Ce înseamnă, de fapt, WC?

05.04.2023
Ce înseamnă, de fapt, WC?

WC este unul dintre cele mai cunoscute simboluri folosite zilnic. Fie că întrebi un adult sau tânăr din orice colț al planetei, îți va spune un singur lucru: WC înseamnă toaletă. Cu toate acestea, acronimul are altă însemnătate pe care foarte puțini o știu. De la ce vine prescurtarea WC?

Ce înseamnă WC?

WC

Nevoia de a merge la toaletă este o necesitate a omului. Fie că te afli pe stradă, la muncă sau în gară mereu va exista o toaletă în caz de nevoie. Pentru că simbolurile sunt modul în care oamenii au învățat să deosebească lucrurile, există un simbol și pentru toaletă.

Cei mai mulți dintre noi ne gândim instant la acronimul WC, pe care îl întâlnim atât în Italia, Spania, Africa de Sud sau oricare alt punct al lumii. A devenit un simbol universal pe care nicio persoană nu are cum să-l confunde.

În secolul al XIX-lea, cuvântul toaletă nu era rostit în societatea politicoasă și nici funcțiile corporale nu erau asociate cu utilizarea unei toalete, a explicat un pasionat de istorie în publicația Mirror.

Pentru a nu indigna oamenii folosind cuvântul toaletă, a fost inventat un nou cuvânt. Acronimul WC este o prescurtare de la „water closet”, care se traduce prin „bazin de colectare al apei”. În acest mod, erau ocolite șansele ca cineva să se gândească la cuvântul de toaletă.

Acronimul a fost folosit pentru prima data în Anglia în anul 1870, fiind pus la toaletele publice. Ulterior, secolul al XIX-lea a reprezentat o inovație pentru ceea ce înseamnă toaletă. S-au făcut numeroase progrese privind igiena și sănătatea publică.

Care sunt cele mai cunoscute acronime folosite de tineri?

Secolul al XXI-lea este despre tehnologie și evoluție. Tinerii care reprezintă prezentul și totodată viitorul și-au creat propriul limbaj pe care mulți de vârstă înaintată tind să nu îl înțeleagă. Odată cu apariția internetului, tot mai multe cuvinte și-au schimbat forma prin scris sau chiar vorbit.

De câte ori nu ai auzit pe stradă de la un tânăr expresii precum: LOL, OMG, BRB. Principalul motiv pentru care sunt folosite este că se salvează timp. În era vitezei, inclusiv limbajul este adaptat pentru a avea mai mult timp de a rezolva alte activități.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising