Ce s-a întâmplat azi, 18 decembrie?

18.12.2022
Ce s-a întâmplat azi, 18 decembrie?

De-a lungul timpului, în data de 18 decembrie au avut loc tot felul de evenimente istorice care au schimbat mersul omenirii. Astăzi, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Cuviosul Daniil Sihastrul, Sfântul Mc. Sebastian și Zoe. Totodată, la noi în țară este celebrată Ziua Minorităților Naționale. Această dată reprezintă cea de-a 352-a zi a calendarului gregorian și a 353-a zi în anii bisecți, iar până la finele anului mai sunt 13 zile.

Evenimente istorice 18 decembrie

1737 – A decedat Antonio Stradivar,  cunoscut ca și Stradivarius. Acesta a rămas in istorie pentru celebrele sale instrumente muzicale cu corzi, în special viori.

1787 – În această zi New Jersey a ratificat Constituția Statelor Unite ale Americii, devenind astfel cel de-al treilea stat american care a făcut acest lucru.

1833 – A fost cântat pentru prima dată imnul național al Imperiului Rus, „Doamne, apără-l pe țar!”.

1865 – După ce a intrat în vigoare cel de-al 13-lea amendament din Constituția SUA, sclavia a fost abolită pe tot teritoriul american.

1878 – S-a născut Iosif Vissarionovici Stalin. Acesta a fost Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice în 1922, în urma morții lui Vladimir Ilici Lenin. După ce a ajuns la putere Stalin a devenit unul dintre cei mai duri dictatori ai omenirii. Liderul comunist a murit în data de 5 martie 1953, la vârsta de 74 de ani.

1926 – Turcia a adoptat calendarul gregorian.

1944 – Nu mai puțin de 77 de bombardiere B-29 Superfortress și alte 200 de avioane din Statele Unite ale Americii au atacat o bază de aprovizionare militară japoneză, numită Hankow, din China, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

1946 – S-a născut Steven Allan Spielber. Acesta este unul dintre cei mai mari regizori din istoria cinematografiei. Seria „Jurassic Park” fiind vizionată de sute de milioane de oameni.

1956 – Japonia a devenit membru al Organizației Națiunilor Unite.

1979 – În această zi Adunarea Generală a ONU a ratificat Convenția ce apară femeia împotriva discriminarii în domeniul politic, economic, social și cultural. Țara noastră a adoptat Convenția 3 ani mai târziu, în data de 7 ianuarie 1982.

1981 – A fost efectuat primul zbor al bombardierului strategic rus Tu-160, considerat la acea vreme cel mai mare avion de luptă din lume și cea mai mare aeronavă supersonică.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot