Cine este Karl Nehammer, cel care a lăsat România în afara spațiului Schengen?

12.12.2022
Cine este Karl Nehammer, cel care a lăsat România în afara spațiului Schengen?

De-a lungul istoriei, numeroase întâmplări și personaje au stat în calea evoluției României. Recent, persoana care a devenit blamată de oamenii din țara noastră este Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Cine este Karl Nehammer și cum a ajuns în poziția de cancelar al unei țări atât de importante?

Cine este Karl Nehammer?

Karl Nehammer

În vârstă de 50 de ani, acesta este al 32-lea cancelar al Austriei de la finalul anului 2021. A intrat în politică la vârsta fragedă de doar 14 ani, provenind dintr-o localitate din apropierea Vienei. Bunicii săi dețineau o măcelărie în localitatea Purkersdorf, iar liderii partidului OVP se pare că erau clienți fideli.

Născut într-o familie catolică și conservatoare, acesta a absolvit liceul în anul 1992 și s-a înscris ca voluntar în Forțele Armate Austriece. În anul 1996 a obținut gradul de locotenent. Oficial, cariera sa politică a început în octombrie 2015, când a fost numit secretar general adjunct și purtător de cuvânt al organizației federale a Uniunii Muncitorilor Austrieci. Între timp devine secretar general al Uniunii, iar în anul 2017 este ales Reprezentant al Vienei.

În octombrie 2021, fostul cancelar Sebastian Kurz demisionează în urma unei anchete de corupție. Între timp, Nehammer devine președinte ale OVP cu 100% din voturi, asta transformându-l în noul cancelar al țării. Viziunea politică pe care o are este îndreptată către problemele migrației cu care se confruntă Austria.

Dacă deportările nu mai sunt posibile din cauza restricțiilor impuse de Convenția europeană a drepturilor omului, trebuie să ne gândim la alternative. – a afirmat cancelarul austriac.

Nehammer, prieten sau dușman al Europei?

Guvernul austriac are în spate vocile europarlamentarilor români și a înalților demnitari veniți de la București. Pe lângă aceștia, partenerii României, Germania sau Franța s-au simțit indignați de ceea ce s-a decis privind extinderea spațiului Schengen.

Istoria recentă a cancelarilor austrieci arată că există o politică externă cu perdea. Pe de-o parte, țara este membră UE, dar nu NATO, dar și un partener al Rusiei. Karl Nehammer este primul lider de stat care alege să îl viziteze pe Vladimir Putin, imediat după invadarea Ucrainei.

În același timp, vocile politicii de la Viena s-au arătat interesate de un posibil veto la sancțiunile Rusiei. Guvernul a declarat că nu este pregătit să lase oamenii în frig, Austria fiind un stat care se bazează pe importurile gazului rusesc.

Cea mai mare firmă exportatoare din Rusia, Gazprom a decis să vândă gazul în ruble, și nu în dolari. Nevoile Austriei de gaz, a transformat țara într-un posibil hub al trădătorilor. Fostul cancelar Christian Kern a făcut parte din Consiliul Consultativ al Căilor Ferate Rusești.
Înaintea lui, Hans Christian Strache, ex-vice-cancelarul a fost filmat în timp ce urma să primească mită.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot