Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

22.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

De-a lungul timpului, pe data de 22 august au avut loc mai multe evenimente istorice care au schimbat mersul umanității. Multe dintre ele au fost uitate, odată cu trecerea timpului, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pe cele mai importante. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 234-a zi a calendarului gregorian și a 235-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 22 august

1456 – La această dată a început cea de-a doua domnie a lui Vlad Țepeș în Țara Românească. Acesta a rămas in fruntea principatului până în noiembrie 1462.

1642 – În această zi a început Războiul civil în Anglia, denumit „Marea Rebeliune”. Conflictul a avut loc între partizanii regelui Carol I și parlamentari englezi. Regele a catalogat Legislativul drept unul trădător.

1647 – S-a născut fizicianul Denis Papin. Acesta a inventat cazanul cu abur (1679) şi a proiectat motorul cu abur (1690). Denis Papin a murit în anul 1712,  potrivit Mediafax.ro.

1846 – Statele Unite ale Americii au anexat New Mexico.

1864 – A fost un moment istoric, fiindcă 12 state europene au semnat Prima Convenție de la Geneva. În felul acesta a luat naștere Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

1875 – Rusia și Japonia au încheiat un acord la Sankt Petersburg, legat de statutul Sakhalin din insulele Kurile.

1890 – A murit Vasile Alecsandri. Acesta a fost una dintre cele mai mari personalități ale literaturii și culturii românești. El a fost membru fondator al Academiei Române. Vasile Alecsandri avea 69 de ani când a trecut în neființă.

1909 – În Franța, la Reims, a avut loc primul miting aviatic internațional.

1910 – După 5 ani de protectorat nipon, Coreea a fost anexată Japoniei. Drept urmare, numele țării fost abandonat și înlocuit cu vechea denumire „Joseon”.

1911 – La această dată a fost descoperit furtul pânzei „Mona Lisa”, capodopera lui Leonardo da Vinci,  de la Muzeul Luvru, potrivit Wikipedia.org.

1941 – A fost o zi cu o puternică încărcătură istorică pentru țara noastră, fiindcă Ion Antonescu a fost numit mareșal.

1942 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Brazilia a declarat război puterilor Axei (Germania, Italia și Japonia).

1969 – La această dată a fost dată legea care a dus la înființarea Academiei de Știinte Medicale, din România.

1991 – În Rusia a fost reintrodus drapelul de stat al Federației Ruse.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot