Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

06.02.2023
Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

În data de 6 februarie lumea a fost influențată, atât în mod pozitiv, cât și negativ, de diferite evenimente întâmplate de-a lungul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor, însă redactorii shtiu.ro le readuc în prim plan.

Evenimente istorice 6 februarie

1886 – A fost descoperit elementul chimic „germaniu” de către chimistul neamț Clemens Winkler.

1898 – George Enescu avea doar 16 ani și, în această zi, a avut loc, la Paris, premiera „Poemei române”. Opera artistică a fost compusă chiar de tânărul român.

1911 – S-a născut Ronald Wilson Reagan. Acesta a fost cel de-al 40-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Reagan a murit în data de 5 iunie 2004, la vârsta de 93 de ani.

1912 – S-a născut Eva Anna Paula Braun. Aceasta a fost iubita lui Adolf Hitler timp de 14 ani. Ea i-a devenit soție în ultimele 36 de ore din viață.

1918 – În această dată, toate femeile britanice peste 30 de ani au primit drept de vot.

1945 – S-a născut Robert Nesta „Bob” Marley.  Acesta a fost unul dintre cei mai buni compozitori și interpreți de muzică reggae din lume.

1952 – Elisabeta a II-a a fost desemnată regină a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Regina Elisabeta a II-a a murit în data de 8 septembrie 2022.

1990 – După căderea comunismului, la Tribunalul Municipal București, a fost înregistrat cel de-al 27-lea partid politic: Frontul Salvării Naționale, condus de Ion Iliescu. Drept urmare, nouă formațiune politică, care a și preluat puterea în România, a decis majorarea pensiilor și altor drepturi de asigurări sociale ale membrilor C.A.P. Totodată, s-a dat un decret privind organizarea și desfășurarea unor activități economice pe baza liberei „inițiative” (întreprinderi mici cu cel mult 20 de salariati, asociații cu scop lucrativ, asociații familiale, activități prestate de persoane fizice în mod independent).

2022Regina Elisabeta a II-a a celebrat 70 de ani de domnie. În acel moment, monarhul britanic a intrat in istorie ca singurul suveran al Marii Britanii care a sărbătorit Jubileul de Platină.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot