Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

22.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

De-a lungul timpului, pe data de 22 august au avut loc mai multe evenimente istorice care au schimbat mersul umanității. Multe dintre ele au fost uitate, odată cu trecerea timpului, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pe cele mai importante. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 234-a zi a calendarului gregorian și a 235-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 22 august

1456 – La această dată a început cea de-a doua domnie a lui Vlad Țepeș în Țara Românească. Acesta a rămas in fruntea principatului până în noiembrie 1462.

1642 – În această zi a început Războiul civil în Anglia, denumit „Marea Rebeliune”. Conflictul a avut loc între partizanii regelui Carol I și parlamentari englezi. Regele a catalogat Legislativul drept unul trădător.

1647 – S-a născut fizicianul Denis Papin. Acesta a inventat cazanul cu abur (1679) şi a proiectat motorul cu abur (1690). Denis Papin a murit în anul 1712,  potrivit Mediafax.ro.

1846 – Statele Unite ale Americii au anexat New Mexico.

1864 – A fost un moment istoric, fiindcă 12 state europene au semnat Prima Convenție de la Geneva. În felul acesta a luat naștere Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

1875 – Rusia și Japonia au încheiat un acord la Sankt Petersburg, legat de statutul Sakhalin din insulele Kurile.

1890 – A murit Vasile Alecsandri. Acesta a fost una dintre cele mai mari personalități ale literaturii și culturii românești. El a fost membru fondator al Academiei Române. Vasile Alecsandri avea 69 de ani când a trecut în neființă.

1909 – În Franța, la Reims, a avut loc primul miting aviatic internațional.

1910 – După 5 ani de protectorat nipon, Coreea a fost anexată Japoniei. Drept urmare, numele țării fost abandonat și înlocuit cu vechea denumire „Joseon”.

1911 – La această dată a fost descoperit furtul pânzei „Mona Lisa”, capodopera lui Leonardo da Vinci,  de la Muzeul Luvru, potrivit Wikipedia.org.

1941 – A fost o zi cu o puternică încărcătură istorică pentru țara noastră, fiindcă Ion Antonescu a fost numit mareșal.

1942 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Brazilia a declarat război puterilor Axei (Germania, Italia și Japonia).

1969 – La această dată a fost dată legea care a dus la înființarea Academiei de Știinte Medicale, din România.

1991 – În Rusia a fost reintrodus drapelul de stat al Federației Ruse.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot