Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

06.02.2023
Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

În data de 6 februarie lumea a fost influențată, atât în mod pozitiv, cât și negativ, de diferite evenimente întâmplate de-a lungul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor, însă redactorii shtiu.ro le readuc în prim plan.

Evenimente istorice 6 februarie

1886 – A fost descoperit elementul chimic „germaniu” de către chimistul neamț Clemens Winkler.

1898 – George Enescu avea doar 16 ani și, în această zi, a avut loc, la Paris, premiera „Poemei române”. Opera artistică a fost compusă chiar de tânărul român.

1911 – S-a născut Ronald Wilson Reagan. Acesta a fost cel de-al 40-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Reagan a murit în data de 5 iunie 2004, la vârsta de 93 de ani.

1912 – S-a născut Eva Anna Paula Braun. Aceasta a fost iubita lui Adolf Hitler timp de 14 ani. Ea i-a devenit soție în ultimele 36 de ore din viață.

1918 – În această dată, toate femeile britanice peste 30 de ani au primit drept de vot.

1945 – S-a născut Robert Nesta „Bob” Marley.  Acesta a fost unul dintre cei mai buni compozitori și interpreți de muzică reggae din lume.

1952 – Elisabeta a II-a a fost desemnată regină a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Regina Elisabeta a II-a a murit în data de 8 septembrie 2022.

1990 – După căderea comunismului, la Tribunalul Municipal București, a fost înregistrat cel de-al 27-lea partid politic: Frontul Salvării Naționale, condus de Ion Iliescu. Drept urmare, nouă formațiune politică, care a și preluat puterea în România, a decis majorarea pensiilor și altor drepturi de asigurări sociale ale membrilor C.A.P. Totodată, s-a dat un decret privind organizarea și desfășurarea unor activități economice pe baza liberei „inițiative” (întreprinderi mici cu cel mult 20 de salariati, asociații cu scop lucrativ, asociații familiale, activități prestate de persoane fizice în mod independent).

2022Regina Elisabeta a II-a a celebrat 70 de ani de domnie. În acel moment, monarhul britanic a intrat in istorie ca singurul suveran al Marii Britanii care a sărbătorit Jubileul de Platină.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot