Ce țară a câștigat cele mai multe războaie? Câte a câștigat România?

22.12.2022
Ce țară a câștigat cele mai multe războaie? Câte a câștigat România?

Conflictele sunt existente pe aproape toate continentele lumii. Astfel că avem revolte în Peru, război în Ucraina sau conflict între Israel și Palestina. Acest lucru ne face să ne gândim totuși, ce țară a câștigat cele mai multe războaie.

Ce țară a câștigat cele mai multe războaie?

războaie

Din punct de vedere teritorial și militar, există câteva țări care sunt imposibil de invadat. Rusia pare a fi cel mai bun exemplu. Capitala se află în proximitatea Uniunii Europene. Dimensiunea sa extraordinară face să aibă arii mari de teritoriu prin care este imposibil de mers, deci nu se poate discuta de o invadare din partea Asiatică. Omul este o specie destul de agresivă. Oamenii de știință au calculat în total 10.624 de bătălii de-a lungul a 4500 de ani. Acestea au început în regiunea Chinei și a Irakului de astăzi.

Cea mai de succes armată a fost cea a Franței. Hexagonul a reușit să câștige peste 1115 conflicte în lunga sa istorie. Printre acestea se numără cele din colonii sau războaiele mondiale. Locul doi este reprezentat la diferență foarte mică de Marea Britanie. Regatul a câștigat 1105 războaie, printre care cele cu coloniile, cele mondiale dar și conflictul cu Argentina din 1982.

Clasamentul este completat astfel:

Câte conflicte a câștigat România?

Din punct de vedere istoric, nu putem vorbi de România decât după anul 1918. Primul conflict major pe care Principatele Române îl duc este Războiul de Independență împotriva Imperiului Otoman. Acesta a rezultat cu independența deplină a țării.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot