Ce s-a întâmplat azi, 29 aprilie?

29.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 29 aprilie?

Pe data de 29 aprilie sunt sărbătorite Ziua internațională a dansului și Ziua veteranilor de război. Trebuie precizat că această dată este considerată cea de-a 119-a zi a calendarului gregorian. De-a lungul timpului, astăzi au avut loc mai multe evenimente istorice importante, care și-au pus amprenta pe dezvoltarea ulterioară a societăților umane.

Evenimente istorice 29 aprilie

1429 – Ioana d’Arc a venit cu trupele sale pentru a ajuta la asediul Orléans-ului. Această bătălie a fost un punct de cotitură în Războiul de 100 de ani.

1483 – Regatul Castiliei a cucerit insula Gran Canaria, care va juca, ulterior, un rol important în expansiunea maritimă a Spaniei.

1661 – Dinastia chinezească Ming a ocupat Taiwanul.

1672 – Franța a invadat Țările de Jos la ordinul lui Ludovic al XIV-lea.

1868 – A luat naștere Filarmonica Română, care în prezent îi poartă numele lui George Enescu.

1918 – A murit Barbu Ștefănescu Delavrancea. Acesta a fost membru al Academiei române și primar al Capitalei. De-a lungul vieții sale, el a mai fost scriitor, orator și avocat. Delavrancea s-a născut pe 11 aprilie 1858, în București, într-o familie modestă. S-a căsătorit cu Marya, o femeie inteligentă, licenţiată în matematică şi filosofie, profesoară de pedagogie, și a avut patru fete. El a murit la vârsta de 60 de ani, la Iași, însă operele sale au rămas în istorie.

1945 – Trupele americane au eliberat lagărul nazist de concentrare de la Dachau.

1954 – S-a născut Jerry Seinfeld. Acesta este actor, scenograf și producător de film. Seinfeld este unul dintre cei mai buni comedianți din lume, stilul său fiind unul copiat de foarte mulți oameni din domeniu.

1956 – S-a născut Florin Călinescu. Acesta este actor român de film, radio, teatru și voce, realizator de emisiuni de televiziune și fost jurat al show-ului „Românii au talent”.

1945Adolf Hitler s-a căsătorit, la această dată, cu Eva Braun.

1997 – După ce a fost semnată, la Paris, pe 3 ianuarie 1993, Convenția cu privire la interzicerea elaborării, producerii, depozitării și utilizării armamentului chimic și lichidarea acestuia a intrat în vigoare la această dată.

2011 – În această zi, la catedrala Westminster din Londra, prințul William s-a căsătorit cu Kate Middleton.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot