Trucuri să scapi de căldura din casă

27.07.2022
Trucuri să scapi de căldura din casă

Vara este cel mai așteptat sezon din an. Oamenii se bucură de soare, căldură și pleacă în vacanță la mare sau la munte. Cu toate acestea, când temperatura depășește un anumit prag de suportabilitate, atmosfera nu mai este așa plăcută. Când gradele din termometru trec de 35-36 de grade Celsius se instalează canicula, iar aerul fierbinte se simte peste tot. E greu să stai afară și chiar să respiri în unele situații.

Oamenii încearcă tot felul de metode pentru a ameliora situația și pentru a se răcori puțin. În locuința proprie sunt câteva metode pentru a mai scădea temperatura în termometru. Dacă nu dețineți un aparat de aer condiționat, puteți să aplicați unul sau mai multe trucuri din rândurile de mai jos pentru a îmbunătăți atmosfera din încăpere.

Cum să răcorești camera pe timp de vară?

În zilele caniculare, este indicat ca ferestrele să stea închise pe timp de zi, iar aerisirea încăperilor să se facă dimineața sau seara când aerul este mai rece. Important este ca temperatura de afară să nu fie mai mare ca cea din interior, atunci când fereastra stă deschisă. Totodată, jaluzelele sau draperiile de la geamuri trebuie să fie trase pentru a bloca razele solare să intre în cameră.

Persoanele care dețin ventilatoare ar trebui să le țină pornite la maxim pentru a realiza o circulație a aerului din încăpere. O altă metodă de a răcori atmosfera din locuință este să folosiți o tavă cu cuburi de gheață. Aceasta ar trebui plasată în fața unui ventilator, iar pe măsură ce cuburile se topesc ventilatorul va ridica particulele de apă în aer și va răcori încăperea.

Nu multă lume știe, însă, în bucătărie se poate da drumul la hota de la aragaz pentru a extrage aerul cald din cameră. Becurile incandescente sunt o altă sursă de căldură. Ca atare, este indicat ca acestea să stea închise sau să fie schimbate cu unele cu LED.

Pentru a nu simți atât de mult căldura este indicat să se bea multă apă, iar acolo unde umiditatea este mare să se folosească un aparat de  dezumificare a aerului. Acesta nu va scădea gradele din termometru, însă va ajuta organismul uman să nu transpire atât de mult.

Ce alimente să nu consumi pe timp de caniculă?

Specialiștii în sănătate recomandă ca pe timp de caniculă oamenii să se hidrateze foarte mult cu apă. Totodată, este indicat ca următoarele lucruri să fie eliminate din alimentație: sarea, fiindcă tinde să deshidrateze organismul; condimentele picante, deoarece cresc temperatura corporală; mâncarea prăjită şi fast-food-ul, fiindcă se digeră greu; ceaiul, cafeaua, băuturile dulci și murăturile.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
Una dintre cele mai frecvente erori pe care o fac românii este folosirea formulării „ca și” în loc de „ca”. De cele mai multe ori, utilizarea formulării „ca și” se face pentru a... citește tot
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot