Ce s-a întâmplat azi, 18 decembrie?

18.12.2022
Ce s-a întâmplat azi, 18 decembrie?

De-a lungul timpului, în data de 18 decembrie au avut loc tot felul de evenimente istorice care au schimbat mersul omenirii. Astăzi, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Cuviosul Daniil Sihastrul, Sfântul Mc. Sebastian și Zoe. Totodată, la noi în țară este celebrată Ziua Minorităților Naționale. Această dată reprezintă cea de-a 352-a zi a calendarului gregorian și a 353-a zi în anii bisecți, iar până la finele anului mai sunt 13 zile.

Evenimente istorice 18 decembrie

1737 – A decedat Antonio Stradivar,  cunoscut ca și Stradivarius. Acesta a rămas in istorie pentru celebrele sale instrumente muzicale cu corzi, în special viori.

1787 – În această zi New Jersey a ratificat Constituția Statelor Unite ale Americii, devenind astfel cel de-al treilea stat american care a făcut acest lucru.

1833 – A fost cântat pentru prima dată imnul național al Imperiului Rus, „Doamne, apără-l pe țar!”.

1865 – După ce a intrat în vigoare cel de-al 13-lea amendament din Constituția SUA, sclavia a fost abolită pe tot teritoriul american.

1878 – S-a născut Iosif Vissarionovici Stalin. Acesta a fost Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice în 1922, în urma morții lui Vladimir Ilici Lenin. După ce a ajuns la putere Stalin a devenit unul dintre cei mai duri dictatori ai omenirii. Liderul comunist a murit în data de 5 martie 1953, la vârsta de 74 de ani.

1926 – Turcia a adoptat calendarul gregorian.

1944 – Nu mai puțin de 77 de bombardiere B-29 Superfortress și alte 200 de avioane din Statele Unite ale Americii au atacat o bază de aprovizionare militară japoneză, numită Hankow, din China, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

1946 – S-a născut Steven Allan Spielber. Acesta este unul dintre cei mai mari regizori din istoria cinematografiei. Seria „Jurassic Park” fiind vizionată de sute de milioane de oameni.

1956 – Japonia a devenit membru al Organizației Națiunilor Unite.

1979 – În această zi Adunarea Generală a ONU a ratificat Convenția ce apară femeia împotriva discriminarii în domeniul politic, economic, social și cultural. Țara noastră a adoptat Convenția 3 ani mai târziu, în data de 7 ianuarie 1982.

1981 – A fost efectuat primul zbor al bombardierului strategic rus Tu-160, considerat la acea vreme cel mai mare avion de luptă din lume și cea mai mare aeronavă supersonică.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ofertă de 50 de milioane de dolari!
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ...
În anul 1962, un bărbat de 37 de ani din Anglia pe nume Brendon Grimshaw a demisionat brusc. Brendon Grimshaw lucra ca redactor la o publicație din Dewsbury din Yorkshire, Anglia. Cu banii pe... citește tot
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot