Ce s-a întâmplat azi, 1 august?

01.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 1 august?

Pe data de 31 iulie este sărbătorită, în calendarul creștin-ortodox, Scoaterea Sfintei Cruci. Totodată, sunt celebrați Sf. 7 Mc. Macabei. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 213-a zi a calendarului gregorian și a 214-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 1 august

1473 – La această dată a apărut atestarea documentară a orașului Zalău.

1498 – În această zi Cristofor Columb a vizitat Venezuela. A fost primul european care a reușit acest lucru.

1714 – Dimitrie Cantemir a devenit membru al Academiei din Berlin.

1834 – Sclavia a fost abolită în întregul Imperiu Britanic, după ce a intrat în vigoare Legea de Abolire a Sclaviei din 1833.

1862 – A luat naștere Ministerul Afacerilor Externe al României.

1902 – La această dată Franța a cedat drepturile asupra Canalului Panama către Statele Unite ale Americii.

1921 – A fost înființată, la Haga, Curtea Internațională de Justiție.

1936 – S-a născut Yves Saint-Laurent. Acesta a fost unul dintre cei mai mari designeri de modă francezi din secolul al XX-lea. Saint-Laurent a murit pe data de 1 iunie 2008, la vârsta de 71 de ani.

1943 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a avut loc Operațiunea Tidal Wave, în urma căreia Ploieștiul a fost bombardat de către aviația americană.

1944 – A început rezistența poloneză împotriva ocupației naziste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel a luat naștere Revolta din Varșovia.

1945 – S-a născut Tudor Gheorghe. Acesta este cântăreț, compozitor și actor. Melodiile sale sunt apreciate și fredonate de foarte mulți oameni.

1966 – În China, Partidul Comunist a lansat programul numit Revoluția Culturală. Acesta a avut drept scop epurarea intelectualilor și a imperialiștilor.

1981 – A fost lansat oficial postul de televiziune MTV în Statele Unite ale Americii. Primul videoclip difuzat a fost Video Killed the Radio Star al formației The Buggles.

2016 – A fost un moment trist pentru Casa Regală a României, fiindcă a decedat principesa Ana de Bourbon-Parma, cunoscută și sub titulatura de regina Ana. Ea a fost soția regelui Mihai I. Aceasta a trăit 92 de ani.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot