Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

22.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

De-a lungul timpului, pe data de 22 august au avut loc mai multe evenimente istorice care au schimbat mersul umanității. Multe dintre ele au fost uitate, odată cu trecerea timpului, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pe cele mai importante. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 234-a zi a calendarului gregorian și a 235-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 22 august

1456 – La această dată a început cea de-a doua domnie a lui Vlad Țepeș în Țara Românească. Acesta a rămas in fruntea principatului până în noiembrie 1462.

1642 – În această zi a început Războiul civil în Anglia, denumit „Marea Rebeliune”. Conflictul a avut loc între partizanii regelui Carol I și parlamentari englezi. Regele a catalogat Legislativul drept unul trădător.

1647 – S-a născut fizicianul Denis Papin. Acesta a inventat cazanul cu abur (1679) şi a proiectat motorul cu abur (1690). Denis Papin a murit în anul 1712,  potrivit Mediafax.ro.

1846 – Statele Unite ale Americii au anexat New Mexico.

1864 – A fost un moment istoric, fiindcă 12 state europene au semnat Prima Convenție de la Geneva. În felul acesta a luat naștere Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

1875 – Rusia și Japonia au încheiat un acord la Sankt Petersburg, legat de statutul Sakhalin din insulele Kurile.

1890 – A murit Vasile Alecsandri. Acesta a fost una dintre cele mai mari personalități ale literaturii și culturii românești. El a fost membru fondator al Academiei Române. Vasile Alecsandri avea 69 de ani când a trecut în neființă.

1909 – În Franța, la Reims, a avut loc primul miting aviatic internațional.

1910 – După 5 ani de protectorat nipon, Coreea a fost anexată Japoniei. Drept urmare, numele țării fost abandonat și înlocuit cu vechea denumire „Joseon”.

1911 – La această dată a fost descoperit furtul pânzei „Mona Lisa”, capodopera lui Leonardo da Vinci,  de la Muzeul Luvru, potrivit Wikipedia.org.

1941 – A fost o zi cu o puternică încărcătură istorică pentru țara noastră, fiindcă Ion Antonescu a fost numit mareșal.

1942 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Brazilia a declarat război puterilor Axei (Germania, Italia și Japonia).

1969 – La această dată a fost dată legea care a dus la înființarea Academiei de Știinte Medicale, din România.

1991 – În Rusia a fost reintrodus drapelul de stat al Federației Ruse.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot