Ce vârstă are cel mai tânăr pacient cu Alzheimer?

20.02.2023
Ce vârstă are cel mai tânăr pacient cu Alzheimer?

Bătrânețea este o etapă a vieții în care mai multe probleme de sănătate încep sa apară. Conform studiilor, cele mai necruțătoare boli ale bătrâneții sunt diabetul, problemele de vedere sau alzheimer. Cum poate răspunde medicina când Alzheimerul apare și la persoane mai tinere. Ce vârstă are cel mai tânăr pacient diagnostica cu „boala bătrâneții”?

Ce este Alzheimer?

Alzheimer

Medicina definește Alzheimer ca fiind o patologie neurodegenerativă progresivă care afectează memoria, gândirea, atenția și comportamentului unui pacient. În timp, acestea duc la imposibilitatea desfășurării activităților obișnuite ale unei zile. De regulă, este cea mai frecvent diagnostic al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Cauzele apariției acestei complicații sunt multiple. De cele mai multe ori au loc depuneri de proteine la nivelul celulelor nervoase care duce la distrugerea treptată neuronală. Aceste modificări vin în mod normal în procesul fiziologic de îmbătrânire a organismului, dar cei cu acest diagnostic prezintă un număr crescut.

Cele mai frecvente simptome sunt:

Din păcate medicina nu este atât de avansată încât să oprească de tot boala, însă și-a propus s-o încetinească. Metodele de tratament au ca scop diminuarea bolii și sprijinul pacienților pentru a trece mai ușor peste efectele ei. Antidepresivele, somniferele, anxioliticele și suplimentele de vitamine sunt cele mai frecvent folosite medicamente.

Pe lângă medicamentație, pacientul trebuie să dezvolte o alimentație echilibrată și un stil de viață cu exerciții fizice zilnice sau să citească.

Care este cea mai tânără persoană diagnosticată cu boala bătrâneții?

Cercetătorii de la Spitalul Xuanwu al Universității de Medicină Capitală din Beijing au diagnosticat un tânăr de doar 19 ani cu tulburare cerebrală. Acesta a arătat o scădere a memoriei timp de 2 ani, fiindu-i imposibil să termine liceul.

Simptomele tânărului au început în jurul vârstei de 17 ani. Ceea ce a dus la dificultăți de concentrare în clase, iar un an mai târziu situația s-a înrăutățit până când s-a dus la pierderea memoriei pe termen scurt. După ce cercetătorii au exclus alte cauze ale simptomelor, acesta a fost diagnosticat cu Alzheimer.

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
Câinele este considerat a fi cel mai bun prieten al omului. Prietenosul blânos care se află în apropierea familiei este cel care ne protejează la orice oră. De toate dimensiunile, rasele sau... citește tot
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Cu toții știm că București este capitala României și nicio localitate din țară nu mai are această denumire. Lucrurile însă nu au stat tot timpul așa, iar numele de „București” a fost... citește tot
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Într-o lume în care tranzacțiile comerciale sunt dominate de monedă și bani electronici, conceptul de barter oferă o incursiune fascinantă în forme mai vechi și mai directe de comerț.... citește tot