Ce înseamnă, de fapt, WC?

05.04.2023
Ce înseamnă, de fapt, WC?

WC este unul dintre cele mai cunoscute simboluri folosite zilnic. Fie că întrebi un adult sau tânăr din orice colț al planetei, îți va spune un singur lucru: WC înseamnă toaletă. Cu toate acestea, acronimul are altă însemnătate pe care foarte puțini o știu. De la ce vine prescurtarea WC?

Ce înseamnă WC?

WC

Nevoia de a merge la toaletă este o necesitate a omului. Fie că te afli pe stradă, la muncă sau în gară mereu va exista o toaletă în caz de nevoie. Pentru că simbolurile sunt modul în care oamenii au învățat să deosebească lucrurile, există un simbol și pentru toaletă.

Cei mai mulți dintre noi ne gândim instant la acronimul WC, pe care îl întâlnim atât în Italia, Spania, Africa de Sud sau oricare alt punct al lumii. A devenit un simbol universal pe care nicio persoană nu are cum să-l confunde.

În secolul al XIX-lea, cuvântul toaletă nu era rostit în societatea politicoasă și nici funcțiile corporale nu erau asociate cu utilizarea unei toalete, a explicat un pasionat de istorie în publicația Mirror.

Pentru a nu indigna oamenii folosind cuvântul toaletă, a fost inventat un nou cuvânt. Acronimul WC este o prescurtare de la „water closet”, care se traduce prin „bazin de colectare al apei”. În acest mod, erau ocolite șansele ca cineva să se gândească la cuvântul de toaletă.

Acronimul a fost folosit pentru prima data în Anglia în anul 1870, fiind pus la toaletele publice. Ulterior, secolul al XIX-lea a reprezentat o inovație pentru ceea ce înseamnă toaletă. S-au făcut numeroase progrese privind igiena și sănătatea publică.

Care sunt cele mai cunoscute acronime folosite de tineri?

Secolul al XXI-lea este despre tehnologie și evoluție. Tinerii care reprezintă prezentul și totodată viitorul și-au creat propriul limbaj pe care mulți de vârstă înaintată tind să nu îl înțeleagă. Odată cu apariția internetului, tot mai multe cuvinte și-au schimbat forma prin scris sau chiar vorbit.

De câte ori nu ai auzit pe stradă de la un tânăr expresii precum: LOL, OMG, BRB. Principalul motiv pentru care sunt folosite este că se salvează timp. În era vitezei, inclusiv limbajul este adaptat pentru a avea mai mult timp de a rezolva alte activități.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot