Ce s-a întâmplat azi, 18 iulie?

18.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 18 iulie?

Pe data de 18 iulie istoria lumii întregi s-a schimbat. În această zi au avut loc mai multe evenimente, atât cu efecte pozitive, cât și negative. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 199-a zi a calendarului gregorian și a 200-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 18 iulie

64 – La această dată în Roma a avut loc un incendiu devastator, iar împăratul Nero a profitat de acest eveniment pentru a începe persecuția creștinilor.

1290 – Regele Eduard I a emis un document prin care toți evreii din Anglia trebuiau să părăsească țara până în luna octombrie.

1711 – A avut loc bătălia de la Stănilești dintre forțele ruso–române, conduse de țarul Petru I al Rusiei și de Dimitrie Cantemir, domnul Moldovei, și trupele otomane. Turcii au câștigat confruntarea și l-au obligat pe Cantemir să părăsească țara și să se refugieze în Rusia.

1862 – În această zi a început ascensiunea vârfului Dent Blanche, unul dintre cei mai înalți din Alpi.

1882 – A fost înființat Serviciului Meteorologic al României sub conducerea lui Ștefan Hepites.

1918 – S-a născut Nelson Mandela. Acesta a fost un adversar al politicii de apartheid și a deținut funcția de președinte al Africii de Sud în intervalul 1994-1999. A fost primul președinte al acestei țări ales prin vot universal. Mandela a murit pe data de 5 decembrie 2013, la vârsta de 95 de ani.

1925Adolf Hitler a publicat o carte, intitulată Mein Kampf. Aceasta era un manifest personal și reprezenta viziunea lui Hitler despre lume.

1938 – A murit regina Maria a României, la vârsta de 62 de ani. Regina Maria s-a născut la 29 octombrie 1875 în Eastwell Park, Ashford, Kent, Anglia, și a murit la Castelul Pelișor, Sinaia, România. La naștere aceasta a avut numele de Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg şi Gotha, iar înainte de a fi regina Maria a României, ea a fost mare prinţesă a Marii Britanii şi Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

1942 – Statele Unite ale Americii au declarat război Ungariei, Bulgariei și României, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

1969 – S-a început construcția barajului Brazi-Valea Neagră, în cadrul sistemului hidrotehnic Runcu-Baia Mare.

1980 – India a intrat în istorie după ce a lansat un satelit pe cont propriu, fiind cea de-a șasea țară din lume care a făcut acest lucru.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot