Cine este Karl Nehammer, cel care a lăsat România în afara spațiului Schengen?

12.12.2022
Cine este Karl Nehammer, cel care a lăsat România în afara spațiului Schengen?

De-a lungul istoriei, numeroase întâmplări și personaje au stat în calea evoluției României. Recent, persoana care a devenit blamată de oamenii din țara noastră este Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Cine este Karl Nehammer și cum a ajuns în poziția de cancelar al unei țări atât de importante?

Cine este Karl Nehammer?

Karl Nehammer

În vârstă de 50 de ani, acesta este al 32-lea cancelar al Austriei de la finalul anului 2021. A intrat în politică la vârsta fragedă de doar 14 ani, provenind dintr-o localitate din apropierea Vienei. Bunicii săi dețineau o măcelărie în localitatea Purkersdorf, iar liderii partidului OVP se pare că erau clienți fideli.

Născut într-o familie catolică și conservatoare, acesta a absolvit liceul în anul 1992 și s-a înscris ca voluntar în Forțele Armate Austriece. În anul 1996 a obținut gradul de locotenent. Oficial, cariera sa politică a început în octombrie 2015, când a fost numit secretar general adjunct și purtător de cuvânt al organizației federale a Uniunii Muncitorilor Austrieci. Între timp devine secretar general al Uniunii, iar în anul 2017 este ales Reprezentant al Vienei.

În octombrie 2021, fostul cancelar Sebastian Kurz demisionează în urma unei anchete de corupție. Între timp, Nehammer devine președinte ale OVP cu 100% din voturi, asta transformându-l în noul cancelar al țării. Viziunea politică pe care o are este îndreptată către problemele migrației cu care se confruntă Austria.

Dacă deportările nu mai sunt posibile din cauza restricțiilor impuse de Convenția europeană a drepturilor omului, trebuie să ne gândim la alternative. – a afirmat cancelarul austriac.

Nehammer, prieten sau dușman al Europei?

Guvernul austriac are în spate vocile europarlamentarilor români și a înalților demnitari veniți de la București. Pe lângă aceștia, partenerii României, Germania sau Franța s-au simțit indignați de ceea ce s-a decis privind extinderea spațiului Schengen.

Istoria recentă a cancelarilor austrieci arată că există o politică externă cu perdea. Pe de-o parte, țara este membră UE, dar nu NATO, dar și un partener al Rusiei. Karl Nehammer este primul lider de stat care alege să îl viziteze pe Vladimir Putin, imediat după invadarea Ucrainei.

În același timp, vocile politicii de la Viena s-au arătat interesate de un posibil veto la sancțiunile Rusiei. Guvernul a declarat că nu este pregătit să lase oamenii în frig, Austria fiind un stat care se bazează pe importurile gazului rusesc.

Cea mai mare firmă exportatoare din Rusia, Gazprom a decis să vândă gazul în ruble, și nu în dolari. Nevoile Austriei de gaz, a transformat țara într-un posibil hub al trădătorilor. Fostul cancelar Christian Kern a făcut parte din Consiliul Consultativ al Căilor Ferate Rusești.
Înaintea lui, Hans Christian Strache, ex-vice-cancelarul a fost filmat în timp ce urma să primească mită.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot