Ce s-a întâmplat azi, 1 august?

01.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 1 august?

Pe data de 31 iulie este sărbătorită, în calendarul creștin-ortodox, Scoaterea Sfintei Cruci. Totodată, sunt celebrați Sf. 7 Mc. Macabei. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 213-a zi a calendarului gregorian și a 214-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 1 august

1473 – La această dată a apărut atestarea documentară a orașului Zalău.

1498 – În această zi Cristofor Columb a vizitat Venezuela. A fost primul european care a reușit acest lucru.

1714 – Dimitrie Cantemir a devenit membru al Academiei din Berlin.

1834 – Sclavia a fost abolită în întregul Imperiu Britanic, după ce a intrat în vigoare Legea de Abolire a Sclaviei din 1833.

1862 – A luat naștere Ministerul Afacerilor Externe al României.

1902 – La această dată Franța a cedat drepturile asupra Canalului Panama către Statele Unite ale Americii.

1921 – A fost înființată, la Haga, Curtea Internațională de Justiție.

1936 – S-a născut Yves Saint-Laurent. Acesta a fost unul dintre cei mai mari designeri de modă francezi din secolul al XX-lea. Saint-Laurent a murit pe data de 1 iunie 2008, la vârsta de 71 de ani.

1943 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a avut loc Operațiunea Tidal Wave, în urma căreia Ploieștiul a fost bombardat de către aviația americană.

1944 – A început rezistența poloneză împotriva ocupației naziste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel a luat naștere Revolta din Varșovia.

1945 – S-a născut Tudor Gheorghe. Acesta este cântăreț, compozitor și actor. Melodiile sale sunt apreciate și fredonate de foarte mulți oameni.

1966 – În China, Partidul Comunist a lansat programul numit Revoluția Culturală. Acesta a avut drept scop epurarea intelectualilor și a imperialiștilor.

1981 – A fost lansat oficial postul de televiziune MTV în Statele Unite ale Americii. Primul videoclip difuzat a fost Video Killed the Radio Star al formației The Buggles.

2016 – A fost un moment trist pentru Casa Regală a României, fiindcă a decedat principesa Ana de Bourbon-Parma, cunoscută și sub titulatura de regina Ana. Ea a fost soția regelui Mihai I. Aceasta a trăit 92 de ani.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot