Ce s-a întâmplat azi, 7 martie?

07.03.2022
Ce s-a întâmplat azi, 7 martie?

Lumea a fost martoră, de-a lungul timpului, la tot felul de evenimente care au schimbat, fie în sens pozitiv, fie în sens negativ, dezvoltarea societăților. Data de 7 martie reprezintă cea de-a 66-a zi a calendarului gregorian, fiind una dintre cele mai importante la început de primăvară.

Evenimente istorice 7 martie

322 î. de Hr. – A murit Aristotel. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți filozofi ai Greciei antice. El a fost discipol al lui Platon și a întemeiat și sistematizat domenii filosofice ca metafizica, logica formală, retorica, etica, politologia.

1395 – La Brașov, s-a încheiat un tratat de cooperare militară antiotomană între Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg.

1441 – A fost anul în care Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. Pe lângă acest titlu, acesta mai deținea și funcțiile de comite al Timișoarei și de ban al Severinului (1441-1456).

1471 – Fratele lui Vlad Țepeș, Radu cel Frumos, a atacat Moldova, însă a fost învins de Ștefan cel Mare la Soci, lângă Bacău.

1765 – S-a născut Joseph Nicéphore Niépce. Acesta a rămas în istorie, fiindcă în anul 1827 a realizat prima fotografie care prezintă o ipostază din realitate, numită „Vedere de la fereastra din Le Gras”.

1876 – Alexander Graham Bell a primit brevetul oficial pentru invenția numită telefon.

1936 – Germania nazistă nu a mai respectat niciun acord internațional și a decis să reocupe Renania demilitarizată, încălcând astfel tratatul de la Versailles și înțelegerile de la Locarno.

1939 – A fost anul în care în țara noastră a început guvernarea Armand Călinescu (7 martie-21 septembrie 1939).

1968 – Televiziunea Română a scos, pentru prima dată, o revistă în cinci limbi a festivalului „Cerbul de Aur”.

1973 – La nivel mondial, lumea de știință este într-o stare de entuziasm, după ce astronomul ceh Luboš Kohoutek a descoperit o cometă numită C/1973 E1.

2001 – Israelul are un nou prim-ministru în persoana lui Ariel Sharon.

2009 – NASA a lansat misiunea spațială numită Kepler, care are scopul de a descoperi noi exoplanete asemănătoare Pământului.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
De ce Canada și SUA au granițe drepte?
De ce Canada și SUA au granițe drepte?
SUA și Canada sunt două dintre cele mai mari țări din lume ca și suprafață. Granițele dintre cele două state sunt imense și în mod surprinzător sunt trasate, în mare parte, în linie... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising