Ce s-a întâmplat azi, 29 aprilie?

29.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 29 aprilie?

Pe data de 29 aprilie sunt sărbătorite Ziua internațională a dansului și Ziua veteranilor de război. Trebuie precizat că această dată este considerată cea de-a 119-a zi a calendarului gregorian. De-a lungul timpului, astăzi au avut loc mai multe evenimente istorice importante, care și-au pus amprenta pe dezvoltarea ulterioară a societăților umane.

Evenimente istorice 29 aprilie

1429 – Ioana d’Arc a venit cu trupele sale pentru a ajuta la asediul Orléans-ului. Această bătălie a fost un punct de cotitură în Războiul de 100 de ani.

1483 – Regatul Castiliei a cucerit insula Gran Canaria, care va juca, ulterior, un rol important în expansiunea maritimă a Spaniei.

1661 – Dinastia chinezească Ming a ocupat Taiwanul.

1672 – Franța a invadat Țările de Jos la ordinul lui Ludovic al XIV-lea.

1868 – A luat naștere Filarmonica Română, care în prezent îi poartă numele lui George Enescu.

1918 – A murit Barbu Ștefănescu Delavrancea. Acesta a fost membru al Academiei române și primar al Capitalei. De-a lungul vieții sale, el a mai fost scriitor, orator și avocat. Delavrancea s-a născut pe 11 aprilie 1858, în București, într-o familie modestă. S-a căsătorit cu Marya, o femeie inteligentă, licenţiată în matematică şi filosofie, profesoară de pedagogie, și a avut patru fete. El a murit la vârsta de 60 de ani, la Iași, însă operele sale au rămas în istorie.

1945 – Trupele americane au eliberat lagărul nazist de concentrare de la Dachau.

1954 – S-a născut Jerry Seinfeld. Acesta este actor, scenograf și producător de film. Seinfeld este unul dintre cei mai buni comedianți din lume, stilul său fiind unul copiat de foarte mulți oameni din domeniu.

1956 – S-a născut Florin Călinescu. Acesta este actor român de film, radio, teatru și voce, realizator de emisiuni de televiziune și fost jurat al show-ului „Românii au talent”.

1945Adolf Hitler s-a căsătorit, la această dată, cu Eva Braun.

1997 – După ce a fost semnată, la Paris, pe 3 ianuarie 1993, Convenția cu privire la interzicerea elaborării, producerii, depozitării și utilizării armamentului chimic și lichidarea acestuia a intrat în vigoare la această dată.

2011 – În această zi, la catedrala Westminster din Londra, prințul William s-a căsătorit cu Kate Middleton.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot