Ce s-a întâmplat azi, 7 martie?

07.03.2022
Ce s-a întâmplat azi, 7 martie?

Lumea a fost martoră, de-a lungul timpului, la tot felul de evenimente care au schimbat, fie în sens pozitiv, fie în sens negativ, dezvoltarea societăților. Data de 7 martie reprezintă cea de-a 66-a zi a calendarului gregorian, fiind una dintre cele mai importante la început de primăvară.

Evenimente istorice 7 martie

322 î. de Hr. – A murit Aristotel. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți filozofi ai Greciei antice. El a fost discipol al lui Platon și a întemeiat și sistematizat domenii filosofice ca metafizica, logica formală, retorica, etica, politologia.

1395 – La Brașov, s-a încheiat un tratat de cooperare militară antiotomană între Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg.

1441 – A fost anul în care Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. Pe lângă acest titlu, acesta mai deținea și funcțiile de comite al Timișoarei și de ban al Severinului (1441-1456).

1471 – Fratele lui Vlad Țepeș, Radu cel Frumos, a atacat Moldova, însă a fost învins de Ștefan cel Mare la Soci, lângă Bacău.

1765 – S-a născut Joseph Nicéphore Niépce. Acesta a rămas în istorie, fiindcă în anul 1827 a realizat prima fotografie care prezintă o ipostază din realitate, numită „Vedere de la fereastra din Le Gras”.

1876 – Alexander Graham Bell a primit brevetul oficial pentru invenția numită telefon.

1936 – Germania nazistă nu a mai respectat niciun acord internațional și a decis să reocupe Renania demilitarizată, încălcând astfel tratatul de la Versailles și înțelegerile de la Locarno.

1939 – A fost anul în care în țara noastră a început guvernarea Armand Călinescu (7 martie-21 septembrie 1939).

1968 – Televiziunea Română a scos, pentru prima dată, o revistă în cinci limbi a festivalului „Cerbul de Aur”.

1973 – La nivel mondial, lumea de știință este într-o stare de entuziasm, după ce astronomul ceh Luboš Kohoutek a descoperit o cometă numită C/1973 E1.

2001 – Israelul are un nou prim-ministru în persoana lui Ariel Sharon.

2009 – NASA a lansat misiunea spațială numită Kepler, care are scopul de a descoperi noi exoplanete asemănătoare Pământului.

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 noiembrie este cea de 315-a zi a calendarului gregorian și a 316-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 50 de zile. La 11 noiembrie 1918, Puterile Antantei și...
Cele mai noi articole
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Se spune că politica este arta de a negocia și a cădea la un acord cu dușmanul. În teorie și practică politica reprezintă știința care studiază și ajută la guvernarea unei țări. Cu... citește tot
De unde vine obiceiul bacșișului?
De unde vine obiceiul bacșișului?
Bacșișul este considerat o modalitate de recunoștință pentru serviciile oferite. Acest obicei are o istorie bogată și a apărut în statele dezvoltate din vest. Potrivit istoricilor, primul... citește tot
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Organismul este „templul sufletului”. Cel puțin așa susțin doctorii nutriționiști. Stilul haotic al timpului în care trăim ne-a demonstrat că mâncarea nu este întotdeauna sănătoasă,... citește tot