Ce s-a întâmplat azi, 24 octombrie?

24.10.2022
Ce s-a întâmplat azi, 24 octombrie?

Pe data de 24 octombrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sf. Mare Mucenic Areta; Sf. Mucenici Sevastiana și Valerian. Totodată, în această zi sunt celebrate Ziua Organizației Națiunilor Unite și Ziua mondială a informării asupra dezvoltării mondiale. Această dată reprezintă cea de-a 297-a zi a calendarului gregorian și a 298-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 24 octombrie

1648 – La această dată a fost semnată Pacea de la Westphalia, punând capăt astfel Războiului de treizeci de ani.

1795 – A fost un moment important pentru geografia Europei, fiindcă teritoriul Poloniei a fost împărțit între Prusia, Rusia și Austria. Statul polonez va reapărea pe harta mondială abia la sfârșitul Primului Război Mondial (1918).

1857 – A fost o zi istorică pentru fotbalul mondial, fiindcă a luat naștere Sheffield F.C., primul club de fotbal din lume.

1931 – Celebrul Al Capone a fost condamnat la 11 ani închisoare și plata a 50.000 de dolari pentru evaziune fiscală.

1931 – A fost un eveniment important pentru oamenii din New York, fiindcă în această dată a fost inaugurat podul George Washington Bridge între New York City și New Jersey.

1933 – S-a născut Draga Olteanu Matei. Aceasta a fost una dintre cele mai mari actrițe de teatru și film din România. Doamna Draga Olteanu a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în televiziune. A murit în data de 17 noiembrie 2020, la vârsta de 87 de ani.

1935 – Italia a invadat Etiopia.

1944 – A murit, la Paris, Louis Renault. Acesta a înființat compania cu același nume, fiind unul dintre pionierii automobilismului.

1945 – A fost stabilită Carta Organizației Națiunilor Unite, luând naștere astfel organizația internațională numită Organizația Națiunilor Unite.

1946 – S-a născut Anda Călugăreanu. Aceasta a fost o actriță și interpretă de muzică ușoară și folk. Anda a murit în data de 15 august 1992, la doar 45 de ani.

1990 – Curtea Constituțională din Ungaria a decis, în această zi, că pedeapsa cu moartea este neconstituțională. Drept urmare, nimeni nu va mai fi condamnat la moarte.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot