Cine a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu? Elena o disprețuia profund

23.11.2022
Cine a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu? Elena o disprețuia profund

La peste 30 de ani distanță de revoluția română, încă continuă să apară informații prețioase despre cuplul prezidențial și, mai ales, despre viața lor amoroasă. Nicolae și Elena Ceaușescu au reprezentat o pată importată în memoria colectivă, iar orice aspect intim al vieții acestora, aprind mintea curioșilor. Cine a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu? O femeie frumoasă pe care Elena se pare că o disprețuia și o dorea dispărută!

Cine a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu?

Nicolae Ceaușescu

Despre soția lui au existat multe zvonuri și dovezi care o învinovățeau de infidelitate, dar niciodată nu s-a pus problema de divorț. Cuplul prezidențial a condus împreună, cu o mână de fier. Puterea celor doi a însemnat pentru români: pene importante de curent, televiziune cu porția, arestări dubioase dar și distrugeri masive de patrimoniu.

Cu toate acestea, viața intimă a celor doi pare să creeze mai multă curiozitate decât oricare altă informație. Timp de peste 25 de ani, Nicolae Ceaușescu a fost cel de la cârmele țării. Posibilitatea unei a doua femei era mereu posibilă. Securitatea spunea că exista chiar o amantă, fiind descrisă ca fiind cea mai frumoasă femeie din România de la acea vreme.

Femeia care l-ar fi impresionat profund pe dictator ar fi fost artista Matilda Pascal Cojocărița, un nume răsunător în folclorul muzical. În anul 1979, aceasta a câștigat chiar titlul de Miss România.

„Ceaușescu spunea mereu despre Matilda că este o comoară națională cu voce de privighetoare și că trebuie ajutată”, a declarat un apropiat al artistei.

Ce a făcut Elena Ceaușescu când a aflat?

Cu toate că oficial s-a vehiculat un singur nume, Nicolae Ceaușescu era un bărbat curtat de multe femei. Și nu datorită șarmului său care era, practic, inexistent, ci datorită poziției sale. Se pare că totuși, Matilda Cojocărița i-a căzut cu tronc președintelui Republicii. Un om simplu, care își exprima dragostea pentru patrie într-un mod cunoscut doar de el. Acesta sigur s-ar fi îndreptat spre o amantă din interiorul țării. Desele delegații în străinătate nu îl impresionau pe dictator, româncele atrăgându-l mai mult. Chiar dacă escapadele amoroase ale Elenei erau multe și dese, spiritul de soție pare că a făcut-o să fie geloasă la gândul unei amante.

„Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a declarat un apropiat al artistei.

Foto: Newscaffe.ro & Impact.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot