Ce s-a întâmplat azi, 21 aprilie?

21.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 21 aprilie?

Pe data de 21 aprilie sunt sărbătoriți în calendarul creștin-ortodox Sf. Ier. Mc. Ianuarie și cei împreună cu dânsul, Sf. Mc. Alexandra. Această dată reprezintă cea de-a 111-a zi a calendarului gregorian.

Evenimente istorice 21 aprilie

753 î. de Hr. – Potrivit legendelor, la această dată a fost construită Roma de către Romulus și Remus, marcând astfel nașterea Imperiului Roman.

1864 – Alexandru Ioan Cuza a adoptat noul Cod Penal, care a intrat în vigoare un an mai târziu.

1877 – Turci au bombardat malul românesc de la Dunăre, de lângă orașele Brăila, Calafat, Bechet, Oltenița și Călărași.

1882 – La această dată, la Sankt Petersburg, a fost încheiat un acord între România și Imperiul Țarist, cu privire la lichidarea datoriilor din Războiul din 1877-1878.

1895 – Pentru prima dată, în România, a fost adoptată o lege a minelor, care separa drepturile de proprietate asupra solului și subsolului. Drept urmare, statul devenea proprietarul zăcămintelor minerale și metalifere.

1907 – Petre P. Carp a fost ales președinte al Partidului Conservator și va deține această funcție până pe data de 14 mai 1913.

1910 – A murit Mark Twain. Acesta a scris fabuloasele romane: Aventurile lui Tom Sawyer, Prinț și cerșetor, Aventurile lui Huckleberry Finn și Un yankeu la curtea regelui Arthur.

1926 – S-a născut Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Regina Elisabeta a II-a este regina a 16 state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis. Regina a urcat pe tron pe 6 februarie 1952 și este cel mai longeviv monarh din istorie.

1944 – În Franța, femeile au primit drept de vot.

1965 – La această dată, țara noastră a devenit membră a Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI).

1967 – În Grecia a avut loc o lovitură de stat, în urma căreia a fost instaurat un regim dictatorial regim denumit ”Regimul Coloneiilor”, care a activat până pe 23 iunie 1974.

1995 – Teodor Negoiță a intrat în istorie, fiind primul român care a ajuns la Polul Nord, în cadrul unei expediții ruse de cercetare.

2016 – A murit Prince, la vârsta de doar 57 de ani. Acesta a fost un cântăreț, compozitor, textier, producător muzical și multi-instrumentist american.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cea mai mare confuzie din istorie? De ce indienii americani se numesc tot indieni? Au vreo legătură cu indienii din Asia? Totul a pornit de la o eroare crasă
Cea mai mare confuzie din istorie? De ce indienii americani se numesc tot indieni? Au vreo legătură cu indienii din Asia? Totul a pornit de ...
Termenul de „indian” pentru populațiile indigene din America de Nord a fost rezultatul unei confuzii istorice, care și-a păstrat denumirea timp de secole. Deși amerindienii nu au nicio... citește tot
De ce nu se poartă rochie roșie la nuntă?
De ce nu se poartă rochie roșie la nuntă?
Unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu este, cu siguranță, nunta. Totuși, nunta are o importanță aparte și pentru invitați, nu doar pentru miri. Alegerea ținutei... citește tot
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
În cărțile de istorie românești stă scris că Mihai Viteazul este domnitorul care a realizat prima unire a celor trei principate: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Evenimentul avea... citește tot