Ce s-a întâmplat azi, 1 august?

01.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 1 august?

Pe data de 31 iulie este sărbătorită, în calendarul creștin-ortodox, Scoaterea Sfintei Cruci. Totodată, sunt celebrați Sf. 7 Mc. Macabei. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 213-a zi a calendarului gregorian și a 214-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 1 august

1473 – La această dată a apărut atestarea documentară a orașului Zalău.

1498 – În această zi Cristofor Columb a vizitat Venezuela. A fost primul european care a reușit acest lucru.

1714 – Dimitrie Cantemir a devenit membru al Academiei din Berlin.

1834 – Sclavia a fost abolită în întregul Imperiu Britanic, după ce a intrat în vigoare Legea de Abolire a Sclaviei din 1833.

1862 – A luat naștere Ministerul Afacerilor Externe al României.

1902 – La această dată Franța a cedat drepturile asupra Canalului Panama către Statele Unite ale Americii.

1921 – A fost înființată, la Haga, Curtea Internațională de Justiție.

1936 – S-a născut Yves Saint-Laurent. Acesta a fost unul dintre cei mai mari designeri de modă francezi din secolul al XX-lea. Saint-Laurent a murit pe data de 1 iunie 2008, la vârsta de 71 de ani.

1943 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a avut loc Operațiunea Tidal Wave, în urma căreia Ploieștiul a fost bombardat de către aviația americană.

1944 – A început rezistența poloneză împotriva ocupației naziste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel a luat naștere Revolta din Varșovia.

1945 – S-a născut Tudor Gheorghe. Acesta este cântăreț, compozitor și actor. Melodiile sale sunt apreciate și fredonate de foarte mulți oameni.

1966 – În China, Partidul Comunist a lansat programul numit Revoluția Culturală. Acesta a avut drept scop epurarea intelectualilor și a imperialiștilor.

1981 – A fost lansat oficial postul de televiziune MTV în Statele Unite ale Americii. Primul videoclip difuzat a fost Video Killed the Radio Star al formației The Buggles.

2016 – A fost un moment trist pentru Casa Regală a României, fiindcă a decedat principesa Ana de Bourbon-Parma, cunoscută și sub titulatura de regina Ana. Ea a fost soția regelui Mihai I. Aceasta a trăit 92 de ani.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Constantin Mavrocordat a fost a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori conducător al Moldovei. Reformele sale au fost radicale pentru acele vremuri, reușind să desființeze... citește tot
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Rusia este cea mai mare țară din lume. În interiorul țării ei există numeroase culturi, etnii, dar și religii. Pentru a putea ține în frâu un teritoriu consistent, autoritățile ruse s-au... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising