Ce s-a întâmplat azi, 9 aprilie?

09.04.2023
Ce s-a întâmplat azi, 9 aprilie?

În data de 9 aprilie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sfântul Mc. Eupsihie din Cezareea și Sfântul Cuv. Vadim, arhimandritul. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 99-a zi a calendarului gregorian.

Evenimente istorice 9 aprilie

1682 – Exploratorul Robert Cavalier de la Salle a ajuns la gura râului Mississippi, revendicand regiunea pentru Franța numind-o Louisiana.

1860 – Édouard-Léon Scott de Martinville a reușit să obțină o înregistrare audio cu un fonautograf construit chiar de el. Drept urmare, aceasta a devenit cea mai veche înregistrare sonoră cunoscută.

1867 – A fost o zi istorică, fiindcă Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat achiziționarea Alaskăi pentru doar 7,2 milioane de dolari de la Imperiul Rus.

1882 – Celebrul elefant Jumbo, considerat primul animal de circ de nivel internațional, a fost vândut de Grădina Zoologică din Londra unui antreprenor american pe nume Phineas Taylor Barnum pentru suma de 10.000 de dolari americani. În această zi, animalul a ajuns în Statele Unite ale Americii, fiind organizat un eveniment de amploare în New York, cu o paradă de-a lungul Broadway-ului spre hipodromul Madison Square Garden, cu acompaniamentul muzical a trei fanfare. Jumbo a fost transportat pe o platformă specială trasă de 16 cai și împinsă de doi elefanți.

1894 – S-a născut Camil Petrescu. Acesta a fost unul dintre marii scriitori români, întemeietor al romanului modern. În anul 1948 a devenit membru al Academiei Române. Camil Petrescu a murit în data de 14 mai 1957, la vârsta de 63 de ani.

1940 – Germania a invadat Danemarca și Norvegia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

1970 – Infrastructura aviatică din România se dezvolta frumos și era inaugurat Aeroportul Internațional București – Otopeni.

1974 – A fost inaugurat stadionul Steaua, fiind organizat un meci amical între echipa Armatei și OFK Belgrad, scor 2-2. Aceasta a fost prima arenă din România construită fără pistă de atletism.

1991 – Georgia și-a afirmat independența față de Uniunea Sovietică.

2002 – Au avut loc, la Westminster Abbey, funeraliile reginei mamă Elizabeth a Marii Britanii, mama reginei Elisabeta a II-a.

2005Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, la vremea aceea Prințul de Wales, s-a căsătorit într-o ceremonie civilă, la Windsor’s Guildhall, cu Camilla Parker Bowles.

2021 – A murit, la vârsta de 99 de ani, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Acesta a fost soțul reginei Elisabeta a II-a.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising