Cum a apărut festivalul Oktoberfest? În câte locuri se sărbătorește?

22.10.2020
Cum a apărut festivalul Oktoberfest? În câte locuri se sărbătorește?

Festivalul berii din Germania, Oktoberfest, este renumit în toată lumea și turiști de peste tot vin să se bucure de viață, bere de bună calitate și, evident, cârnați bavarezi. Evenimentul are loc în octombrie și ține două săptămâni. Oktoberfest se organizează în parcuri, pieţe publice și presupune, pe lângă băutură și mâncare, folclor tradițional şi multă voie bună.

Oktoberfest, eveniment dedicat nunții unui prinț din Bavaria

Oktoberfest este apreciat la scară largă, însă puțină lume știe că atunci când ciocnesc o halbă de bere o fac, de fapt, în cinstea nunţii unui prinţ din Bavaria secolului al XIX-lea. Pe data de 12 octombrie 1810, prinţul moştenitor Ludwig al Germaniei, care a devenit, ulterior, regele Ludwig I, s-a căsătorit cu prinţesa Therese de Saxonia-Hildburghausen. Drept urmare, toți cetățenii din Munchen au fost invitați să petreacă în cinstea uniunii celor doi.

Evenimentul a fost încheiat cu mai multe curse de cai, care au avut loc în prezența familiei regale. În următorii ani, aceste curse de cai au fost repetate și, astfel, a dat naştere tradiţiei Oktoberfest. Ulterior, s-a renunțat la aceste întreceri, fiind înlocuite cu expoziții agricole.

Distracția a luat amploare în anii următori

În primii ani ai festivalului nu prea erau prea multe zone de distracție. Abia în anul 1818 au fost montate primul carusel şi două leagăne. Existau câteva standuri cu bere, însă acestea au crescut rapid odată cu trecerea anilor. Astfel, au apărut corturi și hale de bere, dezvoltate cu ajutorul fabricilor. Oktoberfest a ajuns să se sărbătorească în toată Germania, dar și în alte locații din lume, inclusiv în România, la mijlocul lunii octombrie.

Din ce este produsă berea?

Berea este o băutură alcoolică apreciată de majoritatea oamenilor. Diferitele sale sortimente o face să fie una dintre cele mai consumate băuturi de pe planetă. Aceasta este băută, în special, în timpul sezonului cald, însă sunt persoane care o preferă indiferent de anotimp.

Această băutură alcoolică este realizată din patru produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă. Ea are aproximativ 5% alcool, iar așa-zisa bere fără alcool are între 0 și 0,5% alcool. Potrivit specialiștilor, temperatura ideală la care trebuie ținută și consumată berea este situată între 6 și 8 grade Celsius.

Așa arată o piață publică din Germania, unde lumea sărbătorește Oktoberfest.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot