Ce înseamnă să fii samsar?

27.03.2023
Ce înseamnă să fii samsar?

Foarte multe persoane care au dorit să își achiziționeze, la un moment dat, o mașină și nu au avut bani au apelat la un samsar. Piața second-hand a autovehiculelor reprezintă o economie înfloritoare, astfel că numeroase parcuri auto își fac apariția în România. Ce semnifică într-adevăr să fii samsar?

Ce înseamnă cuvântul samsar?

samsar

Conform dicționarului oficial, un samsar este acea persoană care face din orice lucru un obiect de negoț. În România, cuvântul este folosit în mod negativ atunci când are loc vânzarea de mașini de către persoane dubioase.

Astfel că, în acest articol se prezintă definiția unui om samsar vânzător de mașini. Cei mai mulți dintre noi am avut de-a face, măcar o dată, cu vânzarea sau cumpărarea unui automobil. Trebuie precizat că persoanele care fac din acest negoț un stil de viață câștigă sume importante de bani și au fost denumiți în popor drept samsari.

În România, sumele încasate de samsari reprezintă peste 55% din piața auto a țării. În schimb, dacă vânzarea este realizată într-un dealer auto, vânzătorul nu este numit samsar, fiindcă aici se oferă documente oficiale, registre ale reparațiilor mașinii și chiar garanție asupra anumitor componente.

Comparativ, în Germania, 79% din mașinile vândute sunt de dealeri, iar 21% de persoane fizice. Comerțul de autovehicule făcut de o persoană fizică este interzis în Germania, fiind permis doar dacă se vinde mașina personală.

Care este cel mai mare târg auto din România?

Bucureștiul se poate mândri cu cel mai mare târg auto din România și din Europa. Aici se prezintă zilnic peste 3.000 de mașini pe un teren de peste șase hectare. Parcul este organizat ca un spațiu comercial cu platforme betonate în care se găsesc atât mașini, cât și piese sau accesorii auto.

Samsarii au făcut afaceri importante din târgurile auto. Aceștia cumpără mașini din țări precum Germania sau Italia și le vând în România. Cu toate acestea, în parc se găsesc și mașini vândute de persoane fizice care doresc să scape de propriul autovehicul.

Foto: Oradesibiu.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot