Ce înseamnă LOL? Când se folosește LOL?

22.03.2021
Ce înseamnă LOL? Când se folosește LOL?

„Lol” este abrevierea sintagmei laugh out loud sau laughing out loud, iar traducerea în limba română este „râs în hohote” sau „râde în hohote”. Acronimul a apărut în anii 1980 și, până în 1993, indica faptul că ceva este plin de umor în conversațiile de chat.

„Lol” a pierdut o parte din avantajul său de-a lungul anilor. Când oamenii îl folosesc astăzi, aproape nimeni nu se așteaptă să râdă cu voce tare. Este mai probabil să indice un zâmbet sau o ușoară distracție.

Ce înseamnă LOL? Când se folosește LOL?

Această abreviere poate fi folosită ca interjecție, iar în limba engleză se poate folosi  și ca verb. De exemplu: I lol everytime I hear you say squirrel (Râd de fiecare dată când te aud spunând veveriță).

Unora le place să scrie „lol” cu majuscule, iar altora nu. Utilizarea tuturor majusculelor este o modalitate de a sublinia ceea ce scrieți pe chat, astfel încât LOL ar putea indica faptul că râdeți cu voce tare.

Cu toate acestea, această prescurtare nu se utilizează în comunicarea formală și nu există reguli dure cu privire la modul de valorificare a acestuia în comunicarea informală.

De asemenea, este utilizat în limba vorbită, chiar dacă poate crea o situație contradictorie în care spuneți că râdeți cu voce tare în loc să râdeți cu adevărat.

De exemplu: A fost o glumă grozavă! LOL!

În funcție de conversație, definiția acestuia poate varia. Lista semnificațiilor sale include, dar nu se limitează la:

1) „Nu am nimic de spus la această discuție”.

2) „Sunt prea leneș ca să citesc ceea ce tocmai ai scris, așa că scriu ceva inutil în speranța că vei crede că sunt în continuare atent”.

3) „Afirmației tale îi lipsește chiar și cea mai simplă urmă de umor, dar mă voi preface că mă amuz.”

4) „Acesta este un acronim inutil pe care îl lipesc în propoziția mea doar pentru că a devenit atât de gravat în mintea mea încât, atunci când vorbesc, TREBUIE să folosesc completarea propoziției fără sens „lol”.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot