Ce vârstă are cel mai tânăr pacient cu Alzheimer?

20.02.2023
Ce vârstă are cel mai tânăr pacient cu Alzheimer?

Bătrânețea este o etapă a vieții în care mai multe probleme de sănătate încep sa apară. Conform studiilor, cele mai necruțătoare boli ale bătrâneții sunt diabetul, problemele de vedere sau alzheimer. Cum poate răspunde medicina când Alzheimerul apare și la persoane mai tinere. Ce vârstă are cel mai tânăr pacient diagnostica cu „boala bătrâneții”?

Ce este Alzheimer?

Alzheimer

Medicina definește Alzheimer ca fiind o patologie neurodegenerativă progresivă care afectează memoria, gândirea, atenția și comportamentului unui pacient. În timp, acestea duc la imposibilitatea desfășurării activităților obișnuite ale unei zile. De regulă, este cea mai frecvent diagnostic al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Cauzele apariției acestei complicații sunt multiple. De cele mai multe ori au loc depuneri de proteine la nivelul celulelor nervoase care duce la distrugerea treptată neuronală. Aceste modificări vin în mod normal în procesul fiziologic de îmbătrânire a organismului, dar cei cu acest diagnostic prezintă un număr crescut.

Cele mai frecvente simptome sunt:

Din păcate medicina nu este atât de avansată încât să oprească de tot boala, însă și-a propus s-o încetinească. Metodele de tratament au ca scop diminuarea bolii și sprijinul pacienților pentru a trece mai ușor peste efectele ei. Antidepresivele, somniferele, anxioliticele și suplimentele de vitamine sunt cele mai frecvent folosite medicamente.

Pe lângă medicamentație, pacientul trebuie să dezvolte o alimentație echilibrată și un stil de viață cu exerciții fizice zilnice sau să citească.

Care este cea mai tânără persoană diagnosticată cu boala bătrâneții?

Cercetătorii de la Spitalul Xuanwu al Universității de Medicină Capitală din Beijing au diagnosticat un tânăr de doar 19 ani cu tulburare cerebrală. Acesta a arătat o scădere a memoriei timp de 2 ani, fiindu-i imposibil să termine liceul.

Simptomele tânărului au început în jurul vârstei de 17 ani. Ceea ce a dus la dificultăți de concentrare în clase, iar un an mai târziu situația s-a înrăutățit până când s-a dus la pierderea memoriei pe termen scurt. După ce cercetătorii au exclus alte cauze ale simptomelor, acesta a fost diagnosticat cu Alzheimer.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Lumea stă pe un butoi de pulbere, după ce Statele Unite ale Americii pare că cedează deliberat mii de kilometri pătrați de teritoriu al Ucrainei către Rusia. Iar rușii, continuă să vrea și... citește tot
De ce unele state au fusuri orare fracționare? Nepal are GMT+5 h 45 min, iar Iran GMT+3 h 30 min
De ce unele state au fusuri orare fracționare? Nepal are GMT+5 h 45 min, iar Iran GMT+3 h 30 min
O serie de state şi teritorii au adoptat ore oficiale atipice, intermediare, cu fracţiuni: India foloseşte GMT+5 h 30 min, Nepal GMT+5 h 45 min, Iran GMT+3 h 30 min. Care sunt explicațiile? De ce... citește tot
Întâmplarea care a schimbat lumea decisiv. Cum a fost descoperită cafeaua?
Întâmplarea care a schimbat lumea decisiv. Cum a fost descoperită cafeaua?
Astăzi, milioane de oameni își încep ziua cu o cafea. Totuși, puțini sunt cei care se gândesc cum a fost descoperită cafeaua. Povestea este veche de peste 1.000 de ani și începe în... citește tot