Ce țări vor avea probleme cu canicula, în viitorul apropiat?

30.05.2023
Ce țări vor avea probleme cu canicula, în viitorul apropiat?

Schimbările climatice sunt o realitate, iar omenirea trebuie să se adapteze. Oamenii de știință au atras atenția, în nenumărate rânduri, că vremea va suferi modificări radicale, iar unele țări se vor confrunta cu temperaturi extrem de ridicate. Datele oficiale arată că aproape o cincime din populația globală va trebui să suporte o ”căldură mortală”, până la sfârșitul acestui secol.

Meteorologii au realizat mai multe analize și au ajuns la concluzia că în anul 2.100 temperatura de pe suprafața Pământului va fi mai mare cu 2,7 grade Celsius față de era preindustrială. Acest lucru va face ca peste două miliarde de oameni, adică 22% din populația mondială, din acea perioadă, să se afle într-o stare de disconfort termic accentuat.

Noua realitate ar reprezenta o remodelare profundă a zonelor locuibile de la suprafaţa planetei noastre şi asta ar putea să ducă la o reorganizare pe scală amplă a zonelor în care oamenii trăiesc, a subliniat Tim Lenton, cercetător la Universitatea Exeter din Regatul Unit, potrivit digi24.ro.

Datele studiate au evidențiat că o creștere de doar 1,5 grade Celsius ar face ca populația afectată de căldură să se reducă la aproximativ o jumătate de miliard de oameni. India, Nigeria și Indonezia sunt țările care vor fi cele mai afectate de creșterea temperaturilor.

Omenirea se sabotează singură

Există o vorbă în popor care spune: să nu te pui cu natura. În ultimii ani au fost observate tot felul de dezastre naturale, la care omul nu a putut face nimic altceva decât să fie martor. Meteorologii au avertizat că temperatura la sol a crescut în ultimii ani cu 1,2 grade Celsius, iar efectele pot fi văzute mai peste tot în lume.

Costurile schimbărilor climatice sunt adeseori exprimate în termeni financiari, dar studiul nostru subliniază costul uman fenomenal al eşecului în a aborda chestiunea urgenţei climatice. Pentru fiecare încălzire cu +0,1 grade Celsius peste nivelurile actuale, 140 de milioane de persoane suplimentare vor fi expuse la o căldură periculoasă, a precizat Tim Lenton, conform sursei citate mai sus.

Zona ecuatorială va fi cea mai afectată de temperaturile ridicate. Umiditatea crescută din această parte a Globului împiedică organismul uman să se răcorească prin transpirație, astfel că va fi imposibil să se trăiască în regiunea respectivă spre sfârșitul secolului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot