Cine a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu? Elena o disprețuia profund

23.11.2022
Cine a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu? Elena o disprețuia profund

La peste 30 de ani distanță de revoluția română, încă continuă să apară informații prețioase despre cuplul prezidențial și, mai ales, despre viața lor amoroasă. Nicolae și Elena Ceaușescu au reprezentat o pată importată în memoria colectivă, iar orice aspect intim al vieții acestora, aprind mintea curioșilor. Cine a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu? O femeie frumoasă pe care Elena se pare că o disprețuia și o dorea dispărută!

Cine a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu?

Nicolae Ceaușescu

Despre soția lui au existat multe zvonuri și dovezi care o învinovățeau de infidelitate, dar niciodată nu s-a pus problema de divorț. Cuplul prezidențial a condus împreună, cu o mână de fier. Puterea celor doi a însemnat pentru români: pene importante de curent, televiziune cu porția, arestări dubioase dar și distrugeri masive de patrimoniu.

Cu toate acestea, viața intimă a celor doi pare să creeze mai multă curiozitate decât oricare altă informație. Timp de peste 25 de ani, Nicolae Ceaușescu a fost cel de la cârmele țării. Posibilitatea unei a doua femei era mereu posibilă. Securitatea spunea că exista chiar o amantă, fiind descrisă ca fiind cea mai frumoasă femeie din România de la acea vreme.

Femeia care l-ar fi impresionat profund pe dictator ar fi fost artista Matilda Pascal Cojocărița, un nume răsunător în folclorul muzical. În anul 1979, aceasta a câștigat chiar titlul de Miss România.

„Ceaușescu spunea mereu despre Matilda că este o comoară națională cu voce de privighetoare și că trebuie ajutată”, a declarat un apropiat al artistei.

Ce a făcut Elena Ceaușescu când a aflat?

Cu toate că oficial s-a vehiculat un singur nume, Nicolae Ceaușescu era un bărbat curtat de multe femei. Și nu datorită șarmului său care era, practic, inexistent, ci datorită poziției sale. Se pare că totuși, Matilda Cojocărița i-a căzut cu tronc președintelui Republicii. Un om simplu, care își exprima dragostea pentru patrie într-un mod cunoscut doar de el. Acesta sigur s-ar fi îndreptat spre o amantă din interiorul țării. Desele delegații în străinătate nu îl impresionau pe dictator, româncele atrăgându-l mai mult. Chiar dacă escapadele amoroase ale Elenei erau multe și dese, spiritul de soție pare că a făcut-o să fie geloasă la gândul unei amante.

„Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a declarat un apropiat al artistei.

Foto: Newscaffe.ro & Impact.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot