Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

31.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

Pe data de 31 iulie, de-a lungul timpului, lumea a fost zguduită de mai multe evenimente care au scris istorie. Multe dintre acestea au fost uitate, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 212-a zi a calendarului gregorian și a 213-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 31 iulie

1423 – A avut loc Bătălia de la Cravant, iar Anglia a ieșit învingătoare in fața Franței și a Scoției. Acesta a fost, de altfel, momentul de apogeu al Angliei în Războiul de 100 de Ani.

1431 – La această dată a avut loc prima atestare documentară internă a orașului Piatra Neamț.

1498 – În această zi Cristofor Columb a descoperit insula Trinidad. Era cea de-a treia sa călătorie.

1914 – S-a născut Louis de Funè. Acesta a fost un mare actor francez de comedie. El a murit pe data de 27 ianuarie 1983, la doar 68 de ani.

1932 – A fost o zi importantă pentru întreaga Europă, fiindcă Partidul Național Socialist German al Muncitorilor a câștigat alegerile din Germania cu peste 38% din voturi.

1938 – S-a născut Nicu Constantin. Acesta a fost unul dintre cei mai buni actori de comedie din România. Nicu Constantin a murit pe 15 septembrie 2009, la vârsta de 71 de ani.

1952 – S-a născut Horațiu Mălăele. Acesta este actor (de film, radio, televiziune, teatru și voce), regizor, caricaturist și scriitor român.

1954 – La această dată a avut loc prima ascensiune pe vârful K2, al doilea cel mai înalt munte din lume după Everest, de către o expediție italiană condusă de Ardito Desio.

1957 – În România a intrat în funcțiune primul reactor atomic.

1964 – A fost un moment istoric pentru astronomie, fiindcă sonda spațială americană Ranger 7 a ajuns la Lună. Aceasta a trimis către NASA 4.308 de fotografii, înainte de a se prăbuși pe satelitul natural al Pământului.

2006 – Raúl Castro a devenit președintele Consiliului de Stat din Cuba. Totul s-a întâmplat în timpul unei perioade de transfer a puterii, cauzată de starea de sănătate a lui Fidel Castro.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot