Ce țări vor avea probleme cu canicula, în viitorul apropiat?

30.05.2023
Ce țări vor avea probleme cu canicula, în viitorul apropiat?

Schimbările climatice sunt o realitate, iar omenirea trebuie să se adapteze. Oamenii de știință au atras atenția, în nenumărate rânduri, că vremea va suferi modificări radicale, iar unele țări se vor confrunta cu temperaturi extrem de ridicate. Datele oficiale arată că aproape o cincime din populația globală va trebui să suporte o ”căldură mortală”, până la sfârșitul acestui secol.

Meteorologii au realizat mai multe analize și au ajuns la concluzia că în anul 2.100 temperatura de pe suprafața Pământului va fi mai mare cu 2,7 grade Celsius față de era preindustrială. Acest lucru va face ca peste două miliarde de oameni, adică 22% din populația mondială, din acea perioadă, să se afle într-o stare de disconfort termic accentuat.

Noua realitate ar reprezenta o remodelare profundă a zonelor locuibile de la suprafaţa planetei noastre şi asta ar putea să ducă la o reorganizare pe scală amplă a zonelor în care oamenii trăiesc, a subliniat Tim Lenton, cercetător la Universitatea Exeter din Regatul Unit, potrivit digi24.ro.

Datele studiate au evidențiat că o creștere de doar 1,5 grade Celsius ar face ca populația afectată de căldură să se reducă la aproximativ o jumătate de miliard de oameni. India, Nigeria și Indonezia sunt țările care vor fi cele mai afectate de creșterea temperaturilor.

Omenirea se sabotează singură

Există o vorbă în popor care spune: să nu te pui cu natura. În ultimii ani au fost observate tot felul de dezastre naturale, la care omul nu a putut face nimic altceva decât să fie martor. Meteorologii au avertizat că temperatura la sol a crescut în ultimii ani cu 1,2 grade Celsius, iar efectele pot fi văzute mai peste tot în lume.

Costurile schimbărilor climatice sunt adeseori exprimate în termeni financiari, dar studiul nostru subliniază costul uman fenomenal al eşecului în a aborda chestiunea urgenţei climatice. Pentru fiecare încălzire cu +0,1 grade Celsius peste nivelurile actuale, 140 de milioane de persoane suplimentare vor fi expuse la o căldură periculoasă, a precizat Tim Lenton, conform sursei citate mai sus.

Zona ecuatorială va fi cea mai afectată de temperaturile ridicate. Umiditatea crescută din această parte a Globului împiedică organismul uman să se răcorească prin transpirație, astfel că va fi imposibil să se trăiască în regiunea respectivă spre sfârșitul secolului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot