Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

31.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

Pe data de 31 iulie, de-a lungul timpului, lumea a fost zguduită de mai multe evenimente care au scris istorie. Multe dintre acestea au fost uitate, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 212-a zi a calendarului gregorian și a 213-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 31 iulie

1423 – A avut loc Bătălia de la Cravant, iar Anglia a ieșit învingătoare in fața Franței și a Scoției. Acesta a fost, de altfel, momentul de apogeu al Angliei în Războiul de 100 de Ani.

1431 – La această dată a avut loc prima atestare documentară internă a orașului Piatra Neamț.

1498 – În această zi Cristofor Columb a descoperit insula Trinidad. Era cea de-a treia sa călătorie.

1914 – S-a născut Louis de Funè. Acesta a fost un mare actor francez de comedie. El a murit pe data de 27 ianuarie 1983, la doar 68 de ani.

1932 – A fost o zi importantă pentru întreaga Europă, fiindcă Partidul Național Socialist German al Muncitorilor a câștigat alegerile din Germania cu peste 38% din voturi.

1938 – S-a născut Nicu Constantin. Acesta a fost unul dintre cei mai buni actori de comedie din România. Nicu Constantin a murit pe 15 septembrie 2009, la vârsta de 71 de ani.

1952 – S-a născut Horațiu Mălăele. Acesta este actor (de film, radio, televiziune, teatru și voce), regizor, caricaturist și scriitor român.

1954 – La această dată a avut loc prima ascensiune pe vârful K2, al doilea cel mai înalt munte din lume după Everest, de către o expediție italiană condusă de Ardito Desio.

1957 – În România a intrat în funcțiune primul reactor atomic.

1964 – A fost un moment istoric pentru astronomie, fiindcă sonda spațială americană Ranger 7 a ajuns la Lună. Aceasta a trimis către NASA 4.308 de fotografii, înainte de a se prăbuși pe satelitul natural al Pământului.

2006 – Raúl Castro a devenit președintele Consiliului de Stat din Cuba. Totul s-a întâmplat în timpul unei perioade de transfer a puterii, cauzată de starea de sănătate a lui Fidel Castro.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Constantin Mavrocordat a fost a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori conducător al Moldovei. Reformele sale au fost radicale pentru acele vremuri, reușind să desființeze... citește tot
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Rusia este cea mai mare țară din lume. În interiorul țării ei există numeroase culturi, etnii, dar și religii. Pentru a putea ține în frâu un teritoriu consistent, autoritățile ruse s-au... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising