziile pe care le lua.

Regina Maria s-a născut la 29 octombrie 1875 în Eastwell Park, Ashford, Kent, Anglia, și a murit pe 18 iulie 1938 la Castelul Pelișor, Sinaia, România. La naștere aceasta a avut numele de Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg şi Gotha, iar înainte de a fi Regina Maria a României, ea a fost mare prinţesă a Marii Britanii şi Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

Regina Maria l-a cunoscut în 1892 pe Ferdinand de Hohenzollern-Sigmaringen, nepotul lui Carol I, cel care avea să-i devină soț. Avea doar 17 ani la acea vreme.

Regina Maria a Romaniei

De-a lungul timpului, despre Regina Maria a României s-a scris că se refugia în brațele amanților pentru că la Regele Ferdinand I nu a găsit dragoste. Lucrurile nu au stat diferit nici la începutul relației dintre cei doi.

În cartea “Povestea vieţii mele”, Regina Maria avea să povestească cum a fost noaptea nunții lui Nando, așa cum îl alinta pe Regele Ferdinand.

Noaptea nunții, un eșec

„Nu-i dădea nimic în gând pentru a face să treacă plăcut timpul unei soţii atât de copilăroase. Noaptea nunţii a fost un eşec total. Răspundeam naiv iubirii lui, dar parcă simţeam tot timpul ceva deşert şi gol; mi se părea că tot aştept ceva ce nu venea…”

Copiii amanților

Relația dintre Ferdinand și Regina Maria a fost tot timpul rece. La vârsta de 30 de ani, Regina îl întâlneşte pe ducele Boris Vladimirovici, vărul ei primar. Cei doi se îndrăgostesc și din legătura lor rezultă un copil pe care Ferdinand îl recunoaște ca fiind al său. Dintre cei șase urmași ai Reginei Maria, se crede că doar trei sau patru au fost ai lui Ferdinand I. Ultimii doi au fost ai lui Barbu Ştirbey.

Printre amanții Reginei s-au mai numărat colonelul canadian Josh Boyle, aristocratul de origine americană Waldorf Astor, prinţul Barbu Ştirbey, marea iubire a acesteia și Zizi Cantacuzino.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot