Ce s-a întâmplat azi, 7 martie?

07.03.2022
Ce s-a întâmplat azi, 7 martie?

Lumea a fost martoră, de-a lungul timpului, la tot felul de evenimente care au schimbat, fie în sens pozitiv, fie în sens negativ, dezvoltarea societăților. Data de 7 martie reprezintă cea de-a 66-a zi a calendarului gregorian, fiind una dintre cele mai importante la început de primăvară.

Evenimente istorice 7 martie

322 î. de Hr. – A murit Aristotel. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți filozofi ai Greciei antice. El a fost discipol al lui Platon și a întemeiat și sistematizat domenii filosofice ca metafizica, logica formală, retorica, etica, politologia.

1395 – La Brașov, s-a încheiat un tratat de cooperare militară antiotomană între Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg.

1441 – A fost anul în care Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. Pe lângă acest titlu, acesta mai deținea și funcțiile de comite al Timișoarei și de ban al Severinului (1441-1456).

1471 – Fratele lui Vlad Țepeș, Radu cel Frumos, a atacat Moldova, însă a fost învins de Ștefan cel Mare la Soci, lângă Bacău.

1765 – S-a născut Joseph Nicéphore Niépce. Acesta a rămas în istorie, fiindcă în anul 1827 a realizat prima fotografie care prezintă o ipostază din realitate, numită „Vedere de la fereastra din Le Gras”.

1876 – Alexander Graham Bell a primit brevetul oficial pentru invenția numită telefon.

1936 – Germania nazistă nu a mai respectat niciun acord internațional și a decis să reocupe Renania demilitarizată, încălcând astfel tratatul de la Versailles și înțelegerile de la Locarno.

1939 – A fost anul în care în țara noastră a început guvernarea Armand Călinescu (7 martie-21 septembrie 1939).

1968 – Televiziunea Română a scos, pentru prima dată, o revistă în cinci limbi a festivalului „Cerbul de Aur”.

1973 – La nivel mondial, lumea de știință este într-o stare de entuziasm, după ce astronomul ceh Luboš Kohoutek a descoperit o cometă numită C/1973 E1.

2001 – Israelul are un nou prim-ministru în persoana lui Ariel Sharon.

2009 – NASA a lansat misiunea spațială numită Kepler, care are scopul de a descoperi noi exoplanete asemănătoare Pământului.

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot
Unde este situat apendicele?
Unde este situat apendicele?
Cu toții am auzit de apendice și de problemele pe care acesta le poate cauza. Boala declanșată de acest organ se numește apendicită și apare în special la copii, fiind, cu alte cuvinte, o... citește tot