Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

31.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

Pe data de 31 iulie, de-a lungul timpului, lumea a fost zguduită de mai multe evenimente care au scris istorie. Multe dintre acestea au fost uitate, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 212-a zi a calendarului gregorian și a 213-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 31 iulie

1423 – A avut loc Bătălia de la Cravant, iar Anglia a ieșit învingătoare in fața Franței și a Scoției. Acesta a fost, de altfel, momentul de apogeu al Angliei în Războiul de 100 de Ani.

1431 – La această dată a avut loc prima atestare documentară internă a orașului Piatra Neamț.

1498 – În această zi Cristofor Columb a descoperit insula Trinidad. Era cea de-a treia sa călătorie.

1914 – S-a născut Louis de Funè. Acesta a fost un mare actor francez de comedie. El a murit pe data de 27 ianuarie 1983, la doar 68 de ani.

1932 – A fost o zi importantă pentru întreaga Europă, fiindcă Partidul Național Socialist German al Muncitorilor a câștigat alegerile din Germania cu peste 38% din voturi.

1938 – S-a născut Nicu Constantin. Acesta a fost unul dintre cei mai buni actori de comedie din România. Nicu Constantin a murit pe 15 septembrie 2009, la vârsta de 71 de ani.

1952 – S-a născut Horațiu Mălăele. Acesta este actor (de film, radio, televiziune, teatru și voce), regizor, caricaturist și scriitor român.

1954 – La această dată a avut loc prima ascensiune pe vârful K2, al doilea cel mai înalt munte din lume după Everest, de către o expediție italiană condusă de Ardito Desio.

1957 – În România a intrat în funcțiune primul reactor atomic.

1964 – A fost un moment istoric pentru astronomie, fiindcă sonda spațială americană Ranger 7 a ajuns la Lună. Aceasta a trimis către NASA 4.308 de fotografii, înainte de a se prăbuși pe satelitul natural al Pământului.

2006 – Raúl Castro a devenit președintele Consiliului de Stat din Cuba. Totul s-a întâmplat în timpul unei perioade de transfer a puterii, cauzată de starea de sănătate a lui Fidel Castro.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot