Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

31.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

Pe data de 31 iulie, de-a lungul timpului, lumea a fost zguduită de mai multe evenimente care au scris istorie. Multe dintre acestea au fost uitate, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 212-a zi a calendarului gregorian și a 213-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 31 iulie

1423 – A avut loc Bătălia de la Cravant, iar Anglia a ieșit învingătoare in fața Franței și a Scoției. Acesta a fost, de altfel, momentul de apogeu al Angliei în Războiul de 100 de Ani.

1431 – La această dată a avut loc prima atestare documentară internă a orașului Piatra Neamț.

1498 – În această zi Cristofor Columb a descoperit insula Trinidad. Era cea de-a treia sa călătorie.

1914 – S-a născut Louis de Funè. Acesta a fost un mare actor francez de comedie. El a murit pe data de 27 ianuarie 1983, la doar 68 de ani.

1932 – A fost o zi importantă pentru întreaga Europă, fiindcă Partidul Național Socialist German al Muncitorilor a câștigat alegerile din Germania cu peste 38% din voturi.

1938 – S-a născut Nicu Constantin. Acesta a fost unul dintre cei mai buni actori de comedie din România. Nicu Constantin a murit pe 15 septembrie 2009, la vârsta de 71 de ani.

1952 – S-a născut Horațiu Mălăele. Acesta este actor (de film, radio, televiziune, teatru și voce), regizor, caricaturist și scriitor român.

1954 – La această dată a avut loc prima ascensiune pe vârful K2, al doilea cel mai înalt munte din lume după Everest, de către o expediție italiană condusă de Ardito Desio.

1957 – În România a intrat în funcțiune primul reactor atomic.

1964 – A fost un moment istoric pentru astronomie, fiindcă sonda spațială americană Ranger 7 a ajuns la Lună. Aceasta a trimis către NASA 4.308 de fotografii, înainte de a se prăbuși pe satelitul natural al Pământului.

2006 – Raúl Castro a devenit președintele Consiliului de Stat din Cuba. Totul s-a întâmplat în timpul unei perioade de transfer a puterii, cauzată de starea de sănătate a lui Fidel Castro.

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Astăzi, 10 august, de-a lungul timpului, pe întreg Globul au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat cursul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor,...
Cele mai noi articole
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Ioan Slavici a fost un om „liniștit” și „așezat” în viața sa, conform descrierii lui Mihai Eminescu. În copilărie însă, tânărul Slavici era departe de a fi cuminte și... citește tot
Învârte sau învârtește? Cum este corect?
Învârte sau învârtește? Cum este corect?
Gramatica limbii române este una complexă și poate da bătăi de cap și celor mai experimentate persoane în lingvistică. Cu toate acestea, conjugarea greșită a verbelor nu este o scuză... citește tot
Nichita Stănescu și patima alcoolului! Cum a fost confundat poetul cu un cerșetor la Săpânța?
Nichita Stănescu și patima alcoolului! Cum a fost confundat poetul cu un cerșetor la Săpânța?
Nichita Stănescu a fost unul dintre cei mai mari poeți și scriitori români din istorie. Pentru realizările sale acesta a fost ales post-mortem membru al Academiei Române. Din păcate, el a avut... citește tot