Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

22.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

De-a lungul timpului, pe data de 22 august au avut loc mai multe evenimente istorice care au schimbat mersul umanității. Multe dintre ele au fost uitate, odată cu trecerea timpului, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pe cele mai importante. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 234-a zi a calendarului gregorian și a 235-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 22 august

1456 – La această dată a început cea de-a doua domnie a lui Vlad Țepeș în Țara Românească. Acesta a rămas in fruntea principatului până în noiembrie 1462.

1642 – În această zi a început Războiul civil în Anglia, denumit „Marea Rebeliune”. Conflictul a avut loc între partizanii regelui Carol I și parlamentari englezi. Regele a catalogat Legislativul drept unul trădător.

1647 – S-a născut fizicianul Denis Papin. Acesta a inventat cazanul cu abur (1679) şi a proiectat motorul cu abur (1690). Denis Papin a murit în anul 1712,  potrivit Mediafax.ro.

1846 – Statele Unite ale Americii au anexat New Mexico.

1864 – A fost un moment istoric, fiindcă 12 state europene au semnat Prima Convenție de la Geneva. În felul acesta a luat naștere Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

1875 – Rusia și Japonia au încheiat un acord la Sankt Petersburg, legat de statutul Sakhalin din insulele Kurile.

1890 – A murit Vasile Alecsandri. Acesta a fost una dintre cele mai mari personalități ale literaturii și culturii românești. El a fost membru fondator al Academiei Române. Vasile Alecsandri avea 69 de ani când a trecut în neființă.

1909 – În Franța, la Reims, a avut loc primul miting aviatic internațional.

1910 – După 5 ani de protectorat nipon, Coreea a fost anexată Japoniei. Drept urmare, numele țării fost abandonat și înlocuit cu vechea denumire „Joseon”.

1911 – La această dată a fost descoperit furtul pânzei „Mona Lisa”, capodopera lui Leonardo da Vinci,  de la Muzeul Luvru, potrivit Wikipedia.org.

1941 – A fost o zi cu o puternică încărcătură istorică pentru țara noastră, fiindcă Ion Antonescu a fost numit mareșal.

1942 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Brazilia a declarat război puterilor Axei (Germania, Italia și Japonia).

1969 – La această dată a fost dată legea care a dus la înființarea Academiei de Știinte Medicale, din România.

1991 – În Rusia a fost reintrodus drapelul de stat al Federației Ruse.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot