Ce s-a întâmplat azi, 23 iunie?

23.06.2021
Ce s-a întâmplat azi, 23 iunie?

De-a lungul timpului, în data de 23 iunie au avut loc o serie de evenimente unele mai importante ca altele. Multe dintre ele au schimbat cursul societăților și dezvoltarea, ulterioară, a oamenilor. Redactorii shtiu.ro vă prezintă o serie dintre cele considerate mai relevante.

Ce s-a întâmplat azi, 23 iunie?

1834 S-a născut Alexandru Odobescu, cel care, de-a lungul vieții, a fost scriitor, arheolog și om politic român. Totodată, el a devenit și ministru al monumentelor (1863-1864), și profesor de arheologie la Universitatea din București.

Alexandru Odobescu

1879 La Sorbona, David Emmanuel își ia doctoratul în matematică, fiind al doilea român care reușește acest lucru. Acesta a avut teza intitulată „Etude des intégrales abeliennes de troisieme espace”. David Emmanuel a fost considerat întemeietorul școlii matematice moderne din țara noastră și a fost membru de onoare, din anul 1936, al Academiei Române.

1881 Este anul în care s-au stabilit, oficial, primele relații diplomatice între România și Spania. Drept urmare a fost înființată la București Legaţia Regatului Spaniei, condusă de Juan Pedro de Aladro, însărcinat cu afaceri.

1937 Are loc la Londra un concurs hipic, organizat cu prilejul încoronării regelui George al VI-lea al Angliei, a cărui Cupa Challenge de Aur a revenit călărețului român Henry Rang. Totodată, a mai existat un trofeu intitulat „Daily Mail” și a fost obținut de Felix Țopescu, tatăl cunoscutului comentator sportiv, Cristian Țopescu.

1985 În Germania, la Frankfurt pe Main, echipa națională de handbal a României a obținut titlul de campioană mondială universitară.

1990 A fost un an cu multe evenimente internaționale, însă la această dată Republica Moldova și-a declarat suveranitatea de stat, iar independența pe data de 27 august 1991.

Moldova

2006 Este anul în care a avut loc primul concert al formației Depeche Mode în România. Depeche Mode este o trupă britanică care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. Formația a fost înființată în anul 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) și Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81).

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot