Ce s-a întâmplat azi, 18 decembrie?

18.12.2022
Ce s-a întâmplat azi, 18 decembrie?

De-a lungul timpului, în data de 18 decembrie au avut loc tot felul de evenimente istorice care au schimbat mersul omenirii. Astăzi, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Cuviosul Daniil Sihastrul, Sfântul Mc. Sebastian și Zoe. Totodată, la noi în țară este celebrată Ziua Minorităților Naționale. Această dată reprezintă cea de-a 352-a zi a calendarului gregorian și a 353-a zi în anii bisecți, iar până la finele anului mai sunt 13 zile.

Evenimente istorice 18 decembrie

1737 – A decedat Antonio Stradivar,  cunoscut ca și Stradivarius. Acesta a rămas in istorie pentru celebrele sale instrumente muzicale cu corzi, în special viori.

1787 – În această zi New Jersey a ratificat Constituția Statelor Unite ale Americii, devenind astfel cel de-al treilea stat american care a făcut acest lucru.

1833 – A fost cântat pentru prima dată imnul național al Imperiului Rus, „Doamne, apără-l pe țar!”.

1865 – După ce a intrat în vigoare cel de-al 13-lea amendament din Constituția SUA, sclavia a fost abolită pe tot teritoriul american.

1878 – S-a născut Iosif Vissarionovici Stalin. Acesta a fost Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice în 1922, în urma morții lui Vladimir Ilici Lenin. După ce a ajuns la putere Stalin a devenit unul dintre cei mai duri dictatori ai omenirii. Liderul comunist a murit în data de 5 martie 1953, la vârsta de 74 de ani.

1926 – Turcia a adoptat calendarul gregorian.

1944 – Nu mai puțin de 77 de bombardiere B-29 Superfortress și alte 200 de avioane din Statele Unite ale Americii au atacat o bază de aprovizionare militară japoneză, numită Hankow, din China, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

1946 – S-a născut Steven Allan Spielber. Acesta este unul dintre cei mai mari regizori din istoria cinematografiei. Seria „Jurassic Park” fiind vizionată de sute de milioane de oameni.

1956 – Japonia a devenit membru al Organizației Națiunilor Unite.

1979 – În această zi Adunarea Generală a ONU a ratificat Convenția ce apară femeia împotriva discriminarii în domeniul politic, economic, social și cultural. Țara noastră a adoptat Convenția 3 ani mai târziu, în data de 7 ianuarie 1982.

1981 – A fost efectuat primul zbor al bombardierului strategic rus Tu-160, considerat la acea vreme cel mai mare avion de luptă din lume și cea mai mare aeronavă supersonică.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising