Ce s-a întâmplat azi, 21 martie?

21.03.2022
Ce s-a întâmplat azi, 21 martie?

Data de 21 martie reprezintă cea de-a 80-a zi a calendarului gregorian. La această dată, la nivel mondial, se sărbătoresc Ziua mondială a teatrului de păpuși, Ziua internațională a poeziei, Ziua internațională a copiilor străzii, Ziua internațională a sindromului Down, Ziua internațională de luptă pentru eliminarea discriminării rasiale, Ziua internațională a pădurilor și Ziua internațională de combatere a insomniei.

Evenimente istorice 21 martie

1617 – A murit Pocahontas. Aceasta a rămas în istorie fiindcă a fost mediatoare între englezi și tribul ei din colonia Virginia America de Nord.

1685 – S-a născut Johann Sebastian Bach. Unele date susțin că acesta s-a născut pe 31 martie, însă un lucru este clar, a murit pe data de 28 iulie 1750, la vârsta de 65 de ani. Bach a fost unul dintre cei mai buni compozitori din istoria omenirii. Melodiile tale sunt ascultate și apreciate și în prezent.

1804 – A fost anul în care, în Franța, a intrat în vigoare noul Cod Civil, numit Codul lui Napoléon, care, alături de Codul Comercial (1808) și de Codul Penal (1810), reprezintă baza juridică a noilor relații burgheze.

1857 – În Japonia, la Tokyo, a avut loc un cutremur devastator în care au murit 100.000 de oameni.

1871 – A fost anul în care Otto von Bismarck a devenit Cancelar al Imperiului German.

1919 – A apărut prima guvernare comunistă formată în Europa, după Revoluția din Octombrie din Rusia, atunci când a fost proclamată Republica Sovietică Ungaria.

1935 – Șahul Rezā Shāh a cerut comunității internaționale să numească Persia cu numele de Iran, care înseamnă „Țara lui Aryans”.

1944 – C.I.C. Brătianu și Iuliu Maniu i-au cerut, într-o scrisoare, mareșalului Ion Antonescu ca România să iasă din război.

1945 – A fost înființată „Universitatea Muncitorească a PCR”, care a devenit după aceea „Academia de învățământ social-politic Ștefan Gheorghiu” de pe lângă CC al PCR.

1960 – S-a născut Ayrton Senna. Acesta a fost triplu campion mondial în Formula 1 și considerat de specialiștii în domeniu cel mai mare pilot din istorie. Senna a murit pe data de 1 mai 1994, la doar 34 de ani, în urmă unui accident în timpul Marelui Premiu al Republicii San Marino.

1963 – A fost anul în care s-a închis definitiv închisoarea Alcatraz de lângă Golden Gate, din San Francisco.

1980 – Președintele Statelor Unite ale Americii Jimmy Carter a anunțat că țara sa nu va boicota Jocurile Olimpice de Vară de la Moscova pentru a protesta față de invazia sovietică în Afghanistan.

1990 – A fost un an important pentru România, fiindcă a cerut aderarea la Consiliul Europei, solicitare acceptată la 7 octombrie 1993.

2006 – A apărut rețeaua de socializare Twitter.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising