Ce s-a întâmplat azi, 21 aprilie?

21.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 21 aprilie?

Pe data de 21 aprilie sunt sărbătoriți în calendarul creștin-ortodox Sf. Ier. Mc. Ianuarie și cei împreună cu dânsul, Sf. Mc. Alexandra. Această dată reprezintă cea de-a 111-a zi a calendarului gregorian.

Evenimente istorice 21 aprilie

753 î. de Hr. – Potrivit legendelor, la această dată a fost construită Roma de către Romulus și Remus, marcând astfel nașterea Imperiului Roman.

1864 – Alexandru Ioan Cuza a adoptat noul Cod Penal, care a intrat în vigoare un an mai târziu.

1877 – Turci au bombardat malul românesc de la Dunăre, de lângă orașele Brăila, Calafat, Bechet, Oltenița și Călărași.

1882 – La această dată, la Sankt Petersburg, a fost încheiat un acord între România și Imperiul Țarist, cu privire la lichidarea datoriilor din Războiul din 1877-1878.

1895 – Pentru prima dată, în România, a fost adoptată o lege a minelor, care separa drepturile de proprietate asupra solului și subsolului. Drept urmare, statul devenea proprietarul zăcămintelor minerale și metalifere.

1907 – Petre P. Carp a fost ales președinte al Partidului Conservator și va deține această funcție până pe data de 14 mai 1913.

1910 – A murit Mark Twain. Acesta a scris fabuloasele romane: Aventurile lui Tom Sawyer, Prinț și cerșetor, Aventurile lui Huckleberry Finn și Un yankeu la curtea regelui Arthur.

1926 – S-a născut Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Regina Elisabeta a II-a este regina a 16 state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis. Regina a urcat pe tron pe 6 februarie 1952 și este cel mai longeviv monarh din istorie.

1944 – În Franța, femeile au primit drept de vot.

1965 – La această dată, țara noastră a devenit membră a Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI).

1967 – În Grecia a avut loc o lovitură de stat, în urma căreia a fost instaurat un regim dictatorial regim denumit ”Regimul Coloneiilor”, care a activat până pe 23 iunie 1974.

1995 – Teodor Negoiță a intrat în istorie, fiind primul român care a ajuns la Polul Nord, în cadrul unei expediții ruse de cercetare.

2016 – A murit Prince, la vârsta de doar 57 de ani. Acesta a fost un cântăreț, compozitor, textier, producător muzical și multi-instrumentist american.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot