Ce s-a întâmplat azi, 29 aprilie?

29.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 29 aprilie?

Pe data de 29 aprilie sunt sărbătorite Ziua internațională a dansului și Ziua veteranilor de război. Trebuie precizat că această dată este considerată cea de-a 119-a zi a calendarului gregorian. De-a lungul timpului, astăzi au avut loc mai multe evenimente istorice importante, care și-au pus amprenta pe dezvoltarea ulterioară a societăților umane.

Evenimente istorice 29 aprilie

1429 – Ioana d’Arc a venit cu trupele sale pentru a ajuta la asediul Orléans-ului. Această bătălie a fost un punct de cotitură în Războiul de 100 de ani.

1483 – Regatul Castiliei a cucerit insula Gran Canaria, care va juca, ulterior, un rol important în expansiunea maritimă a Spaniei.

1661 – Dinastia chinezească Ming a ocupat Taiwanul.

1672 – Franța a invadat Țările de Jos la ordinul lui Ludovic al XIV-lea.

1868 – A luat naștere Filarmonica Română, care în prezent îi poartă numele lui George Enescu.

1918 – A murit Barbu Ștefănescu Delavrancea. Acesta a fost membru al Academiei române și primar al Capitalei. De-a lungul vieții sale, el a mai fost scriitor, orator și avocat. Delavrancea s-a născut pe 11 aprilie 1858, în București, într-o familie modestă. S-a căsătorit cu Marya, o femeie inteligentă, licenţiată în matematică şi filosofie, profesoară de pedagogie, și a avut patru fete. El a murit la vârsta de 60 de ani, la Iași, însă operele sale au rămas în istorie.

1945 – Trupele americane au eliberat lagărul nazist de concentrare de la Dachau.

1954 – S-a născut Jerry Seinfeld. Acesta este actor, scenograf și producător de film. Seinfeld este unul dintre cei mai buni comedianți din lume, stilul său fiind unul copiat de foarte mulți oameni din domeniu.

1956 – S-a născut Florin Călinescu. Acesta este actor român de film, radio, teatru și voce, realizator de emisiuni de televiziune și fost jurat al show-ului „Românii au talent”.

1945Adolf Hitler s-a căsătorit, la această dată, cu Eva Braun.

1997 – După ce a fost semnată, la Paris, pe 3 ianuarie 1993, Convenția cu privire la interzicerea elaborării, producerii, depozitării și utilizării armamentului chimic și lichidarea acestuia a intrat în vigoare la această dată.

2011 – În această zi, la catedrala Westminster din Londra, prințul William s-a căsătorit cu Kate Middleton.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot