Ce s-a întâmplat azi, 18 iulie?

18.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 18 iulie?

Pe data de 18 iulie istoria lumii întregi s-a schimbat. În această zi au avut loc mai multe evenimente, atât cu efecte pozitive, cât și negative. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 199-a zi a calendarului gregorian și a 200-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 18 iulie

64 – La această dată în Roma a avut loc un incendiu devastator, iar împăratul Nero a profitat de acest eveniment pentru a începe persecuția creștinilor.

1290 – Regele Eduard I a emis un document prin care toți evreii din Anglia trebuiau să părăsească țara până în luna octombrie.

1711 – A avut loc bătălia de la Stănilești dintre forțele ruso–române, conduse de țarul Petru I al Rusiei și de Dimitrie Cantemir, domnul Moldovei, și trupele otomane. Turcii au câștigat confruntarea și l-au obligat pe Cantemir să părăsească țara și să se refugieze în Rusia.

1862 – În această zi a început ascensiunea vârfului Dent Blanche, unul dintre cei mai înalți din Alpi.

1882 – A fost înființat Serviciului Meteorologic al României sub conducerea lui Ștefan Hepites.

1918 – S-a născut Nelson Mandela. Acesta a fost un adversar al politicii de apartheid și a deținut funcția de președinte al Africii de Sud în intervalul 1994-1999. A fost primul președinte al acestei țări ales prin vot universal. Mandela a murit pe data de 5 decembrie 2013, la vârsta de 95 de ani.

1925Adolf Hitler a publicat o carte, intitulată Mein Kampf. Aceasta era un manifest personal și reprezenta viziunea lui Hitler despre lume.

1938 – A murit regina Maria a României, la vârsta de 62 de ani. Regina Maria s-a născut la 29 octombrie 1875 în Eastwell Park, Ashford, Kent, Anglia, și a murit la Castelul Pelișor, Sinaia, România. La naștere aceasta a avut numele de Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg şi Gotha, iar înainte de a fi regina Maria a României, ea a fost mare prinţesă a Marii Britanii şi Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

1942 – Statele Unite ale Americii au declarat război Ungariei, Bulgariei și României, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

1969 – S-a început construcția barajului Brazi-Valea Neagră, în cadrul sistemului hidrotehnic Runcu-Baia Mare.

1980 – India a intrat în istorie după ce a lansat un satelit pe cont propriu, fiind cea de-a șasea țară din lume care a făcut acest lucru.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot