Ce s-a întâmplat azi, 1 august?

01.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 1 august?

Pe data de 31 iulie este sărbătorită, în calendarul creștin-ortodox, Scoaterea Sfintei Cruci. Totodată, sunt celebrați Sf. 7 Mc. Macabei. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 213-a zi a calendarului gregorian și a 214-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 1 august

1473 – La această dată a apărut atestarea documentară a orașului Zalău.

1498 – În această zi Cristofor Columb a vizitat Venezuela. A fost primul european care a reușit acest lucru.

1714 – Dimitrie Cantemir a devenit membru al Academiei din Berlin.

1834 – Sclavia a fost abolită în întregul Imperiu Britanic, după ce a intrat în vigoare Legea de Abolire a Sclaviei din 1833.

1862 – A luat naștere Ministerul Afacerilor Externe al României.

1902 – La această dată Franța a cedat drepturile asupra Canalului Panama către Statele Unite ale Americii.

1921 – A fost înființată, la Haga, Curtea Internațională de Justiție.

1936 – S-a născut Yves Saint-Laurent. Acesta a fost unul dintre cei mai mari designeri de modă francezi din secolul al XX-lea. Saint-Laurent a murit pe data de 1 iunie 2008, la vârsta de 71 de ani.

1943 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a avut loc Operațiunea Tidal Wave, în urma căreia Ploieștiul a fost bombardat de către aviația americană.

1944 – A început rezistența poloneză împotriva ocupației naziste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel a luat naștere Revolta din Varșovia.

1945 – S-a născut Tudor Gheorghe. Acesta este cântăreț, compozitor și actor. Melodiile sale sunt apreciate și fredonate de foarte mulți oameni.

1966 – În China, Partidul Comunist a lansat programul numit Revoluția Culturală. Acesta a avut drept scop epurarea intelectualilor și a imperialiștilor.

1981 – A fost lansat oficial postul de televiziune MTV în Statele Unite ale Americii. Primul videoclip difuzat a fost Video Killed the Radio Star al formației The Buggles.

2016 – A fost un moment trist pentru Casa Regală a României, fiindcă a decedat principesa Ana de Bourbon-Parma, cunoscută și sub titulatura de regina Ana. Ea a fost soția regelui Mihai I. Aceasta a trăit 92 de ani.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot