Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

06.02.2023
Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

În data de 6 februarie lumea a fost influențată, atât în mod pozitiv, cât și negativ, de diferite evenimente întâmplate de-a lungul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor, însă redactorii shtiu.ro le readuc în prim plan.

Evenimente istorice 6 februarie

1886 – A fost descoperit elementul chimic „germaniu” de către chimistul neamț Clemens Winkler.

1898 – George Enescu avea doar 16 ani și, în această zi, a avut loc, la Paris, premiera „Poemei române”. Opera artistică a fost compusă chiar de tânărul român.

1911 – S-a născut Ronald Wilson Reagan. Acesta a fost cel de-al 40-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Reagan a murit în data de 5 iunie 2004, la vârsta de 93 de ani.

1912 – S-a născut Eva Anna Paula Braun. Aceasta a fost iubita lui Adolf Hitler timp de 14 ani. Ea i-a devenit soție în ultimele 36 de ore din viață.

1918 – În această dată, toate femeile britanice peste 30 de ani au primit drept de vot.

1945 – S-a născut Robert Nesta „Bob” Marley.  Acesta a fost unul dintre cei mai buni compozitori și interpreți de muzică reggae din lume.

1952 – Elisabeta a II-a a fost desemnată regină a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Regina Elisabeta a II-a a murit în data de 8 septembrie 2022.

1990 – După căderea comunismului, la Tribunalul Municipal București, a fost înregistrat cel de-al 27-lea partid politic: Frontul Salvării Naționale, condus de Ion Iliescu. Drept urmare, nouă formațiune politică, care a și preluat puterea în România, a decis majorarea pensiilor și altor drepturi de asigurări sociale ale membrilor C.A.P. Totodată, s-a dat un decret privind organizarea și desfășurarea unor activități economice pe baza liberei „inițiative” (întreprinderi mici cu cel mult 20 de salariati, asociații cu scop lucrativ, asociații familiale, activități prestate de persoane fizice în mod independent).

2022Regina Elisabeta a II-a a celebrat 70 de ani de domnie. În acel moment, monarhul britanic a intrat in istorie ca singurul suveran al Marii Britanii care a sărbătorit Jubileul de Platină.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot