Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

06.02.2023
Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

În data de 6 februarie lumea a fost influențată, atât în mod pozitiv, cât și negativ, de diferite evenimente întâmplate de-a lungul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor, însă redactorii shtiu.ro le readuc în prim plan.

Evenimente istorice 6 februarie

1886 – A fost descoperit elementul chimic „germaniu” de către chimistul neamț Clemens Winkler.

1898 – George Enescu avea doar 16 ani și, în această zi, a avut loc, la Paris, premiera „Poemei române”. Opera artistică a fost compusă chiar de tânărul român.

1911 – S-a născut Ronald Wilson Reagan. Acesta a fost cel de-al 40-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Reagan a murit în data de 5 iunie 2004, la vârsta de 93 de ani.

1912 – S-a născut Eva Anna Paula Braun. Aceasta a fost iubita lui Adolf Hitler timp de 14 ani. Ea i-a devenit soție în ultimele 36 de ore din viață.

1918 – În această dată, toate femeile britanice peste 30 de ani au primit drept de vot.

1945 – S-a născut Robert Nesta „Bob” Marley.  Acesta a fost unul dintre cei mai buni compozitori și interpreți de muzică reggae din lume.

1952 – Elisabeta a II-a a fost desemnată regină a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Regina Elisabeta a II-a a murit în data de 8 septembrie 2022.

1990 – După căderea comunismului, la Tribunalul Municipal București, a fost înregistrat cel de-al 27-lea partid politic: Frontul Salvării Naționale, condus de Ion Iliescu. Drept urmare, nouă formațiune politică, care a și preluat puterea în România, a decis majorarea pensiilor și altor drepturi de asigurări sociale ale membrilor C.A.P. Totodată, s-a dat un decret privind organizarea și desfășurarea unor activități economice pe baza liberei „inițiative” (întreprinderi mici cu cel mult 20 de salariati, asociații cu scop lucrativ, asociații familiale, activități prestate de persoane fizice în mod independent).

2022Regina Elisabeta a II-a a celebrat 70 de ani de domnie. În acel moment, monarhul britanic a intrat in istorie ca singurul suveran al Marii Britanii care a sărbătorit Jubileul de Platină.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
adplus-dvertising