Trucuri să scapi de căldura din casă

27.07.2022
Trucuri să scapi de căldura din casă

Vara este cel mai așteptat sezon din an. Oamenii se bucură de soare, căldură și pleacă în vacanță la mare sau la munte. Cu toate acestea, când temperatura depășește un anumit prag de suportabilitate, atmosfera nu mai este așa plăcută. Când gradele din termometru trec de 35-36 de grade Celsius se instalează canicula, iar aerul fierbinte se simte peste tot. E greu să stai afară și chiar să respiri în unele situații.

Oamenii încearcă tot felul de metode pentru a ameliora situația și pentru a se răcori puțin. În locuința proprie sunt câteva metode pentru a mai scădea temperatura în termometru. Dacă nu dețineți un aparat de aer condiționat, puteți să aplicați unul sau mai multe trucuri din rândurile de mai jos pentru a îmbunătăți atmosfera din încăpere.

Cum să răcorești camera pe timp de vară?

În zilele caniculare, este indicat ca ferestrele să stea închise pe timp de zi, iar aerisirea încăperilor să se facă dimineața sau seara când aerul este mai rece. Important este ca temperatura de afară să nu fie mai mare ca cea din interior, atunci când fereastra stă deschisă. Totodată, jaluzelele sau draperiile de la geamuri trebuie să fie trase pentru a bloca razele solare să intre în cameră.

Persoanele care dețin ventilatoare ar trebui să le țină pornite la maxim pentru a realiza o circulație a aerului din încăpere. O altă metodă de a răcori atmosfera din locuință este să folosiți o tavă cu cuburi de gheață. Aceasta ar trebui plasată în fața unui ventilator, iar pe măsură ce cuburile se topesc ventilatorul va ridica particulele de apă în aer și va răcori încăperea.

Nu multă lume știe, însă, în bucătărie se poate da drumul la hota de la aragaz pentru a extrage aerul cald din cameră. Becurile incandescente sunt o altă sursă de căldură. Ca atare, este indicat ca acestea să stea închise sau să fie schimbate cu unele cu LED.

Pentru a nu simți atât de mult căldura este indicat să se bea multă apă, iar acolo unde umiditatea este mare să se folosească un aparat de  dezumificare a aerului. Acesta nu va scădea gradele din termometru, însă va ajuta organismul uman să nu transpire atât de mult.

Ce alimente să nu consumi pe timp de caniculă?

Specialiștii în sănătate recomandă ca pe timp de caniculă oamenii să se hidrateze foarte mult cu apă. Totodată, este indicat ca următoarele lucruri să fie eliminate din alimentație: sarea, fiindcă tinde să deshidrateze organismul; condimentele picante, deoarece cresc temperatura corporală; mâncarea prăjită şi fast-food-ul, fiindcă se digeră greu; ceaiul, cafeaua, băuturile dulci și murăturile.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot