Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

22.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 22 august?

De-a lungul timpului, pe data de 22 august au avut loc mai multe evenimente istorice care au schimbat mersul umanității. Multe dintre ele au fost uitate, odată cu trecerea timpului, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pe cele mai importante. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 234-a zi a calendarului gregorian și a 235-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 22 august

1456 – La această dată a început cea de-a doua domnie a lui Vlad Țepeș în Țara Românească. Acesta a rămas in fruntea principatului până în noiembrie 1462.

1642 – În această zi a început Războiul civil în Anglia, denumit „Marea Rebeliune”. Conflictul a avut loc între partizanii regelui Carol I și parlamentari englezi. Regele a catalogat Legislativul drept unul trădător.

1647 – S-a născut fizicianul Denis Papin. Acesta a inventat cazanul cu abur (1679) şi a proiectat motorul cu abur (1690). Denis Papin a murit în anul 1712,  potrivit Mediafax.ro.

1846 – Statele Unite ale Americii au anexat New Mexico.

1864 – A fost un moment istoric, fiindcă 12 state europene au semnat Prima Convenție de la Geneva. În felul acesta a luat naștere Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

1875 – Rusia și Japonia au încheiat un acord la Sankt Petersburg, legat de statutul Sakhalin din insulele Kurile.

1890 – A murit Vasile Alecsandri. Acesta a fost una dintre cele mai mari personalități ale literaturii și culturii românești. El a fost membru fondator al Academiei Române. Vasile Alecsandri avea 69 de ani când a trecut în neființă.

1909 – În Franța, la Reims, a avut loc primul miting aviatic internațional.

1910 – După 5 ani de protectorat nipon, Coreea a fost anexată Japoniei. Drept urmare, numele țării fost abandonat și înlocuit cu vechea denumire „Joseon”.

1911 – La această dată a fost descoperit furtul pânzei „Mona Lisa”, capodopera lui Leonardo da Vinci,  de la Muzeul Luvru, potrivit Wikipedia.org.

1941 – A fost o zi cu o puternică încărcătură istorică pentru țara noastră, fiindcă Ion Antonescu a fost numit mareșal.

1942 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Brazilia a declarat război puterilor Axei (Germania, Italia și Japonia).

1969 – La această dată a fost dată legea care a dus la înființarea Academiei de Știinte Medicale, din România.

1991 – În Rusia a fost reintrodus drapelul de stat al Federației Ruse.

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Muștele fac parte din ordinul Diptera, subordinul Brachycera, potrivit Wikipedia.org, și nu sunt agreate de niciun om. Aceste insecte parcă vin de nicăieri și sunt foarte cicălitoare.... citește tot
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot