Ce s-a întâmplat azi, 24 octombrie?

24.10.2022
Ce s-a întâmplat azi, 24 octombrie?

Pe data de 24 octombrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sf. Mare Mucenic Areta; Sf. Mucenici Sevastiana și Valerian. Totodată, în această zi sunt celebrate Ziua Organizației Națiunilor Unite și Ziua mondială a informării asupra dezvoltării mondiale. Această dată reprezintă cea de-a 297-a zi a calendarului gregorian și a 298-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 24 octombrie

1648 – La această dată a fost semnată Pacea de la Westphalia, punând capăt astfel Războiului de treizeci de ani.

1795 – A fost un moment important pentru geografia Europei, fiindcă teritoriul Poloniei a fost împărțit între Prusia, Rusia și Austria. Statul polonez va reapărea pe harta mondială abia la sfârșitul Primului Război Mondial (1918).

1857 – A fost o zi istorică pentru fotbalul mondial, fiindcă a luat naștere Sheffield F.C., primul club de fotbal din lume.

1931 – Celebrul Al Capone a fost condamnat la 11 ani închisoare și plata a 50.000 de dolari pentru evaziune fiscală.

1931 – A fost un eveniment important pentru oamenii din New York, fiindcă în această dată a fost inaugurat podul George Washington Bridge între New York City și New Jersey.

1933 – S-a născut Draga Olteanu Matei. Aceasta a fost una dintre cele mai mari actrițe de teatru și film din România. Doamna Draga Olteanu a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în televiziune. A murit în data de 17 noiembrie 2020, la vârsta de 87 de ani.

1935 – Italia a invadat Etiopia.

1944 – A murit, la Paris, Louis Renault. Acesta a înființat compania cu același nume, fiind unul dintre pionierii automobilismului.

1945 – A fost stabilită Carta Organizației Națiunilor Unite, luând naștere astfel organizația internațională numită Organizația Națiunilor Unite.

1946 – S-a născut Anda Călugăreanu. Aceasta a fost o actriță și interpretă de muzică ușoară și folk. Anda a murit în data de 15 august 1992, la doar 45 de ani.

1990 – Curtea Constituțională din Ungaria a decis, în această zi, că pedeapsa cu moartea este neconstituțională. Drept urmare, nimeni nu va mai fi condamnat la moarte.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising