Ce s-a întâmplat azi, 31 octombrie?

31.10.2022
Ce s-a întâmplat azi, 31 octombrie?

Pe data de 31 octombrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sfinții Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis. Totodată, în această zi sunt celebrate Ziua Internațională a Mării Negre și Halloween-ul. Această dată reprezintă cea de-a 304-a zi a calendarului gregorian și a 305-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 31 octombrie

1517 – A fost un moment istoric, fiindcă profesorul Martin Luther, primul reformator protestant ale cărui inițiative au dus la nașterea Bisericii Evanghelice-Luterane, a lipit pe ușa bisericii din Wittenberg cele 95 de teze, care invitau la o dispută academică pe tema indulgențelor.

1864 – A fost o zi istorică pentru americani, deoarece Nevada a devenit oficial cel de al 36-lea stat al Statelor Unite ale Americii.

1869 – În această zi la Gara Filaret, a fost inaugurată linia de cale ferată București-Giurgiu. Drept urmare, din gara au plecat două garnituri: prima, denumită „Trenul de onoare Michaiu Bravu”, condusă de sir John Trevor Barklay, și a doua, „Trenul Dunărea”, condusă de Nicolae Tănase, primul mecanic de locomotivă român.

1881 – S-a născut Eugen Lovinescu. Acesta a fost considerat cel mai de seamă critic literar după Titu Maiorescu. Lovinescu a murit în data de 16 iulie 1943, la doar 62 de ani.

1956 – În această dată contraamiralul american G.J.Dufek a aterizat cu un avion la Polul Sud, devenind astfel primul om care a reușit acest lucru.

1968 – Președintele Statelor Unite ale Americii Lyndon B. Johnson a dat ordin sa se înceteze bombardarea în nordul Vietnamului.

1991 – În această dată au avut loc primele alegeri libere pentru președinție în Zambia.

2015 – A fost o zi tristă, fiindcă Zborul Metrojet 9268 s-a prăbușit în centrul Peninsulei Sinai. Avionul decolase de pe Aeroportul International Sharm el-Sheih din Egipt către St. Petersburg, Rusia. Toate cele 224 de persoane aflate la bord au murit. Evenimentul a fost declanșat de un atentat terorist.

2020 – A murit Sir Thomas Sean Connery. Acesta a rămas cunoscut publicului, în special pentru rolul lui James Bond, din filmul cu același nume.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot