Ce înseamnă să fii samsar?

27.03.2023
Ce înseamnă să fii samsar?

Foarte multe persoane care au dorit să își achiziționeze, la un moment dat, o mașină și nu au avut bani au apelat la un samsar. Piața second-hand a autovehiculelor reprezintă o economie înfloritoare, astfel că numeroase parcuri auto își fac apariția în România. Ce semnifică într-adevăr să fii samsar?

Ce înseamnă cuvântul samsar?

samsar

Conform dicționarului oficial, un samsar este acea persoană care face din orice lucru un obiect de negoț. În România, cuvântul este folosit în mod negativ atunci când are loc vânzarea de mașini de către persoane dubioase.

Astfel că, în acest articol se prezintă definiția unui om samsar vânzător de mașini. Cei mai mulți dintre noi am avut de-a face, măcar o dată, cu vânzarea sau cumpărarea unui automobil. Trebuie precizat că persoanele care fac din acest negoț un stil de viață câștigă sume importante de bani și au fost denumiți în popor drept samsari.

În România, sumele încasate de samsari reprezintă peste 55% din piața auto a țării. În schimb, dacă vânzarea este realizată într-un dealer auto, vânzătorul nu este numit samsar, fiindcă aici se oferă documente oficiale, registre ale reparațiilor mașinii și chiar garanție asupra anumitor componente.

Comparativ, în Germania, 79% din mașinile vândute sunt de dealeri, iar 21% de persoane fizice. Comerțul de autovehicule făcut de o persoană fizică este interzis în Germania, fiind permis doar dacă se vinde mașina personală.

Care este cel mai mare târg auto din România?

Bucureștiul se poate mândri cu cel mai mare târg auto din România și din Europa. Aici se prezintă zilnic peste 3.000 de mașini pe un teren de peste șase hectare. Parcul este organizat ca un spațiu comercial cu platforme betonate în care se găsesc atât mașini, cât și piese sau accesorii auto.

Samsarii au făcut afaceri importante din târgurile auto. Aceștia cumpără mașini din țări precum Germania sau Italia și le vând în România. Cu toate acestea, în parc se găsesc și mașini vândute de persoane fizice care doresc să scape de propriul autovehicul.

Foto: Oradesibiu.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot