Ce s-a întâmplat azi, 24 octombrie?

24.10.2022
Ce s-a întâmplat azi, 24 octombrie?

Pe data de 24 octombrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sf. Mare Mucenic Areta; Sf. Mucenici Sevastiana și Valerian. Totodată, în această zi sunt celebrate Ziua Organizației Națiunilor Unite și Ziua mondială a informării asupra dezvoltării mondiale. Această dată reprezintă cea de-a 297-a zi a calendarului gregorian și a 298-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 24 octombrie

1648 – La această dată a fost semnată Pacea de la Westphalia, punând capăt astfel Războiului de treizeci de ani.

1795 – A fost un moment important pentru geografia Europei, fiindcă teritoriul Poloniei a fost împărțit între Prusia, Rusia și Austria. Statul polonez va reapărea pe harta mondială abia la sfârșitul Primului Război Mondial (1918).

1857 – A fost o zi istorică pentru fotbalul mondial, fiindcă a luat naștere Sheffield F.C., primul club de fotbal din lume.

1931 – Celebrul Al Capone a fost condamnat la 11 ani închisoare și plata a 50.000 de dolari pentru evaziune fiscală.

1931 – A fost un eveniment important pentru oamenii din New York, fiindcă în această dată a fost inaugurat podul George Washington Bridge între New York City și New Jersey.

1933 – S-a născut Draga Olteanu Matei. Aceasta a fost una dintre cele mai mari actrițe de teatru și film din România. Doamna Draga Olteanu a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în televiziune. A murit în data de 17 noiembrie 2020, la vârsta de 87 de ani.

1935 – Italia a invadat Etiopia.

1944 – A murit, la Paris, Louis Renault. Acesta a înființat compania cu același nume, fiind unul dintre pionierii automobilismului.

1945 – A fost stabilită Carta Organizației Națiunilor Unite, luând naștere astfel organizația internațională numită Organizația Națiunilor Unite.

1946 – S-a născut Anda Călugăreanu. Aceasta a fost o actriță și interpretă de muzică ușoară și folk. Anda a murit în data de 15 august 1992, la doar 45 de ani.

1990 – Curtea Constituțională din Ungaria a decis, în această zi, că pedeapsa cu moartea este neconstituțională. Drept urmare, nimeni nu va mai fi condamnat la moarte.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot