Ce s-a întâmplat azi, 7 martie?

07.03.2022
Ce s-a întâmplat azi, 7 martie?

Lumea a fost martoră, de-a lungul timpului, la tot felul de evenimente care au schimbat, fie în sens pozitiv, fie în sens negativ, dezvoltarea societăților. Data de 7 martie reprezintă cea de-a 66-a zi a calendarului gregorian, fiind una dintre cele mai importante la început de primăvară.

Evenimente istorice 7 martie

322 î. de Hr. – A murit Aristotel. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți filozofi ai Greciei antice. El a fost discipol al lui Platon și a întemeiat și sistematizat domenii filosofice ca metafizica, logica formală, retorica, etica, politologia.

1395 – La Brașov, s-a încheiat un tratat de cooperare militară antiotomană între Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg.

1441 – A fost anul în care Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. Pe lângă acest titlu, acesta mai deținea și funcțiile de comite al Timișoarei și de ban al Severinului (1441-1456).

1471 – Fratele lui Vlad Țepeș, Radu cel Frumos, a atacat Moldova, însă a fost învins de Ștefan cel Mare la Soci, lângă Bacău.

1765 – S-a născut Joseph Nicéphore Niépce. Acesta a rămas în istorie, fiindcă în anul 1827 a realizat prima fotografie care prezintă o ipostază din realitate, numită „Vedere de la fereastra din Le Gras”.

1876 – Alexander Graham Bell a primit brevetul oficial pentru invenția numită telefon.

1936 – Germania nazistă nu a mai respectat niciun acord internațional și a decis să reocupe Renania demilitarizată, încălcând astfel tratatul de la Versailles și înțelegerile de la Locarno.

1939 – A fost anul în care în țara noastră a început guvernarea Armand Călinescu (7 martie-21 septembrie 1939).

1968 – Televiziunea Română a scos, pentru prima dată, o revistă în cinci limbi a festivalului „Cerbul de Aur”.

1973 – La nivel mondial, lumea de știință este într-o stare de entuziasm, după ce astronomul ceh Luboš Kohoutek a descoperit o cometă numită C/1973 E1.

2001 – Israelul are un nou prim-ministru în persoana lui Ariel Sharon.

2009 – NASA a lansat misiunea spațială numită Kepler, care are scopul de a descoperi noi exoplanete asemănătoare Pământului.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot